Kaustisen logo.

Kaustisen kunnan tytäryhtiöt

Kaustisen Kansantaiteenkeskus Oy

Kaustisen Kansantaiteenkeskus Oy toimii   suomalaisen kansanomaisen kulttuurin kansainvälisenä esittely-, tiedotus-, koulutus-, tallennus- ja tutkimuskeskuksena.

Kansantaiteenkeskuksen peruskivi muurattiin 1996, ja se valmistui seuraavana vuonna. Talo on kookas: neliöitä on 3 500 ja konserttisaliin mahtuu 400 henkeä. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti, professori Rainer Mahlamäki.

Konseerttisalissa pidetään muun muassa Kaustisen kansanmusiikkifestivaalien ja Kaustisen kamarimusiikkiviikon  konsertteja, Kaustisen musiikkilukion konsertteja ja musikaaleja sekä muita, ulkopuolisten taitelijoiden konsertteja. Kaustisella on rakenteilla uusi musiiikkilukion rakennus, mikä on tuonut lisäkäyttöä Kansantaiteenkeskukselle.

Kansantaiteenkeskus on kiistatta paikkakunnan keskeinen tapahtumapaikka, jossa pidetään  kaikki merkittävät vuosijuhlat aina häistä syntymäpäiväjuhliin.

Kaustisen-sali on myös alueen merkittävin konserttisali, joka erinomaisen akustiikkansa ansiosta on esiintyjien ja yleisön suosiossa.

Talossa toimivat muun muassa, Kansanmusiikki-instituutti, Suomen Kansansoitinmuseo, Kaustinen Folk Music Festival -organisaatio Pro Kaustinen ry.

Kaustisen kansantaiteenkeskus on itsenäinen kiinteistöosakeyhtiö jonka osakkeista 94 % omistaa Kaustisen kunta.  Lisäksi kiinteistöyhtiön on osakkaina muutamia pienosakkaita

Kaustisen Kehitys Oy

Kaustisen kunnan omistama kehitysyhtiö auttaa alueen yrittäjiä toiminnan aloittamisessa, sekä toimitilojen löytämisessä toiminnalleen. Pyrimme löytämään jokaiselle yrittäjälle mahdollisimman toimivat ja ajanmukaiset tilat jalostamalla tilojamme toiminnan tarpeet huomioiden. Olemassa olevien kiinteistöjen lisäksi rakennutamme uusia tiloja tarpeen niin vaatiessa. Pyrimme jatkossa olemaan ketterä ja tehokas mahdollistaja.

Omistuksessamme oleva Hotelli Kaustinen, sekä hotellin tiloissa toimiva hyvinvointipalveluja tarjoava Pajalan korjaamo, palvelevat ympäri vuoden niin kuntalaisia, työmatkalaisia, kuin lomailijoitakin.
Hotellin kautta pyöritämme kesäaikaan kauniilla paikalla Perhonjoen rannalla sijaitsevaa 100 paikkaista Mosalan leirintäaluetta. Talvikaudella Hotelli Kaustisen parkkialueella on matkaparkki.

Kaustisen Lämpö Oy

Kaustisen Lämpö Oy tuottaa kunnan keskitetyn energian, ylläpidon ja kehittämisen.

Kiinteistö Oy Rekipolska

Kiinteistö Oy Rekipolskan tehtävänä on vuokra-asuntojen vuokraaminen, ylläpito, uudisrakentaminen sekä peruskorjaaminen sekä vastattava Kaustisen kunnan sosiaalisesta vuokra-asunto tarjonnasta.

Kiinteistö Oy Kaustisen oppilasasuntolat

Kiinteistö Oy Kaustisen oppilasasuntolat ylläpitää asuntolarakennuksia Nikulassa vuokralaisenaan tällä hetkellä Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä.

KVT-Vesihuolto Oy

KVT-Vesihuolto Oy on kuntien omistama yhtiö, jonka tehtävänä on Kaustisen, Vetelin ja Teerijärven jätevesien käsittely.