Kunnan maksuliikenne on suljettu 15.7. – 4.8.2024!   Kaustisen kunta toivottaa lämpöistä kesää!

Kaustisen logo.

Paljon mahdollisuuksia harrastaa vapaa-aikana

Kaikessa vapaa-aikatoimen toiminnassa; harrastusmahdollisuuksissa, tilaisuuksissa ja tapahtumissa noudatetaan Aluehallintoviranomaisten ja Soiten määräämiä koronasuosituksia, joten seuraathan tilannetta ja Soiten tiedotteita rajoituksista.

Sekä kunnan vapaa-aikatoimi että monet aktiiviset yhdistykset ja järjestöt järjestävät kuntalaisille monenlaista harrastus- ja vapaa-ajan toimintaa.

Käy tutustumassa yhteisöjemme laajaan kirjoon ja toimintaan.

Kunta on tehnyt liikuntapalvelujen tuottamisesta kattavan sopimuksen urheiluseura Kaustisen Pohjan-Veikkojen KP-V kanssa kaikille kuntalaisille.

Kuntaosuus Perhonjokilaakson Kansalaisopistossa ja Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa tuottaa kuntalaisille monipuolisia mahdollisuuksia sekä harrastuksiin että osaamisen kartuttamiseen.

Kunta ylläpitää Urheilutaloa ja sen lähellä olevaa ulkoliikunta-aluetta. Lähtökohtaisesti yleishyödyllisten järjestöjen alle 16-vuotiaille tai toisen asteen opiskelijoille järjestämät liikuntaryhmät eivät maksa vuokraa tilojen käytöstä.

Kunta tukee paikallisia yhteisöjä liikunta-, nuoriso- ja kulttuuripalvelujen tuottamisessa myöntämällä vuosittain kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoavustuksia.

Kunta myös avustaa kulttuuritoimijoitamme, kuten Kansanmusiikkiyhtye Tallaria, Kansanmusiikkijuhlien Pro Kaustinen ry:tä ja Kaustisen kamarimusiikkiviikkoa. Myös tilajärjestelyt liikunta- ja kulttuuritapahtumissa ovat osa kunnan panostusta hyvinvointiin.

Oikopolut sisältöön

Katso tapahtumista ja toiminnasta myös näistä

Vapaa-aikatoimen / suomen harrastamisen mallin harrastusmahdollisuudet 18.9. alkaen

Elokuvakerho

Urheilutalon yläaulassa kokoushuoneessa maanantaisin klo 17.00, ikäryhmä yläkoululaisista alkaen. Ohjaajana Niiles West.

Koripallokerho

maanantaisin ala- ja yläkoululaisille Urheilutalon salissa 15.30-17.00. Ohjaajana Federico Iacoangeli.

Harrastusten ilta kaikenikäisille tiistaisin Urheilutalolla

– hiphop 13-19 -vuotiaille Tatamilla klo 18-19. Ohjaajana Niiles West
– laseraseammuntaa yläaulassa klo 17-20. Ohjaajana Vilja-Alina Ahokangas
– shakkiklubi yläaulan kokoushuoneessa klo 18-20. Ohjaajana Federico Iacoangeli
– seinäkiipeily peilisalissa klo 17-20. Ohjaajana Emilia Känsälä
– ilma-aseammuntaa juoksusuoran kuntosalin puoleisessa päädyssä klo 17-20. Alle 10-vuotiailla on oltava
huoltaja mukana! Alle 18-vuotiaille vuoro on maksuton. Aikuisilta 5 €/kerta tai 45 € syyskausi (50 €
kevätkausi) sisältäen ilmapistoolin/ilmakiväärin käytön, kohtuullisen määrän panoksia ja tauluja sekä
ohjauksen. Ohjaajana Tuula Nenonen.
– jousiammuntaa juoksusuoran tenniskentän puoleisessa päädyssä klo 17-20. Ohjaajana Atte Karvonen.
– erilaisia pelejä isossa salissa. Ohjaajana Väinö Viiperi.

Lentopallokerho

nuorille, 16-18 -vuotiaille Urheilutalon salissa tiistaisin klo 16-17 ja perjantaisin klo 16-17.30. Ohjaajana Federico Iacoangeli.

Jalkapallo-/futsalkerho

keskiviikkoisin ala- ja yläkoululaisille -vuotiaille urheilutalon salissa klo 15.30-17.00. Ohjaajana Federico Iacoangeli.

Koripallokerho

torstaisin yläkoululaisille Urheilutalon salissa 15.40-17. Ohjaajana Federico Iacoangeli.

Eräkerho

Kerho kokoontuu noin kaksi kertaa kuukaudessa. Toimintaa kerhoissa järjestävät Perhonjokilaakson riistanhoitoyhdistys, Kaustisen kalastuskunta ja paikalliset metsästäjät. Kerhossa tutustutaan eränkäynnin ja kalastuksen saloihin. Toiminnasta voit kysellä Erja Kukkolalta p. 0405479308.

Showtanssi

Tunnit pidetään Kaustisen urheilutalon peilisalissa. Ryhmiin voit tulla kokeilemaan kerran veloituksetta!
Tuntien hinnat: Syyskausi 45 €, kevätkausi 50 € tai kertamaksu 5 € (käteisellä, aina tasaraha mukaan).

Ryhmät lisätietoineen:
Odessat, 1.-3. lk maanantaisin klo 16-17. Ryhmää ohjaa Meea Heikkilä.
Ilmoittautumiset numeroon 040 6753 150. Mukaan mahtuu 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Fiolat, 4.-5. lk maanantaisin klo 17-18. Ryhmää ohjaa Meea Heikkilä, ilmoittautumiset numeroon 040 6753 150. Mukaan mahtuu 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Aurorat, eskari-ikäiset (ei ilmoittautumista), keskiviikkoisin klo 18-19.
Ryhmää ohjaavat Pihla Pelkonen ja Tuuli Heikkilä.

Ginetet, ala-aste 6. lk & yläaste 7. lk (ei ilmoittautumista) torstaisin klo 17.30-18.30.
Ryhmää ohjaavat Aada Luotsinen ja Mia Huhtakangas

Belindat, yläaste 8.-9. lk (ei ilmoittautumista) perjantaisin klo 15.30-16.30.
Ryhmää ohjaavat Salla Valo ja Salla-Maria Kuoppala

Celiat, lukio-ikäiset ja vanhemmat (ei ilmoittautumista) perjantaisin klo 16.30-17.30. Ryhmää ohjaavat
Salla Valo ja Salla-Maria Kuoppala

Feliciat, aikuisten ryhmä perjantaisin klo 17.30-18.30. HUOM! Treenipäivä saattaa vaihdella!
Ryhmää ohjaa Salla Valo ja Salla-Maria Kuoppala.

Ilmakivääri- ja ilmapistooliammunta

Ammuntavuoro kaikenikäisille tiistaisin klo 17.30-19.30 urheilutalon juoksusuoran kuntosalin puoleisessa päädyssä. Alle 10-vuotiailla on oltava huoltaja mukana! Alle 16-vuotiaille vuoro on maksuton. Aikuisilta
5 €/kerta tai 50 € syyskausi sisältäen ilmapistoolin/ilmakiväärin käytön, kohtuullisen määrän panoksia ja tauluja sekä ohjauksen. Vetäjänä Tuula Nenonen.

Senioreiden liikuntaryhmät

Kävelyryhmä

Ota kaveri mukaan ja lähde kävelylenkille maanantaisin klo 10-11 Federico Iacoangelin johdolla. Kokoontuminen urheilukentälle kuuluttamon edustalle. Säävaraus, sateella ei lenkkiä toteuteta.

Tuolijumppa

Urheilutalon yläaulassa tiistaisin klo 10-11. Ohjaajana Federico Iacoangeli.

Shakkiklubi ym.

Tiistain harrastusten illan shakkiklubi + muut harrasteryhmät Urheilutalon kokoushuoneessa klo 18-20. Ohjaajana Federico Iacoangeli.

Kuntosaliryhmät

Hotelli Kaustisen kuntosalissa ke ja pe klo 10-11. Ohjaajana Federico Iacoangeli.Senioreiden kuntojumppa

Erilaisia senioreille sopivia liikuntaharjoituksia urheilutalon tatamilla Leena Känsäkankaan opastuksella torstaisin klo 10-11. Osallistumismaksu 3 €/kerta. Osallistumisesta pidetään kirjaa ja käynneistä laskutetaan osallistumiskertojen mukaan kauden päätyttyä.

Ikääntyvien vesijumppa

Vesijumppa ikääntyville tiistaisin klo 12.10-12.45 Vetelin uimahallilla. Jumpasta peritään ainoastaan uintimaksu. Lisätietoja liikuntakeskus / uimahalli puh. 050 579 0176.

Vuotuiset vapaa-aikatoimen kampanjat

Kaustisen kunnan sisäinen pyöräilykampanja 1.4.-30.9.

Pyöräilysuoritukset voit merkitä henkilökohtaiseen suorituskorttiin, joita on saatavilla kunnantalon aulan esiteseinustalla ja netissä kunnan sivuilla. Suoritukset voi merkitä myös paperille, johon kirjaat liikuntasuoritustesi päivämäärän, kilometrit yhteensä, suorituskerrat yhteensä, nimesi ja osoitteesi. Pyöräily- ja muut liikuntasuoritukset voi kirjata myös ympäri Kaustista oleviin kuntolaatikoihin. Kampanjaan osallistuvien kesken arvotaan ostokortteja, elokuvalippuja ym. palkintoja.
Mikäli haluat osallistua 100 euron ostokortin arvontaan, toimi seuraavasti:
– pyöräile vähintään 1000 km kampanjan aikana
– merkitse ajetut kilometrit (väh. 1000 km) henkilökohtaiseen suorituskorttiin. Suorituskortti löytyy  tulostamalla lomakkeista.
– Palauta kortti kunnantoimiston aulassa olevaan laatikkoon tai Urheilutalolle vapaa-aikatoimistoon lokakuun puoliväliin mennessä.

Liikuntakampanjoihin osallistuessasi sitoudut siihen, että palkintoja arvottaessa nimesi julkaistaan kunnan julkisessa viestinnässä, kuten kotisivu, kuntatiedote ja somekanavat.

Pyöräilymaaottelu 3.4.-29.9.

Kaustisen ja Vetelin kuntien välisen pyöräilymaaottelun osallistumisaikaa pidennettiin kahdella kuukaudella. Kampanja alkaa ma 3.4. klo 9.00 ja jatkuu 29.9. klo 15.00 saakka. Kaustislaiset käyvät merkitsemässä pyöräilysuorituksensa Vetelin liikuntakeskuksen seinällä postilaatikossa olevaan vihkoon. Pyöräilysuorituksia voi tehdä useita samalle päivälle. Osallistujien kesken arvotaan palkintoja. Kelataan porukalla Kaustinen voittoon!
Liikuntakampanjoihin osallistuessasi sitoudut siihen, että palkintoja arvottaessa nimesi julkaistaan kunnan julkisessa viestinnässä, kuten kotisivu, kuntatiedote ja somekanavat.

Kävele, jumppaa tai juokse -liikuntakampanja 1.9.-31.12.

Kampanja toteutetaan vuosittain 1.9.-31.12. välisenä aikana. Osallistua voit merkitsemällä suorituksesi ympäri Kaustista oleviin kuntolaatikoihin tai henkilökohtaiseen suorituskorttiin. Kortteja saat kunnantoimistosta sivistystoimen aulassa olevalta pöydältä,  tulostamalla lomakkeista  tai kirjaamalla suorituskerrat vaikka ruutupaperille. Suoritukseksi hyväksytään vähintään ½ tuntia kestävä kävely tai juoksu sekä osallistuminen jumppaan. Kampanjaan osallistuvien kesken arvotaan ostokortteja, elokuvalippuja ym. palkintoja. Palauta suorituskorttisi kunnantalolle sivistystoimen aulassa olevaan laatikkoon tammikuun puoliväliin mennessä.

Hiihtokampanja 1.1.-31.3.                                                

Kampanja toteutetaan 1.1.-31.3. välisenä aikana. Osallistua voit merkitsemällä suorituksesi ympäri Kaustista oleviin kuntolaatikoihin tai henkilökohtaiseen suorituskorttiin. Kortteja saat kunnantoimiston aulassa olevalta pöydältä tai tulostamalla tästä. Suoritukseksi hyväksytään vähintään ½ tuntia kestävä liikuntasuoritus. Kampanjaan osallistuvien kesken arvotaan ostokortteja, elokuvalippuja ym. palkintoja. Palauta suorituskorttisi kunnantalolle sivistystoimen aulassa olevaan laatikkoon huhtikuun puoliväliin mennessä.

Liikuntakampanjoihin osallistuessasi sitoudut siihen, että palkintoja arvottaessa nimesi julkaistaan kunnan julkisessa viestinnässä, kuten kotisivu, kuntatiedote ja somekanavat.

Kuntolaatikot kylittäin:

Jylhä
– vanhan koulun piha
Järvelä
– päätien varressa
– kuntopolun / hiihtoladun varressa
Kirkonkylä
– pururadan/hiihtoladun varressa
– ampumaradan liittymä
– Oosinharjulle vievän kävelytien varrella
– Pappilantie, Puumalaan vievän tien päässä
Kalavesi
– Vissavedelle vievän tien risteys
Känsälä
– Jokinivankankaantien päässä
Köyhäjoki
– Köyhäjoen valaistu latu
– Pajuojan risteys
– Känsäkangas
Nikula
– Nikulan risteys
Paavola
– sillankorva
Salonkylä
– entisen KPO:n piha
Varila
– Varilantien varrella olevan aitan seinässä
Juoperi
– Kortenevantiellä retkeilyreitin varrella
Viiperi
– Viiperin vanhantien varressa
Vintturi / Tastula
– Viitalan risteys

Huomioithan kuntovihkoon tai liikuntakampanjoihin osallistuessasi, että nimesi on silloin julkista tietoa ja nimesi listalla voivat nähdä kaikki kuntolaatikoilla käyvät.

Liikuntakampanjoihin osallistuessasi sitoudut siihen, että palkintoja arvottaessa nimesi julkaistaan kunnan julkisessa viestinnässä, kuten kotisivu, kuntatiedote ja somekanavat.

Loading