Kaustisen logo.

Paljon mahdollisuuksia harrastaa vapaa-aikana

Kaikessa vapaa-aikatoimen toiminnassa; harrastusmahdollisuuksissa, tilaisuuksissa ja tapahtumissa noudatetaan Aluehallintoviranomaisten ja Soiten määräämiä koronasuosituksia, joten seuraathan tilannetta ja Soiten tiedotteita rajoituksista.

Sekä kunnan vapaa-aikatoimi että monet aktiiviset yhdistykset ja järjestöt järjestävät kuntalaisille monenlaista harrastus- ja vapaa-ajan toimintaa.

Käy tutustumassa yhteisöjemme laajaan kirjoon ja toimintaan.

Kunta on tehnyt liikuntapalvelujen tuottamisesta kattavan sopimuksen urheiluseura Kaustisen Pohjan-Veikkojen KP-V kanssa kaikille kuntalaisille.

Kuntaosuus Perhonjokilaakson Kansalaisopistossa ja Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa tuottaa kuntalaisille monipuolisia mahdollisuuksia sekä harrastuksiin että osaamisen kartuttamiseen.

Kunta ylläpitää Urheilutaloa ja sen lähellä olevaa ulkoliikunta-aluetta. Lähtökohtaisesti yleishyödyllisten järjestöjen alle 16-vuotiaille tai toisen asteen opiskelijoille järjestämät liikuntaryhmät eivät maksa vuokraa tilojen käytöstä.

Kunta tukee paikallisia yhteisöjä liikunta-, nuoriso- ja kulttuuripalvelujen tuottamisessa myöntämällä vuosittain kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoavustuksia.

Kunta myös avustaa kulttuuritoimijoitamme, kuten Kansanmusiikkiyhtye Tallaria, Kansanmusiikkijuhlien Pro Kaustinen ry:tä ja Kaustisen kamarimusiikkiviikkoa. Myös tilajärjestelyt liikunta- ja kulttuuritapahtumissa ovat osa kunnan panostusta hyvinvointiin.

Oikopolut sisältöön

Katso tapahtumista ja toiminnasta myös näistä

Viikoittaiset ryhmät

Eräkerho

Kerho kokoontuu noin kaksi kertaa kuukaudessa. Toimintaa kerhoissa järjestävät Perhonjokilaakson riistanhoitoyhdistys, Kaustisen kalastuskunta ja paikalliset metsästäjät. Kerhossa tutustutaan eränkäynnin ja kalastuksen saloihin. Toiminnasta voit kysellä Erja Kukkolalta puh. 040 547 9308.

Sählyä & muita pelejä

Alakouluikäisten liikuntakerho Urheilutalon salissa tiistaisin klo 17.30-19.00. Kerhon aiheet vaihtelevat viikoittain: sähly, nerf ja kaupunkisota. Syksyn aikana mahdollisuus kokeilla myös seinäkiipeilyä ja jousi-, ilmakivääri- sekä ilmapistooliammuntaa. Kerho on maksuton, eikä siihen tarvitse ilmoittautua ennakkoon.
Ohjaajina Alpi Palola ja Roni Varila.

Kuntonyrkkeily

Torstaisin alkaen klo 17.30-19.00 Urheilutalon tatamilla nuorille ja aikuisille. Vuoro on maksuton! Ohjaaja Niiles West. Lisätiedot p. 040 413 4424.

Showtanssi 

Tunnit pidetään Urheilutalon peilisalissa. Osallistumiseen ei tarvita aikaisempaa tanssitaustaa. Kaikki ovat tervetulleita tanssimaan! Ohjaajina Selina Puusaari ja Meea Heikkilä.

Maanantai
Alakoulu 1.-3. lk klo 16-17
Alakoulu 4.-5. lk klo 17-18
Osallistujat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä, max 15 osallistujaa / ryhmä. Ohjaajana Meea Heikkilä.

Tiistai
Alakoulu 6. lk – yläkoulu 9. lk klo 16.00-17.30
Osallistujat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä, max 20 osallistujaa. Ohjaajana Selina Puusaari.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:
I Alakoulu 1.-3. lk ja 4.-5. lk Meea Heikkilä. Ilmoittautuminen tekstiviestillä numeroon 040 675 3150. Viestiin osallistujan nimi, ikä ja kumpaan ryhmään on tulossa.
II Alakoulu 6. lk – yläkoulu 9. lk Selina Puusaari. Ilmoittautuminen tekstiviestillä numeroon 045 158 2314. Viestiin osallistujan nimi ja ikä.

Osallistumismaksu: Lukukausimaksu: 45 € syyskausi tai 5 €/kerta. Ohjaajat keräävät maksutiedot ensimmäisen tanssitunnin yhteydessä laskutusta varten.

Ilmakivääri- ja ilmapistooliammunta

Ammuntavuoro kaikenikäisille tiistaisin klo 17.30-19.30 urheilutalon juoksusuoran kuntosalin puoleisessa päädyssä. Alle 10-vuotiailla on oltava huoltaja mukana! Alle 16-vuotiaille vuoro on maksuton. Aikuisilta 5 €/kerta tai 45 € syyskausi (50 € kevätkausi) sisältäen ilmapistoolin/ilmakiväärin käytön, kohtuullisen määrän panoksia ja tauluja sekä ohjauksen. Vetäjänä Tuula Nenonen.

Senioreiden kuntojumppa

Erilaisia senioreille sopivia liikuntaharjoituksia urheilutalon tatamilla Leena Känsäkankaan opastuksella torstaisin klo 10-11. Osallistumismaksu 3 €/kerta. Osallistumisesta pidetään kirjaa ja käynneistä laskutetaan osallistumiskertojen mukaan kauden päätyttyä.

Ikääntyvien vesijumppa

Vesijumppa ikääntyville tiistaisin klo 12.20-12.55 Vetelin uimahallilla. Jumpasta peritään ainoastaan uintimaksu. Lisätietoja liikuntakeskus / uimahalli puh. 050 579 0176.

Vuotuiset vapaa-aikatoimen kampanjat

Hiihtokampanja 1.1.-31.3.

Kampanja toteutetaan vuosittain 1.1.- 31.3. välisenä aikana. Osallistua voit merkitsemällä suorituksesi ympäri Kaustista oleviin kuntolaatikoihin tai henkilökohtaiseen suorituskorttiin. Kortteja saat kunnantoimistosta sivistystoimen aulassa olevalta pöydältä tai  tulostamalla lomakkeista. Suoritukseksi hyväksytään vähintään ½ tuntia kestävä liikuntasuoritus. Kampanjaan osallistuvien kesken arvotaan ostokortteja, elokuvalippuja ym. palkintoja. Palauta suorituskorttisi kunnantalolle neuvontatiskillä olevaan laatikkoon huhtikuun puoliväliin mennessä.

Liikuntakampanjoihin osallistuessasi sitoudut siihen, että palkintoja arvottaessa nimesi julkaistaan kunnan julkisessa viestinnässä, kuten kotisivu, kuntatiedote ja somekanavat.

Pyöräilykampanja 1.4.-31.8.

Pyöräilykampanja alkaa 1.4. ja päättyy 31.8. Pyöräilysuoritukset voit merkitä netistä tulostettavaan henkilökohtaiseen suorituskorttiin. Suoritukset voi merkitä myös paperille, johon kirjaat liikuntasuoritustesi päivämäärän, kilometrit yhteensä, suorituskerrat yhteensä, nimesi ja osoitteesi. Pyöräily- ja muut liikuntasuoritukset voi kirjata myös ympäri Kaustista oleviin kuntolaatikoihin. Kampanjaan osallistuvien kesken arvotaan ostokortteja, elokuvalippuja ym. palkintoja.

Mikäli haluat osallistua 100 euron ostokortin arvontaan, toimi seuraavasti:
– pyöräile vähintään 1000 km kampanjan aikana
– merkitse ajetut kilometrit (väh. 1000 km) henkilökohtaiseen suorituskorttiin. Suorituskortti löytyy  tulostamalla lomakkeista.
– palauta kortti kunnantoimistolle sivistystoimen aulassa olevaan laatikkoon 13.9. mennessä.

Kävele, jumppaa tai juokse -liikuntakampanja 1.9.-31.12.

Kampanja toteutetaan vuosittain 1.9.-31.12. välisenä aikana. Osallistua voit merkitsemällä suorituksesi ympäri Kaustista oleviin kuntolaatikoihin tai henkilökohtaiseen suorituskorttiin. Kortteja saat kunnantoimistosta sivistystoimen aulassa olevalta pöydältä,  tulostamalla lomakkeista  tai kirjaamalla suorituskerrat vaikka ruutupaperille. Suoritukseksi hyväksytään vähintään ½ tuntia kestävä kävely tai juoksu sekä osallistuminen jumppaan. Kampanjaan osallistuvien kesken arvotaan ostokortteja, elokuvalippuja ym. palkintoja. Palauta suorituskorttisi kunnantalolle sivistystoimen aulassa olevaan laatikkoon tammikuun puoliväliin mennessä.

Kuntolaatikot kylittäin:

 • Jylhä
  • vanhan koulun piha
 • Järvelä
  • päätien varressa
  • kuntopolun / hiihtoladun varressa
 • Kirkonkylä
  • pururadan/hiihtoladun varressa
  • ampumaradan liittymä
  • Oosinharjulle vievän kävelytien varrella
  • Pappilantie,Puumalan risteys
 • Kalavesi
  • Vissavedelle vievän tien risteys
 • Känsälä
  • Jokinivankankaantien päässä
 • Köyhäjoki
  • Köyhäjoen valaistu latu
  • Pajuojan risteys
  • Känsäkangas
 • Nikula
  • Nikulan risteys
 • Paavola
  • sillankorva
 • Salonkylä
  • entisen KPO:n piha
 • Varila
  • Varilantien varrella olevan aitan seinässä
  • Kortenevantiellä retkeilyreitin varrella
 • Viiperi
  • Viiperin vanhantien varressa
 • Vintturi/Tastula
  • Viitalan risteys

Huomioithan kuntovihkoon tai liikuntakampanjoihin osallistuessasi, että nimesi on silloin julkista tietoa ja nimesi listalla voivat nähdä kaikki kuntolaatikoilla käyvät.

Liikuntakampanjoihin osallistuessasi sitoudut siihen, että palkintoja arvottaessa nimesi julkaistaan kunnan julkisessa viestinnässä, kuten kotisivu, kuntatiedote ja somekanavat.