Kunnan maksuliikenne on suljettu 15.7. – 4.8.2024!   Kaustisen kunta toivottaa lämpöistä kesää!

Kaustisen logo.

Toimintaa järjestäviä yhteisöjä

Yhteisöt kuvaavat omaa toimintaansa:

Virkkalan Perinneseura ry

Virkkalan Perinneseura ry on kotiseututyötä tekevä kaustinen yhteisö, joka pitää yllä Kraatarimuseota Pajalassa. Yhdistys järjestää tilaisuuksia, joissa harrastetaan monipuolisin tavoin erilaisia kulttuurin muotoja konserteista, runoista käden taitoihin ja näytelmiin. Kraatarilla voidaan myös kokoontua perhejuhliin, kokouksiin ja muuten vain palavereihin. Tilat sopivat hyvin aina 30 hengen tilaisuuksiin saakka. Tilavuokrausta voi tiedustella  yhdistyksen puheenjohtajalta Pekka Kivelältä puhelimitse tai sähköpostilla.

Virkkalan perinneseura 

Pellavan kehruuta Kraatarilla

Kansanmusiikkiyhtye Tallari

Tallari: Esko Järvelä, Katri Haukilahti, Sampo Korva ja Arto Järvelä.

Kaustisella vuodesta 1986 toiminut Tallari on maan ainoa orkesterien valtionosuuden piirissä oleva kansanmusiikkikokoonpano. Tallari kiertää esiintymässä ympäri maata, urakoi Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla
monenlaisissa produktioissa ja järjestää Pelimannitalossa Kaustisella teemoitettua kausikonserttisarjaa vierailijoiden kera. Tallari on tilattavissa myös yksityis- ja yritystilaisuuksiin tarjoamaan ainutlaatuisen laajan ohjelmistonsa kansanmusiikkihelmiä kulloiseenkin tilaisuuteen sopivasti.

Yhtyeen peruskokoonpanoon kuuluvat Katri Haukilahti, Arto Järvelä, Esko Järvelä ja Sampo Korva. Tallaria
hallinnoi Kansanmusiikki-instituutti ry.

Kansanmusiikkiyhtye Tallari

Kaustisen kamarimusiikkiviikko

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri soittaa Kaustisen Kamarimusiikkiviikolla 2021.

Kaustisen kamarimusiikkiviikko järjestetään vuosittain tammi-helmikuun vaihteessa jo vuodesta 1979 alkaen. Tapahtuman musiikillinen kirjo ulottuu varhaisbarokista rakastetuimpiin klassikoihin ja uusimpaan musiikkiin, jota on viikolla kantaesitetty jo yli 70 teoksen verran. Viikon ohjelmaan kuuluu myös vuoden kuvataiteilijan näyttely, esiintymisiä kylillä, palvelutaloissa ja kouluissa ja iltajameja.

Tapahtuman järjestää Kaustisen kamarimusiikkiyhdistys.

Kaustisen Kamarimusiikkiviikko

Suomen kansansoitinmuseo, Kaustinen

Suomen kansansoitinmuseon perusnäyttely Kaustislainen viulunsoitto – elävä perintö, 2020.

Kansanmusiikki-instituutin ylläpitämä Suomen kansansoitinmuseo sijaitsee Kansantaiteenkeskuksessa. Museoon on maksuton pääsy, ja se on avoinna arkisin klo 11–15, Kaustisen kansanmusiikkijuhlien aikana aamusta iltaan. Museon vuosina 2019–2021 uusittava perusnäyttely Kaustislainen viulunsoitto – elävä perintö esittelee Kaustisen ja lähialueen elävää pelimanniperintöä ja sen historiaa esineiden, kuvien, äänen ja videoiden
avulla. Näyttelyssä voi myös ottaa omakohtaista tuntumaa niin pelimannisoittimien soittamiseen kuin tanssiaskeliinkin.

Tutustu tarkemmin museoon

Loading