Ajantasaista tietoa, ohjeistuksia sekä suosituksia alueen koronatilanteeseen liittyen löydät Soiten koronasivustolta 

Kaustisen logo.

Paljon mahdollisuuksia harrastaa vapaa-aikana

Kaikessa vapaa-aikatoimen toiminnassa; harrastusmahdollisuuksissa, tilaisuuksissa ja tapahtumissa noudatetaan Aluehallintoviranomaisten ja Soiten määräämiä koronasuosituksia, joten seuraathan tilannetta ja Soiten tiedotteita rajoituksista.

Sekä kunnan vapaa-aikatoimi että monet aktiiviset yhdistykset ja järjestöt järjestävät kuntalaisille monenlaista harrastus- ja vapaa-ajan toimintaa.

Käy tutustumassa yhteisöjemme laajaan kirjoon ja toimintaan.

Kunta on tehnyt liikuntapalvelujen tuottamisesta kattavan sopimuksen urheiluseura Kaustisen Pohjan-Veikkojen KP-V kanssa kaikille kuntalaisille.

Kuntaosuus Perhonjokilaakson Kansalaisopistossa ja Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa tuottaa kuntalaisille monipuolisia mahdollisuuksia sekä harrastuksiin että osaamisen kartuttamiseen.

Kunta ylläpitää Urheilutaloa ja sen lähellä olevaa ulkoliikunta-aluetta. Lähtökohtaisesti yleishyödyllisten järjestöjen alle 16-vuotiaille tai toisen asteen opiskelijoille järjestämät liikuntaryhmät eivät maksa vuokraa tilojen käytöstä.

Kunta tukee paikallisia yhteisöjä liikunta-, nuoriso- ja kulttuuripalvelujen tuottamisessa myöntämällä vuosittain kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoavustuksia.

Kunta myös avustaa kulttuuritoimijoitamme, kuten Kansanmusiikkiyhtye Tallaria, Kansanmusiikkijuhlien Pro Kaustinen ry:tä ja Kaustisen kamarimusiikkiviikkoa. Myös tilajärjestelyt liikunta- ja kulttuuritapahtumissa ovat osa kunnan panostusta hyvinvointiin.

Oikopolut sisältöön

Katso tapahtumista ja toiminnasta myös näistä

Viikoittaiset ryhmät

Huom! Kaikki vapaa-aikatoimen elokuun kuntatiedotteessa ilmoitettu toiminta siirretään Soiten koronarajoitusten takia alkamaan vasta 19.9.

Eräkerho

Yli 7-vuotiaille lapsille ja nuorille. Kerho kokoontuu noin kaksi kertaa kuukaudessa. Vetäjinä kerhossa Perhonjokilaakson riistanhoitoyhdistyksestä Toni Peltoniemi (puh. 040 554 5962) ja Kaustisen kalastuskunnasta Mika Yli-Soini (puh. 045 131 6175). Kerhossa tutustutaan eränkäynnin ja kalastuksen saloihin. Ei osallistumismaksua. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Syksyn toiminta aloitetaan koko perheen kalastustapahtumalla

torstaina 26.8.2021 kello 18–20 Syvälammella Jylhäntienvarren Kirkkoharjussa (Jylhäntie 592, Kaustinen). Ilmoittautuminen paikan päällä kello 17.30–17.50. Kisainfo pidetään klo 17.50 lammen uimarannassa. Ei osallistumismaksua.

Onkikilpailu käydään kaksihenkisin joukkuein, joissa vähintään toisen joukkueen jäsenistä on oltava alle 18-vuotias. Sallittu kalastusväline on onki, syöttinä mato tai toukka. Kelaongen ja tahnan käyttö sekä kalojen houkutteleminen mäskeillä on kielletty. Kilpailussa mitataan kolme pisintä kalaa (1 kala / kalalaji) ja kolmen kalan yhteispituus ratkaisee paremmuuden. Kalat mitataan kilpailun jälkeen lähtöpaikalla. Kilpailijat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuullaan. Kilpailun järjestää Kaustisen kalastuskunta.

Seuraa kilpailusta tiedottamista kalastuskunnan facebook-sivulla osoitteessa www.facebook.com/perhonjoki

Nerf, airsoft, kaupunkisota

Uusi kerho alakoulun 5. lk – yläkoulun 9. lk -ikäisille oppilaille tiistaisin 14.9. alkaen klo 16.00–17.30 Urheilutalon salissa. Kerhon aiheet vaihtelevat viikoittain, mahdollisuus myös seinäkiipeilyyn, jousi-, ilmakivääri- ja ilmapistooliammuntaan. Kerho on maksuton, eikä kerhoon tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Tervetuloa mukaan!

Sählykerho

Alakoululaisille Urheilutalon salissa maanantaisin 13.9. alkaen klo 17.30-19.00. Kerho on maksuton. Tervetuloa mukaan!

Kuntonyrkkeily

Keskiviikkoisin 15.9. alkaen klo 18.00–19.30 Urheilutalon tatamilla nuorille ja aikuisille. Vuoro on maksuton.
Ohjaaja Niiles West. Lisätiedot puh. 040 413 4424.

Showtanssi 

Syksyn 2021 tanssikausi startataan viikolla 37. Tunnit pidetään Urheilutalon peilisalissa. Osallistumiseen et tarvitse aikaisempaa tanssitaustaa. Uudet ja vanhat tanssijat ovat tervetulleita mukaan! Ohjaajina Salla Valo ja Salla-Maria Kuoppala.

Ilmoittautuminen: AURORAT-ryhmien ohjaajalle ma 6.9 klo 12 alkaen: 050 400 7242 /Salla-Maria. Viestiin osallistujan nimi, ikä ja kumpaan ryhmään olisi tulossa. Muihin ryhmiin ei erillistä ilmoittautumista.
Osallistumismaksu: Lukukausimaksu: 45 € syyskausi tai 5 €/kerta. Maksutiedot annetaan ensimmäisen tanssitunnin yhteydessä.

Ryhmät kuvauksineen:

Maanantai
Aurorat I (6-7 v.) klo 16.00–16.45
Aurorat II (8-9 v.) klo 16.45–17.30
Tanssillista liikuntaa. Tunneilla tavoitteena on pitää hauskaa leikkien ja ikäryhmälle sopivien tekniikkaharjoitusten parissa. Tunneilla opetellaan musiikin ja tanssin avulla toimimaan ja esiintymään ryhmänä.

Keskiviikko
Belindat I (10-12 v.) klo 15–16
Belindat II (13-14 v.) klo 16–17
Tunneilla harjoittelemme joka kaudella eri tanssityylisen koreografian, käymme läpi tanssitekniikkaa ja erilaisia tanssiharjoituksia.
Celiat (yli 15 v.) klo 17–18. Tanssitunneilla harjoitellaan pääsääntöisesti koreografiaa sekä tekniikkaa ja teemme erilaisia lihaskuntoharjoituksia.

Perjantai klo 17–18
Aikuisten ryhmä Feliciat +25v. Ryhmä on tarkoitettu jo jonkin verran tanssineille. Uudet tanssijat tervetulleita mukaan! HUOM! Ryhmän treenipäivät saattavat vaihdella.

Ilmakivääri- ja ilmapistooliammunta

Ammuntavuoro kaikenikäisille tiistaisin 17.8. alkaen klo 17.30–19.30 urheilutalon juoksusuoran kuntosalin puoleisessa päädyssä. Alle 10-vuotiailla on oltava huoltaja mukana! Alle 16-vuotiaille vuoro on maksuton. Aikuisilta 5 €/kerta tai 45 € syyskausi ja 50 € kevätkausi sisältäen ilmapistoolin/ilmakiväärin käytön, kohtuullisen määrän panoksia ja tauluja sekä ohjauksen. Vetäjänä Tuula Nenonen.

Senioreiden kuntojumppa

Erilaisia senioreille sopivia liikuntaharjoituksia urheilutalon tatamilla Leena Känsäkankaan opastuksella torstaisin 16.9. alkaen klo 10-11. Osallistumismaksu 3 €/kerta. Osallistumisesta pidetään kirjaa ja käynneistä laskutetaan osallistumiskertojen mukaan kauden päätyttyä.

Ikääntyvien vesijumppa

Vesijumppa ikääntyville alkaa viikolla 38 Vetelin uimahallilla. Jumpasta peritään ainoastaan uintimaksu. Lisätietoja liikuntakeskus/uimahalli puh. 050 579 0176.

Vuotuiset vapaa-aikatoimen kampanjat

Kävele, jumppaa tai juokse -liikuntakampanja 1.9.-31.12.

Kampanja toteutetaan vuosittain 1.9.-31.12. välisenä aikana. Osallistua voit merkitsemällä suorituksesi ympäri Kaustista oleviin kuntolaatikoihin tai henkilökohtaiseen suorituskorttiin. Kortteja saat kunnantoimistosta sivistystoimen aulassa olevalta pöydältä,  tulostamalla lomakkeista  tai kirjaamalla suorituskerrat vaikka ruutupaperille. Suoritukseksi hyväksytään vähintään ½ tuntia kestävä kävely tai juoksu sekä osallistuminen jumppaan. Kampanjaan osallistuvien kesken arvotaan ostokortteja, elokuvalippuja ym. palkintoja. Palauta suorituskorttisi kunnantalolle sivistystoimen aulassa olevaan laatikkoon tammikuun puoliväliin mennessä.

Hiihtokampanja 1.1.-31.3.

Kampanja toteutetaan vuosittain 1.1.- 31.3. välisenä aikana. Osallistua voit merkitsemällä suorituksesi ympäri Kaustista oleviin kuntolaatikoihin tai henkilökohtaiseen suorituskorttiin. Kortteja saat kunnantoimistosta sivistystoimen aulassa olevalta pöydältä tai  tulostamalla lomakkeista. Suoritukseksi hyväksytään vähintään ½ tuntia kestävä liikuntasuoritus. Kampanjaan osallistuvien kesken arvotaan ostokortteja, elokuvalippuja ym. palkintoja. Palauta suorituskorttisi kunnantalolle neuvontatiskillä olevaan laatikkoon huhtikuun puoliväliin mennessä.

Pyöräilykampanja 1.4.-31.8.

Pyöräilykampanja alkaa 1.4. ja päättyy 31.8. Pyöräilysuoritukset voit merkitä netistä tulostettavaan henkilökohtaiseen suorituskorttiin. Suoritukset voi merkitä myös paperille, johon kirjaat liikuntasuoritustesi päivämäärän, kilometrit yhteensä, suorituskerrat yhteensä, nimesi ja osoitteesi. Pyöräily- ja muut liikuntasuoritukset voi kirjata myös ympäri Kaustista oleviin kuntolaatikoihin. Kampanjaan osallistuvien kesken arvotaan ostokortteja, elokuvalippuja ym. palkintoja.

Mikäli haluat osallistua 100 euron ostokortin arvontaan, toimi seuraavasti:
– pyöräile vähintään 1000 km kampanjan aikana
– merkitse ajetut kilometrit (väh. 1000 km) henkilökohtaiseen suorituskorttiin. Suorituskortti löytyy  tulostamalla lomakkeista.
– palauta kortti kunnantoimistolle sivistystoimen aulassa olevaan laatikkoon 13.9. mennessä.

Kuntolaatikot kylittäin:

 • Jylhä
  • vanhan koulun piha
 • Järvelä
  • päätien varressa
  • kuntopolun / hiihtoladun varressa
 • Kirkonkylä
  • pururadan/hiihtoladun varressa
  • ampumaradan liittymä
  • Oosinharjulle vievän kävelytien varrella
  • Pappilantie,Puumalan risteys
 • Kalavesi
  • Vissavedelle vievän tien risteys
 • Känsälä
  • Jokinivankankaantien päässä
 • Köyhäjoki
  • Köyhäjoen valaistu latu
  • Pajuojan risteys
  • Känsäkangas
 • Nikula
  • Nikulan risteys
 • Paavola
  • sillankorva
 • Salonkylä
  • entisen KPO:n piha
 • Varila
  • Varilantien varrella olevan aitan seinässä
  • Kortenevantiellä retkeilyreitin varrella
 • Viiperi
  • Viiperin vanhantien varressa
 • Vintturi/Tastula
  • Viitalan risteys

Huomioithan kuntovihkoon tai liikuntakampanjoihin osallistuessasi, että nimesi on silloin julkista tietoa ja nimesi listalla voivat nähdä kaikki kuntolaatikoilla käyvät.

Liikuntakampanjoihin osallistuessasi sitoudut siihen, että palkintoja arvottaessa nimesi julkaistaan kunnan julkisessa viestinnässä, kuten kotisivu, kuntatiedote ja somekanavat.

Lasten ja nuorten liikunnallisten harrastusten tukeminen

TÄRKEÄ TIEDOTE PERHEILLE!

Kaustisen kunta on saanut 30.6.2021 saakka tukea perheiden lasten ja nuorten liikunnallisten harrastusten tukemiseen. Tukea voi saada Kaustisen Pohjan-Veikkojen, Kaustisen Nuorisoseuran ja Kaustisen 4H-yhdistyksen järjestämään säännölliseen harrastustoimintaan.

Tuki on kohdistettu 7-15 -vuotiaille vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille viikoittaisen harrastamisen osallistumismaksuihin. Tukea haetaan suoraan harrastuksen järjestäjältä. Avustuskausi on koko vuosi, haku on jatkuva ja jo tälle vuodelle maksetut maksut voidaan hyvittää takautuvasti.

Näin haet tukea

Hakulomaketta on saatavilla järjestäviltä tahoilta, kunnan infosta, kouluterveydenhoitajalta ja kuraattoreilta, Pajalan palvelukeskuksen työntekijöiltä, kirjastosta sekä kunnan kotisivuilta  tulostamalla lomakkeista.

Palauta täytetty hakemus järjestävän tahon yhteyspisteeseen:
• KP-V:n toimistoon urheilutalolle tai pdf-tiedostona sähköpostilla veikot@kaustinen.fi
• Kaustisen Nuorisoseuran postilaatikkoon urheilutalolle tai pdf-tiedostona emailiin: kns@kaustinen.fi
• Kaustisen 4H-yhdistyksen postilaatikkoon keltaiseen taloon tai pdf-tiedostona emailiin kaustinen@4h.fi

Tuen piiriin kuuluvat harrastusryhmät

Kaustisen Pohjan-Veikot ry

Ammunta

Ilma-aseammuntaa urheilutalolla ma 18.00-20.30, ke 18.30 – 21.00 ja pe 19.30-21.30.
Osallistujilla oltava omat aseet. Trap-lajien avoimia yhteisharjoituksia ampumaradalla kolme kertaa viikossa huhtikuusta alkaen.

Jalkapallo/futsal

Harjoitusajat keväällä 2020. Talvikaudella joukkueet harjoittelevat urheilutalolla.
2007 pojat: ti 16.30 – 18.00 ja su 15.30 – 17.00
2008 ja 2009 pojat: ke 16.00 – 17.30 ja su 14.00 – 15.30
2010 ja 2011 pojat: su 12.30 – 14.00
2012 ja 2013 pojat: su 10.30 – 11.30
2011 – 2013 tytöt: su 11.30 – 12.30
2009 ja 2010 tytöt: ke 17.30 – 19.00 ja su 17.00 – 18.30

Judo

Junnu-judo ti klo 17:30-18:30

Salibandy

Juniorijoukkue 2009 jasen jälkeen syntyneille ma 17.30 – 19.00 ja la 12.00 -13.30

Yleisurheilu

Sisut (8-11-v) ja Elmot (12-v eteenpäin) pe klo 18-19.30
Yu-fysiikkatreenit ma klo 16-18
Yu-lajiharjoitukset ke klo 17-18.30 (ole paikalla lämmitelleenä, vuoro alkaa klo 16)

Uusista ryhmistä ilmoitetaan seuran kotisivuilla veikot.kaustinen.fi, facebookissa ja Kaustisen kuntatiedotteessa.

Kaustisen 4H-yhdistys

Jousiammunta ti klo 18.00-20.00 Urheilutalolla

Laskettelu to klo 17.00-20.00 Kaustisen Hiihtokeskuksen laskettelurinteellä

Uusista ryhmistä ilmoitetaan yhdistyksen kotisivuilla , facebookissa ja kuntatiedotteessa.

Kaustisen Nuorisoseura ry

Kaustisen Nuorisoseuran kansantanssiryhmiin osallistumiseen voi hakea tukea syksyn 2020 toiminnan käynnistyessä. Tuen piiriin kuuluvat kansantanssiryhmät: MiniOttoset I, PikkuOttoset I, PikkuOttoset II, JunioriOttoset II ja JunioriOttoset I.