Kunnan maksuliikenne on suljettu 15.7. – 4.8.2024. / Kunnanvirasto on suljettu 1.7. – 4.8.2024. / Toivotamme aurinkoista kesää!

Kaustisen logo.

Kaustisen kunnan liikenneturvallisuustyö

Kaustisen kunta uudisti liikenneturvallisuussuunnitelmaansa yhteistyössä Ely-keskuksen, Liikenneturvan, Poliisin, Rambollin ja Vetelin kunnan kanssa. Kunnanhallitus hyväksyi liikenneturvallisuussuunnitelman 7.2.2022.

Tällä sivulla tiedotamme liikenneturvallisuuteen liittyvistä asioista ja järjestämme vuosittain erilaisia liikenneturvallisuuskampanjoita.

Liikenneturvallisuussuunnitelma sisältää useita eri asiakirjoja

Hyödyllisiä linkkejä, joihin kannattaa tutustua:

Lähde ja lisätietoja: Liikenneturva

 112-sovellus

Nopeuta avunsaantia hätätilanteessa käyttämällä 112-sovellusta. Se kertoo tarkan sijaintitiedon hätäkeskukselle automaattisesti.

112 Suomi -sovelluksen palveluihin kuuluvat:

  • Soittajan sijaintitiedon välittäminen hätänumeroon 112, Meripelastuksen hälytysnumeroon ja Tienkäyttäjän linjalle soitettaessa.
  • Päivystysnumerot kiireettömään avuntarpeeseen.
  • Alueelliset vaara- ja viranomaistiedotteet.
  • Lähin sydäniskuri.
  • Huviveneilijöille suunnatut toimintakortit hätä- ja ongelmatilanteiden varalle.
  • Linkki koronavirustaudin oirearvioon Omaolo-verkkopalveluun.

112 Suomi on ladattavissa sovelluskaupoista ilmaiseksi Android- ja iPhone-puhelimiin.

Tienkäyttäjän linja päivystää numerossa 0200 2100 (pvm/mpm). Numeroon voi ilmoittaa maanteiden kunnon ongelmista, esimerkiksi suurista polanteista tai liukkaudesta.

Lisätietoja liikenneturvasta tekninen johtaja Ilkka Närhi

Ajankohtaista

Valtakunnallista liikenneturvallisuusviikkoa vietetään taas 11.-15.9.2023. Vuoden 2023 liikenneturvallisuusviikon teema on ”turvallisesti perille” – niin kouluun, kotiin kuin harrastuksiin.

Vuoden 2023 viikon teemana on ”turvallisesti perille”. Meillä jokaisella on merkittävä rooli, jotta liikenne ja siellä liikkuminen olisi mahdollisimman turvallista. Video nollavisiosta konkretisoi hyvin, miksi liikennekasvatus ja liikenneaiheisten teemojen käsittely on tärkeää.

Tervetuloa mukaan teemaviikon viettoon!

Lähde: Liikenneturva.fi

TIENKÄYTTÄJÄN KANAVAT

  • Liikenteen asiakaspalvelu on valtakunnallinen maantie-, rata- ja vesiväyläasioiden neuvontapalvelu. Liikenteen asiakaspalvelussa voit antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kehitysehdotuksia. Voit myös tehdä sähköisiä ilmoituksia valtion omistamiin väyliin liittyen. Asiakaspalvelu käsittelee ilmoituksia arkisin kello 8–16.15. Voit ilmoittaa esimerkiksi maanteiden päällystevaurioista. Yhteystiedot: puhelin 0295 020 00, sähköposti liikenteen.asiakaspalvelu@ely-keskus.fi
  • Tienkäyttäjän linja on kanava, jolle voit soittaa kiireellisistä ja liikennettä selvästi vaarantavista ongelmista. Linja palvelee ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Syitä soittaa ovat esimerkiksi tielle kaatunut puu, vaarallinen liukkaus, tielle nouseva vesi tai kiinni juuttunut raskas ajoneuvo. Ilmoittajalta pyydetään tarkka tieto ongelman sijaintipaikasta ja yhteystiedot. Yhteystiedot: puhelin 0200 2100 (24 h/vrk).
  • Valtion omistamiin maanteihin, rata- ja vesiväyliin liittyen voit antaa palautetta Palauteväylään.
  • Katuverkkoon liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä oman kuntasi asiakaspalveluun tai palautekanavaan.
Palaute liikenteestä.
KUVA 2: Väylävirasto

Liikenneturvallisuustoimija: Teemu Kinnunen, puh. 050 336 9689, teemu.kinnunen@ramboll.fi

Loading