Vastaa Kaustisen ilmastokyselyyn voit voittaa 100 € lahjakortin!

Kaustisen logo.

Anders-Finna

Kaustisen kunnankirjasto on osa Anders-kirjastokimppaa. Muita tähän kimppaan kuuluvia kirjastoja ovat Kaustisen lisäksi Halsuan, Kannuksen, Kokkolan, Lestijärven ja Toholammin kirjastot.

anders.finna.fi-verkkokirjastosta löydät kaikkien näiden Anders-kirjastoihin kuuluvien kirjastojen kokoelmat.

Lehdet

Lehden viimeisin numero on lehtitelineessä, poikkeuksena käsityö- ja askartelulehdet, jotka menevät heti lainaukseen. Kaikkien lehtien vanhempia numeroita voi lainata.

Linkki listaan Kaustisen kirjaston lehdistä.

Kotona luettavat e-lehdet löytyvät tästä linkistä. Niitä pääse lukemaan kirjautumalla verkkokirjastotunnuksilla.

Kotiseutukokoelma

Kaustisen kirjasto kerää kaustislaista aineistoa omaan kotiseutukokoelmaansa.

Kokoelmaan kerätään:

  • kaustislaisten kirjailijoiden ja kirjoittajien teoksia
  • Kaustisesta kirjoitettuja ja Kaustiseen liittyviä teoksia
  • Kaustisesta ja Kaustisen historiasta kertovat ääni- ja videotallenteet
  • kaustislaisten tuottamat äänitteet
  • kaustislaisten tekemät tai Kaustista käsittelevät opinnäytteet
  • Perhonjokilaakso-lehti sidotetaan vuosittain kirjaksi
  • Lisäksi kerätään pienpainatteita, ohjelmalehtisiä, vuosikertomuksia, ilmaislehtiä, matkailu- ja tapahtumaesitteitä yms.
  • Kotiseutuosastolla on myös vanhoja kaustislaisia valokuvia kylittäin.

Lainattavat liikunta- ja pelivälineet

Kirjastosta lainattavissa olevat liikuntavälineet on hankittu Kaustisen kunnan hallinnoiman hankkeen rahoituksella. Hanke on nimeltään Tuu yhesä – Kaustisella liikuthan! Se on suunnattu ikäihmisille.

Välineiden lainaamisella ei kuitenkaan ole ikärajaa. Kuka tahansa kirjaston asiakas voi lainata niitä. Liikuntavälineitä ei voi seutulainata muihin alueen kirjastoihin (poikkeuksena lumikengät).

Luettelo lainattavista välineistä.

E-kirjasto

Ellibs-logo. Ellibs-e-kirjoja 

Ellibs-kirjastosta voit lainata e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Sivulta löydät myös ohjeet lainaamiseen.

E-kirjat ovat sähköisiä kirjoja, joita luetaan suoratoistona selaimessa tai ladataan verkon kautta oman laitteen lukuohjelmaan. Ellibsin sivuilta saat ohjeet laitteeseesi soveltuvan lukuohjelman asentamiseen.

iOS- ja Android-mobiililaitteiden käyttäjille suositellaan Ellibsin omaa mobiilisovellusta. E-äänikirjoja on mahdollista kuunnella vain suoratoistona selaimessa. Kaikkien e-kirjojen laina-aika on 1 tai 14 vuorokautta. Kirjojen lainaamiseen tarvitset Anders-kirjastokortin ja nelinumeroisen PIN-koodin, jonka saat kirjastosta.

eMangz tunnus. eMagz-lehtipalvelu 

eMagz-lehtipalvelu on käytettävissä vain kirjastossa. eMagz on kotimaisten aikakaus- ja ammattilehtien verkkopalvelu, jonka kautta voi lukea digitaalisia näköisversioita lehdistä kaikissa Anders-kirjastoissa asiakastietokoneilla ja mobiililaitteilla näiden ollessa kirjaston langattomassa verkossa.

Yhtä lehtinumeroa voi samaan aikaan lukea vain rajoitettu määrä käyttäjiä. Mikäli haluamasi lehden lukuoikeus on käytössä, yritä hetken kuluttua uudelleen. Jokaisella eMagz-palvelun lehdellä on juokseva kahdentoista kuukauden arkisto, joten myös vanhempia numeroita on mahdollista lukea.

Tästä linkistä näet tällä hetkellä eMagzin valikoimassa olevat lehdet.

ePress tunnus. E-press-e-lehdet 

ePress-lehtipalvelu on käytettävissä vain kirjastossa. Sivulla voi lukea kotimaisia paikallis- ja maakuntalehtiä digitaalisina näköisversioina heti niiden ilmestyttyä painosta.

Loading