Kaustisen logo.

Kaustisen kunnankirjasto

Kuva Kaustisen kirjastosta ulkoapäin.

Kuvassa yleisten kirjastojen tunnus.
Aukioloajat

Maanantaisin klo 12-18
Tiistaisin klo 12-18
Keskiviikkoisin klo 12-18
Torstaisin klo 9-16
Perjantaisin klo 12-16

Omatoimiaika omatoimisopimuksella päivittäin klo 7-22.

Juhannuksena 23.6. suljettu.

Kirjasto suljettu 3.-16.7.

Kuvassa sijaintia kuvaava tunnus.Kirjaston yhteystiedot
Kirjaston sijainti kartalla

Langaton verkkoyhteys -symboli.Kirjaston tiloissa käytössäsi on langaton laajakaista.

Kirjasto somessa

twitter-tunnus Instagramin tunnus. Facebookin tunnus. yotube-tunnus valkoinen kolmio punaisella pohjalla.

Twitter

Instagram

Facebook

YouTube

Lainojen uusinta ja verkkokirjasto

Anders-kirjastot.

Voit uusia lainasi Anders-Finna-verkkokirjastossa.

Anders-kirjastokortilla saat käyttöösi Halsuan, Kannuksen, Kaustisen, Kokkolan, Lestijärven ja Toholammin kirjastojen kokoelmat.

Infovideo kirjaston käytöstä ja palveluista

Ajankohtaista

Kesän lukuhaaste -kampanja 5.6.-31.8.2023

Kuvassa piirretty uimarengas, rantatuoli, kirjoja ja aurinkovarjo hiekkarannalla sekä piirretty aurinko. Kaustisen kirjaston ja K-Market Kaustisen yhteinen Kesän lukuhaaste -kampanja alkaa ma 5.6.! Kyseessä on kaikenikäisille sopiva haaste ja kampanjalomakkeita saa noutaa kirjastosta.

Osallistuminen on superhelppoa: lue tai kuuntele vähintään viisi lukuhaasteen kohtiin sopivaa kirjaa. Täytä lomake ja palauta se kirjastoon.

K-market Kaustinen tarjoaa 200 ensimmäiselle lomakkeen palauttaneelle ilmaisen Pirkka Amppari-mehujään!

Kun täytetty lomake palautetaan kirjastoon, saa sitä vastaan kupongin, jolla voi noutaa mehujään kaupasta. Osallistumisaika on 5.6.-31.8.2023.

Lämmin kiitos K-Market Kaustiselle kaustislaisten lukuharrastuksen tukemisesta!

Kielikahvila ti 13.6.2023 klo 18.00-19.30

Kuvassa höyryävä kahvikuppi pöydällä sekä ingoteksti. On taas Kielikahvilan aika ti 13.6.2023 klo 18.00-19.30.

Kielikahvilassa puhutaan ja harjoitellaan suomen kieltä sekä tutustutaan ihmisiin.

Vetäjänä toimii Ruslana Maistruk. Kirjasto tarjoaa kahvin/teen.

Tervetuloa!

Paikallisarkeologialuento ke 14.6.2023 klo 18.00-19.30

Kuvassa lapiota painava jalka savimaata kaivamassa. Millaista oli elämä muinaisajan Kaustisella? Missä päin Kaustista sijaitsevat muinaiset asuinpaikat?

Arkeologi Lauri Skantsi K.H.Renlundin museosta tulee kertomaan vastaukset näihin ja moniin muihin aiheeseen liittyviin kysymyksiin ke 14.6.2023 klo 18.00-19.30.

Tilaisuus on ilmainen. Tervetuloa kuuntelemaan!

Luontokuvaaja ja eränkävijä Janne Tarvainen ma 19.6.2023 klo 18-19

Kuvassa Janne Tarvainen taustallaan meri ja merenranta. Luontokuvaaja ja eränkävijä Janne Tarvainen saapuu Kaustisen kirjastoon ma 19.6.2023 klo 18-19 kertomaan vaellustarinoitaan.

Hän on myös somesta tuttu: YouTube ja Instagram @tannejarvainen

Janne Tarvaiselle voi halutessaan lähettää kysymyksiä jo etukäteen pe 16.6. osoitteeseen kaustinen.kirjasto@kaustinen.fi

Tilaisuus on maksuton. Tervetuloa!

Perinnerakentamisen ilta ke 21.6.2023 klo 18.00-19.30

Kuvassa punaisen hirsitalon pääty ja ruohikkoa sen edustalla. Oletko ajatellut ostaa vanhan pohjalaistalon? Tai kenties aikeissa korjata sellaisen? Tai olet muuten vain kiinnostunut perinnerakentamisesta?

Tietoa teemasta on tarjolla ke 21.6.2023 klo 18.00-19.30, kun kaustislaislähtöiset perinnerakentamisen asiantuntijat Matti Mäkelä ja Risto Känsälä kertovat monipuolisesti aiheesta.

Tilaisuus on ilmainen. Tervetuloa!

Lue Keskipohjanmaa-lehti ilmaiseksi kotona!

Kuvassa kannettava tietokone pöydällä. Nyt voit lukea Keskipohjanmaa-lehden ilmaiseksi netissä! Tarvitset siihen vain kirjastokortin ja kirjastosta saatavan PIN-koodin. Mikäli sinulla jo on PIN-koodi, sama koodi käy myös tähän palveluun.

Osoitteesta anders.emagz.fi löydät Keskipohjanmaa-lehden lisäksi myös Österbottens Tidning -lehden sekä useita mielenkiintoisia aikakauslehtiä, jotka ovat myös ilmaiseksi luettavissa kotoa.

Suosituimpia lehtiartikkeleita pääsee myös kuuntelemaan. Myös sudokuiden ja ristikoiden täyttäminen netissä onnistuu.

Kirjastokortilla elokuvia ilmaiseksi Viddla-suoratoistopalvelusta

Kuvituskuva Viddla-palvelusta.Nyt kirjastokortti on myös matkalippu elokuviin! Viddla-striimauspalvelussa on laaja valikoima elokuvia ja dokumentteja kaikenikäisille.

Lainaaminen onnistuu menemällä osoitteeseen viddla.fi, valitsemalla elokuva, klikkaamalla Katso elokuva -painiketta, valitsemalla listalta Anders-kirjastot ja kirjautumalla sisään kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla, jonka saat pyytämällä kirjastosta.

Aikaa elokuvan katsomiseen on 48 tuntia. Kuukaudessa on mahdollista katsoa neljä elokuvaa ilmaiseksi.

Mukavia elokuvahetkiä!

eMagz-lehtipalvelu nyt käytettävissä myös kotoa

eMagz-lehtipalvelu, joka on aiemmin ollut käytettävissä pelkästään kirjaston verkossa, on nyt käytettävissä myös etänä. Palveluun voit kirjautua osoitteessa anders.emagz.fi. Kirjautuminen onnistuu samoilla tunnuksilla kuin verkkokirjastoonkin kirjautuminen, eli tarvitset kirjastokorttisi numeron sekä PIN-koodisi. Jos olet unohtanut PIN-koodisi, ota yhteyttä kirjastoon.

Palvelua voit käyttää tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

Palvelusta löytyvät vuonna 2022 seuraavat lehdet: Apu, Apu Juniori, Avotakka, Erä, ET-lehti, Kauneus & Terveys, Kodin Kuvalehti, Kotiliesi Käsityö, Kotilääkäri, Me Naiset, Meidän Talo, Mondo, Puutarhan Aarteet, SPORT, Suomen Kuvalehti (sis. TV-Maailma), Tekniikan Maailma, Taito, Tiede, Unelmien Talo & Koti ja Viherpiha.

Valtakunnallinen lasten ja nuorten digikokoelma

Kuvassa tabletti ja kuulokkeet.AndersFinna-verkkokirjaston Ellibs-palvelu on täydentynyt 95 uudella lasten ja nuorten e- ja äänikirjalla. Kyseessä on valtakunnallinen lasten ja nuorten digikokoelma, jonka aineistoa voi kuunnella 31.5.2023 asti. Kirjoja on suomen ja ruotsinkielellä ja kokoelma päivittyy jatkuvasti. Yhtä nidettä voi kuunnella yksin tai vaikka kokonainen luokka kerrallaan, sillä kuuntelulisenssi on suomenkielisissä kirjoissa 50:lle ja ruotsinkielisissä 10 henkilölle kerrallaan. Kokoelmassa on mukana sekä kauno- että tietokirjallisuutta. Käyttöön tarvitaan vain kirjastokortti ja PIN-koodi sekä älypuhelin, tabletti tai tietokone. Ellibs-sovellus on ilmainen ja sen voi ladata omasta sovelluskaupastaan.

Kirjakassipalvelu

Kaustisen kirjasto tarjoaa kirjakassipalvelun, jossa voit pyytää kirjaston väkeä keräämään haluamaasi aineistoa kassiin ja noutaa sen kirjaston ulko-ovelta sovittuna ajankohtana.

  1. Ota yhteyttä kirjastoon joko puhelimitse tai sähköpostitse ja ilmoita haluamasi aineisto. Voit pyytää joko tiettyjä kirjoja/DVD-levyjä/ym. tarkoilla nimillä tai kertoa minkälaista aineistoa haluaisit yleisesti ottaen.
  2. Keräämme aineiston, lainaamme sen kirjastokortillesi valmiiksi ja laitamme pussiin. Kirjoitamme kassin kylkeen varausnumerosi (sama numero, joka on käytössä varaamaasi aineistoa noudettaessa).
  3. Kassin voit noutaa kirjaston ulko-ovelta sovittuna ajankohtana.

Mielenkiintoisia haastatteluja Kaustisen menneisyydestä Arviiti-tietokannassa

Kirjaston kaseteilla olleet paikallisesta elämästä ja henkilöistä kertovat murrenauhat on nyt digitoitu Eläkeliitto Kaustinen ry:n toimesta. Iso kiitos siitä!

Nämä haastatteluina olevat tarinat mielenkiintoisista menneistä ajoista ja kiehtovista persoonallisuuksista löytyvät nyt Arviiti-tietokannasta. Arviiti on Kaustisen historian ja elävän kulttuuriperinnön tietokanta.

Kaseteilla olleita tarinoita pääsee kuuntelemaan https://www.arviiti.fi/aani-ja-video/

Lainakuriiripalvelu eläkeläisille

Eläkeliiton Kaustisen yhdistyksen vapaaehtoiset lainakuriirit kuljettavat Kaustisella kirjoja kotiin niille eläkeläisille, jotka eivät itse pääse käymään kirjastossa.

Mikäli haluat palvelun asiakkaaksi, toimi seuraavasti:

Ota yhteyttä kirjastoon ja kerro, mitä kirjoja tai muuta aineistoa haluaisit lainata. Me keräämme ne valmiiksi ja lainaamme ne kirjastokortillesi. Meidät tavoittaa p. 050 346 5466 tai kaustinen.kirjasto@kaustinen.fi
Jos sinulla ei ole korttia, otathan yhteyttä kirjastoon, niin järjestämme asian.

Ota tämän jälkeen yhteyttä oman kyläsi lainakuriiriin ja sovi hänen kanssaan kuljetusajankohdasta.

Lainakuriirit alueittain sekä lisätietoja palvelusta

Kaustisen kirjasto Facebookissa