Ajantasaista tietoa, ohjeistuksia sekä suosituksia alueen koronatilanteeseen liittyen löydät Soiten koronasivustolta 

Kaustisen logo.

Paljon mahdollisuuksia harrastaa vapaa-aikana

Kaikessa vapaa-aikatoimen toiminnassa; harrastusmahdollisuuksissa, tilaisuuksissa ja tapahtumissa noudatetaan Aluehallintoviranomaisten ja Soiten määräämiä koronasuosituksia, joten seuraathan tilannetta ja Soiten tiedotteita rajoituksista.

Sekä kunnan vapaa-aikatoimi että monet aktiiviset yhdistykset ja järjestöt järjestävät kuntalaisille monenlaista harrastus- ja vapaa-ajan toimintaa.

Käy tutustumassa yhteisöjemme laajaan kirjoon ja toimintaan.

Kunta on tehnyt liikuntapalvelujen tuottamisesta kattavan sopimuksen urheiluseura Kaustisen Pohjan-Veikkojen KP-V kanssa kaikille kuntalaisille.

Kuntaosuus Perhonjokilaakson Kansalaisopistossa ja Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa tuottaa kuntalaisille monipuolisia mahdollisuuksia sekä harrastuksiin että osaamisen kartuttamiseen.

Kunta ylläpitää Urheilutaloa ja sen lähellä olevaa ulkoliikunta-aluetta. Lähtökohtaisesti yleishyödyllisten järjestöjen alle 16-vuotiaille tai toisen asteen opiskelijoille järjestämät liikuntaryhmät eivät maksa vuokraa tilojen käytöstä.

Kunta tukee paikallisia yhteisöjä liikunta-, nuoriso- ja kulttuuripalvelujen tuottamisessa myöntämällä vuosittain kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoavustuksia.

Kunta myös avustaa kulttuuritoimijoitamme, kuten Kansanmusiikkiyhtye Tallaria, Kansanmusiikkijuhlien Pro Kaustinen ry:tä ja Kaustisen kamarimusiikkiviikkoa. Myös tilajärjestelyt liikunta- ja kulttuuritapahtumissa ovat osa kunnan panostusta hyvinvointiin.

Oikopolut sisältöön

Katso tapahtumista ja toiminnasta myös näistä

Viikoittaiset ryhmät

Mikäli koronatilanne sallii, järjestämme kevään harrastustoimintaa 18.1. alkaen seuraavasti:

Elokuvakerho

Yli 16-vuotiaille nuorille Urheilutalon kokoushuoneessa/yläaulassa maanantaisin klo 18. Kerhon elokuvat valitaan osallistujien toivomusten perusteella. Mikäli nähty elokuva herättää kysymyksiä, on leffan jälkeen varattu aikaa myös keskusteluun. Kerho on maksuton.

Käsitöistä kuvataiteeseen

Yli 9-vuotiaille lapsille ja nuorille maanantaisin klo 15–16 Urheilutalon yläaulassa. Kerhossa pääset kokeilemaan esimerkiksi askartelua (skräppäys, onnittelukortit), ompelemista (scrunchie-hiusdonitsit, kasvomaskit), kuvataiteita (maalaus, piirustus, valokuvaus).

Ilmoittautuminen: 15.1. mennessä sähköpostilla vapaa-aikasihteerille. Mukaan mahtuu 15 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumiseen osallistujan nimi ja ikä, huoltajan nimi ja puhelinnumero. Kerho on maksuton, mutta materiaaleista kerholaiset maksavat oman käytön mukaan.

Kerho järjestetään yhteistyössä 4H-yhdistyksen kanssa.

Eräkerho

Yli 7-vuotiaille lapsille ja nuorille. Kerho kokoontuu noin kaksi kertaa kuukaudessa. Ei osallistumismaksua.

Vetäjinä kerhossa Perhonjokilaakson riistanhoitoyhdistyksestä Toni Peltoniemi (puh. 040 554 5962) ja Kaustisen kalastuskunnasta Mika Yli-Soini (puh. 045 131 6175). Kerhossa tutustutaan eränkäynnin ja kalastuksen saloihin. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Sählykerho

Alakoululaisille Urheilutalon salissa maanantaisin 14.9. klo 17.30-19.00. Kerho on maksuton. Tervetuloa mukaan!

Kuntonyrkkeilyä

Urheilutalon tatamilla aikuisille & nuorille keskiviikkoisin klo 18.00–19.30 alkaen 10. helmikuuta. Vuoro on maksuton. Ohjaaja Niiles West. Lisätiedot puh. 040 413 4424.

Showtanssi 

Tunnit pidetään Urheilutalon peilisalissa. Et tarvitse aikaisempaa tanssitaustaa. Uudet ja vanhat tanssijat ovat tervetulleita! Ohjaajina Salla Valo, Salla-Maria Kuoppala ja Emma Heikkala.
Kevätlukukausi on maksuton!

Ryhmät:

Aurorat I (6-7 v.) maanantaisin klo 16-17
Aurorat II (8-9 v.) maanantaisin klo 17-18
Tanssillista liikuntaa. Tunneilla tavoitteena on pitää hauskaa leikkien ja ikäryhmälle sopivien tekniikkaharjoitusten parissa. Tunneilla opetellaan musiikin ja tanssin avulla toimimaan ja esiintymään ryhmänä.

Belindat I (10-12 v.) keskiviikkoisin klo 15-16
Belindat II (13-14 v.) keskiviikkoisin klo 16-17
Tunneilla harjoittelemme joka kaudella eri tanssityylisen koreografian, käymme läpi tanssitekniikkaa ja erilaisia tanssiharjoituksia.

Celiat (yli 15 v.) keskiviikkoisin klo 17-18
Tanssitunneilla harjoitellaan pääsääntöisesti koreografiaa sekä tekniikkaa ja teemme erilaisia lihaskuntoharjoituksia.

Aikuiset +25v
Perjantaisin klo 17-18. Ryhmä on tarkoitettu jo jonkin verran tanssineille. Uudet tanssijat tervetulleita mukaan!

Ilmakivääri- ja ilmapistooliammunta

Ammuntavuoro kaikenikäisille tiistaisin 18.8. alkaen klo 17.30-19.30. Huomioi uusi aika! urheilutalon juoksusuoran kuntosalin puoleisessa päädyssä. Alle 10-vuotiailla on oltava huoltaja mukana! Alle 16-vuotiaille vuoro on maksuton. Aikuisilta 5 €/kerta tai 45 € syyskausi (50 € kevätkausi) sisältäen ilmapistoolin/ilmakiväärin käytön, kohtuullisen määrän panoksia ja tauluja sekä ohjauksen. Vetäjänä Tuula Nenonen.

Senioreiden kuntojumppa

Erilaisia senioreille sopivia liikuntaharjoituksia urheilutalon tatamilla Leena Känsäkankaan opastuksella torstaisin 17.9. alkaen klo 10-11. Osallistumismaksu 3 €/kerta. Osallistumisesta pidetään kirjaa ja käynneistä laskutetaan osallistumiskertojen mukaan kauden päätyttyä.

Ikääntyvien vesijumppa

Vesijumppa ikääntyville Vetelin uimahallilla. Toiminta alkaa uimahallin remontin valmistuttua ja aikataulusta tiedotetaan myöhemmin. Jumpasta peritään ainoastaan uintimaksu. Lisätietoja liikuntakeskus / uimahalli puh. 050-579 0176.

Vuotuiset vapaa-aikatoimen kampanjat

Hiihtokampanja 1.1.-31.3.

Kampanja toteutetaan vuosittain 1.1.- 31.3. välisenä aikana. Osallistua voit merkitsemällä suorituksesi ympäri Kaustista oleviin kuntolaatikoihin tai henkilökohtaiseen suorituskorttiin. Kortteja saat kunnantoimistosta sivistystoimen aulassa olevalta pöydältä tai  tulostamalla lomakkeista. Suoritukseksi hyväksytään vähintään ½ tuntia kestävä liikuntasuoritus. Kampanjaan osallistuvien kesken arvotaan ostokortteja, elokuvalippuja ym. palkintoja. Palauta suorituskorttisi kunnantalolle neuvontatiskillä olevaan laatikkoon huhtikuun puoliväliin mennessä.

Pyöräilykampanja 1.4.-31.8.

Pyöräilykampanja alkaa 1.4. ja päättyy 31.8. Pyöräilysuoritukset voit merkitä netistä tulostettavaan henkilökohtaiseen suorituskorttiin. Suoritukset voi merkitä myös paperille, johon kirjaat liikuntasuoritustesi päivämäärän, kilometrit yhteensä, suorituskerrat yhteensä, nimesi ja osoitteesi. Pyöräily- ja muut liikuntasuoritukset voi kirjata myös ympäri Kaustista oleviin kuntolaatikoihin. Kampanjaan osallistuvien kesken arvotaan ostokortteja, elokuvalippuja ym. palkintoja.

Mikäli haluat osallistua 100 euron ostokortin arvontaan, toimi seuraavasti:
– pyöräile vähintään 1000 km kampanjan aikana
– merkitse ajetut kilometrit (väh. 1000 km) henkilökohtaiseen suorituskorttiin. Suorituskortti löytyy  tulostamalla lomakkeista.
– palauta kortti kunnantoimistolle sivistystoimen aulassa olevaan laatikkoon 13.9. mennessä.

Kävele, jumppaa tai juokse -liikuntakampanja 1.9.-31.12.

Kampanja toteutetaan vuosittain 1.9.-31.12. välisenä aikana. Osallistua voit merkitsemällä suorituksesi ympäri Kaustista oleviin kuntolaatikoihin tai henkilökohtaiseen suorituskorttiin. Kortteja saat kunnantoimistosta sivistystoimen aulassa olevalta pöydältä,  tulostamalla lomakkeista  tai kirjaamalla suorituskerrat vaikka ruutupaperille. Suoritukseksi hyväksytään vähintään ½ tuntia kestävä kävely tai juoksu sekä osallistuminen jumppaan. Kampanjaan osallistuvien kesken arvotaan ostokortteja, elokuvalippuja ym. palkintoja. Palauta suorituskorttisi kunnantalolle sivistystoimen aulassa olevaan laatikkoon tammikuun puoliväliin mennessä.

Kuntolaatikot kylittäin:

 • Jylhä
  • vanhan koulun piha
 • Järvelä
  • päätien varressa
  • kuntopolun / hiihtoladun varressa
 • Kirkonkylä
  • pururadan/hiihtoladun varressa
  • ampumaradan liittymä
  • Oosinharjulle vievän kävelytien varrella
  • Pappilantie,Puumalan risteys
 • Kalavesi
  • Vissavedelle vievän tien risteys
 • Känsälä
  • Jokinivankankaantien päässä
 • Köyhäjoki
  • Köyhäjoen valaistu latu
  • Pajuojan risteys
  • Känsäkangas
 • Nikula
  • Nikulan risteys
 • Paavola
  • sillankorva
 • Salonkylä
  • entisen KPO:n piha
 • Varila
  • Varilantien varrella olevan aitan seinässä
  • Kortenevantiellä retkeilyreitin varrella
 • Viiperi
  • Viiperin vanhantien varressa
 • Vintturi/Tastula
  • Viitalan risteys

Huomioithan kuntovihkoon tai liikuntakampanjoihin osallistuessasi, että nimesi on silloin julkista tietoa ja nimesi listalla voivat nähdä kaikki kuntolaatikoilla käyvät.

Liikuntakampanjoihin osallistuessasi sitoudut siihen, että palkintoja arvottaessa nimesi julkaistaan kunnan julkisessa viestinnässä, kuten kotisivu, kuntatiedote ja somekanavat.

Lasten ja nuorten liikunnallisten harrastusten tukeminen

TÄRKEÄ TIEDOTE PERHEILLE!

Kaustisen kunta on saanut 30.6.2021 saakka tukea perheiden lasten ja nuorten liikunnallisten harrastusten tukemiseen. Tukea voi saada Kaustisen Pohjan-Veikkojen, Kaustisen Nuorisoseuran ja Kaustisen 4H-yhdistyksen järjestämään säännölliseen harrastustoimintaan.

Tuki on kohdistettu 7-15 -vuotiaille vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille viikoittaisen harrastamisen osallistumismaksuihin. Tukea haetaan suoraan harrastuksen järjestäjältä. Avustuskausi on koko vuosi, haku on jatkuva ja jo tälle vuodelle maksetut maksut voidaan hyvittää takautuvasti.

Näin haet tukea

Hakulomaketta on saatavilla järjestäviltä tahoilta, kunnan infosta, kouluterveydenhoitajalta ja kuraattoreilta, Pajalan palvelukeskuksen työntekijöiltä, kirjastosta sekä kunnan kotisivuilta  tulostamalla lomakkeista.

Palauta täytetty hakemus järjestävän tahon yhteyspisteeseen:
• KP-V:n toimistoon urheilutalolle tai pdf-tiedostona sähköpostilla veikot@kaustinen.fi
• Kaustisen Nuorisoseuran postilaatikkoon urheilutalolle tai pdf-tiedostona emailiin: kns@kaustinen.fi
• Kaustisen 4H-yhdistyksen postilaatikkoon keltaiseen taloon tai pdf-tiedostona emailiin kaustinen@4h.fi

Tuen piiriin kuuluvat harrastusryhmät

Kaustisen Pohjan-Veikot ry

Ammunta

Ilma-aseammuntaa urheilutalolla ma 18.00-20.30, ke 18.30 – 21.00 ja pe 19.30-21.30.
Osallistujilla oltava omat aseet. Trap-lajien avoimia yhteisharjoituksia ampumaradalla kolme kertaa viikossa huhtikuusta alkaen.

Jalkapallo/futsal

Harjoitusajat keväällä 2020. Talvikaudella joukkueet harjoittelevat urheilutalolla.
2007 pojat: ti 16.30 – 18.00 ja su 15.30 – 17.00
2008 ja 2009 pojat: ke 16.00 – 17.30 ja su 14.00 – 15.30
2010 ja 2011 pojat: su 12.30 – 14.00
2012 ja 2013 pojat: su 10.30 – 11.30
2011 – 2013 tytöt: su 11.30 – 12.30
2009 ja 2010 tytöt: ke 17.30 – 19.00 ja su 17.00 – 18.30

Judo

Junnu-judo ti klo 17:30-18:30

Salibandy

Juniorijoukkue 2009 jasen jälkeen syntyneille ma 17.30 – 19.00 ja la 12.00 -13.30

Yleisurheilu

Sisut (8-11-v) ja Elmot (12-v eteenpäin) pe klo 18-19.30
Yu-fysiikkatreenit ma klo 16-18
Yu-lajiharjoitukset ke klo 17-18.30 (ole paikalla lämmitelleenä, vuoro alkaa klo 16)

Uusista ryhmistä ilmoitetaan seuran kotisivuilla veikot.kaustinen.fi, facebookissa ja Kaustisen kuntatiedotteessa.

Kaustisen 4H-yhdistys

Jousiammunta ti klo 18.00-20.00 Urheilutalolla

Laskettelu to klo 17.00-20.00 Kaustisen Hiihtokeskuksen laskettelurinteellä

Uusista ryhmistä ilmoitetaan yhdistyksen kotisivuilla , facebookissa ja kuntatiedotteessa.

Kaustisen Nuorisoseura ry

Kaustisen Nuorisoseuran kansantanssiryhmiin osallistumiseen voi hakea tukea syksyn 2020 toiminnan käynnistyessä. Tuen piiriin kuuluvat kansantanssiryhmät: MiniOttoset I, PikkuOttoset I, PikkuOttoset II, JunioriOttoset II ja JunioriOttoset I.