Vastaa Kaustisen ilmastokyselyyn voit voittaa 100 € lahjakortin!

Kaustisen logo.

Kaustisen kunnan ruokapalvelut

Kaustisen kunnassa tuotetaan ruokapalvelut sekä osa puhdistuspalveluista omana työnä. Lounas- ja päivällisannoksia valmistetaan arkisin koulujen ollessa auki noin 1 100. Ruokaa valmistetaan yhdessä valmistuskeittiössä.

Keskuskeittiön vastaava

Keskuskoulun keittiö

Keskuskeittiö toteuttaa ruokahuoltoa keskitetysti Keskuskoululle 1–9, Puumalan koululle, Järvelän koululle musiikkilukiolle sekä varhaiskasvatuksen puolella Pajalan päiväkotiin, Omenapuun, Puumalan ja Kinon päiväkoteihin. Keskuskeittiöllä valmistetaan myös lasten välipalat aamu- ja iltapäiväkerhoihin sekä päiväkoteihin. Ruoka valmistetaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan varhaiskasvatuksen ruokailusuosituksen, kouluruokasuosituksen sekä ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin suunnatun suosituksen mukaisesti.

Maksutonta kouluruokaa on tarjottu Suomessa 70 vuotta. Kouluruoka kattaa noin kolmanneksen koululaisen päivittäisestä energiatarpeesta. Ruokatauko rytmittää myös koulupäivää ja antaa niin oppilaille kuin opettajille ja muulle henkilökunnalle vireyttä koulupäivän keskelle. Oppilaille tarjottu ateria sisältää pääruoan lisäksi salaatin, salaatinkastikkeen, rasvattoman D-vitaminoidun maidon, rasvattoman piimän tai veden, täysjyväleivän ja kasvirasvalevitteen.

Kouluruokakysely on järjestetty viimeksi keväällä 2021. Kyselyn tuloksilla pyritään kehittämään jokavuotisilla kyselyillä ruokahuollon toimintaa ja toteuttaa vastaajien toiveita mahdollisuuksien mukaan.

Syksyllä 2020 olemme aloittaneet ruokaraatitoiminnan Keskuskoulun 7–9 oppilaskunnan hallituksen kanssa. Ruokaraadin tarkoituksena on kehittää kouluruokailua yhdessä oppilaiden, opettajien ja keittiöhenkilökunnan kanssa.

Kotiin kuljetettavat ateriat valmistetaan Keskuskeittiöllä ja toimitetaan lämpimänä kotiin vuoden jokaisena päivänä. Tilaukset ja laskutus hoidetaan suoraan Kaustisen kunnasta.

Ruoka- ja puhdistuspalveluista vastaa ruoka- ja puhdistuspalvelupäällikkö

Ruokalistat

Koulujen ruokalista 2023-2024

Kotiinkuljetettavien aterioiden ruokalista 2023-2024

Loading