Kunnan maksuliikenne on suljettu 15.7. – 4.8.2024!   Kaustisen kunta toivottaa lämpöistä kesää!

Kaustisen logo.

  Kirjaston tapahtumat

  2024

  Heikki Virkkalan Kevätnäyttely

  Heikki Virkkalan maalaama teos luonnonmaisemasta, jonka keskiössä pitkospuut.

  Heikki Virkkalan Kevätnäyttely on nähtävillä Kaustisen kirjastossa kirjaston aukioloaikoina koko maaliskuun ajan.

  Tervetuloa!

  Läksyparkki Kaustisen kirjastossa

  Ke 6.3. alkaen joka keskiviikko klo 14.45–15.30 Kaustisen kirjaston nuorten aikuisten tilassa eli Nurkkiksessa järjestetään Läksyparkki. Läksyparkissa on nimensä mukaan tarkoitus tehdä läksyjä, ja paikalla on seurana ja läksyapuna koulunuorisotyöntekijä Satu. Läksyparkki jatkuu joka keskiviikko kevätlukukauden loppuun saakka.

  5.–9.-luokkalaiset tervetuloa!

  Lukukoira Kaustisen kirjastossa ti 13.2. klo 14–16

  Lukukoira Hele

  Lukukoiratoiminta jatkuu kirjastossa ti 13.2. klo 14–16!

  Lukukoiratoiminta on suunnattu kaikenikäisille, ja siellä voi harjoitella ääneen lukemista, julkista puhumista, tai vaikkapa suomen kielen puhumista. Lukukoira ei arvostele, vaan on mukana innostamassa ja kuuntelemassa lukijaa. Lukukoiranohjaajana toimii Helka.

  Lukukoirakäyntiin (30 min.) on varattava aika, ja alle 15-vuotiaalla on oltava mukanaan lupalappu huoltajalta, josta käy ilmi osallistujan nimi, huoltajan nimi ja puhelinnumero, suostumus toimintaan osallistumisesta, paikka ja aika, sekä huoltajan allekirjoitus.

  Lukukoira on paikalla joka toinen tiistai klo 14–16. Kevätkauden lukukoirapäivät ovat 13.2. / 27.2. / 12.3. / 26.3. / 9.4. / 23.4. / 7.5. / 21.5. Varaa aika etukäteen käymällä kirjastossa, soittamalla (050 346 5466) tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kaustinen.kirjasto@kaustinen.fi.

  Voit myös ottaa yhteyttä ihan vain kysyäksesi lisätietoa!Suomen Kennelliiton logo.

  Lämpimästi tervetuloa!

  Koirien lukukoiratoimintaan soveltuvuuden arvioinnista ja koiranohjaajien kouluttamisesta vastaa Suomen Kennelliitto.

  Etäluento ke 14.2. klo 14-16: Miten pysyä kunnossa, kun liikkuminen on käynyt vaikeaksi?

  Kuvassa iäkäs naisoletettu kävelee kesäisellä metsätiellä kävelykeppiin nojaten. Tervetuloa nyt kevätkaudellakin osallistumaan Ikääntyvien yliopiston etäluennoille kirjastoon. Luennot järjestetään etäyhteydellä kirjastossa, ja tilaisuudet ovat avoimia ja ilmaisia kaikille iästä, asuinpaikasta ja aeimmista opinnoista riippumatta.

  Tämänkertaisen luennon aiheena on ”Miten pysyä kunnossa, kun liikkuminen on käynyt vaikeaksi?” Luennoitsijana toimii dekaani Sarianna Sipilä (JYU).

  ”Ikääntyvien yliopistossa kohtaavat tieteestä, ilmiöistä, yhteiskunnasta ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneet. Ikääntyvien yliopisto on osa Jyväskylän yliopiston Tiedettä kaikille -toimintaa.” (Jyväskylän yliopisto)

  Kirjasto tarjoaa kahvin/teen!

  Koukutu kirjaan -käsityöillat kolmen viikon välein keskiviikkoisin klo 18.00 – 19.30

  Kuvassa avoimia kirjoja, kukkia, lankakerä ja sydän sekä infoteksti. Kokoonnumme jälleen Koukutu kirjaan -käsityöpiiriin ke 31.1. klo 18.00–19.30 jatkaaksemme Sarah Pennerin Myrkynkeittäjä -esikoisteoksen kuuntelua. Jokaisen tapahtuman alussa kerrataan, mitä kirjassa on tähän mennessä tapahtunut, joten mukaan voi tulla, vaikka kirja ei olisikaan entuudestaan tuttu.

  Kevään kokoontumiskerrat ovat keskiviikkoisin: 31.1. / 21.2. / 13.3. / 3.4. / 24.4. / 15.5.

  Tule mukaan oman neuletyösi kanssa, neulo langoistamme kaustislaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin tai istahda vain kuuntelemaan. Hyväntekeväisyyskohteisiin langat sponsoroi Kaustisen Halpa-Halli.

  Lämpimästi tervetuloa!

  Pienet otukset -konsertti ma 22.1. klo 10.30

  Kitaristi Petri KumelaOsana 46. Kaustisen kamarimusiikkiviikkoa, kitaristi Petri Kumelan ja aikamme säveltäjien yhteistyönä syntynyt joukko soivia pieniä eläimiä valtaa Kaustisen kirjaston aamupäivän koko perheen konsertissa ma 22.1.2024 klo 10.30!

  Sävellykset soittaa kitaristi Petri Kumela ja niihin liittyviä Laura Ruohosen runoja teoksesta Opus Otus lukee Tiila Kangas.

  Tule kuuntelemaan, miltä kuulostavat sävellyksinä Kissa, Orava, Rapu, Vesimittari, Rotta, Ai-ai, Merisiili ja Malluainen!

  Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

  Lukukoira Kaustisen kirjastossa alkaen
  ti 30.1. klo 14–16

  Lukukoira Hele

  Kaustisen kirjastossa alkaa lukukoiratoiminta!

  Lukukoiratoiminta on suunnattu kaikenikäisille, ja siellä voi harjoitella ääneen lukemista, julkista puhumista, tai vaikkapa suomen kielen puhumista. Lukukoira ei arvostele, vaan on mukana innostamassa ja kuuntelemassa lukijaa. Lukukoiranohjaajana toimii Helka Väyrynen.

  Lukukoirakäyntiin (30 min.) on varattava aika, ja alle 15-vuotiaalla on oltava mukanaan lupalappu huoltajalta, josta käy ilmi osallistujan nimi, huoltajan nimi ja puhelinnumero, suostumus toimintaan osallistumisesta, paikka ja aika, sekä huoltajan allekirjoitus.

  Lukukoira on paikalla ti 30.1. alkaen joka toinen tiistai klo 14–16. Kevätkauden muut päivät ovat 13.2. / 27.2. / 12.3. / 26.3. / 9.4. / 23.4. / 7.5. / 21.5. Varaa aika etukäteen käymällä kirjastossa, soittamalla (050 346 5466) tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kaustinen.kirjasto@kaustinen.fi.

  Voit myös ottaa yhteyttä ihan vain kysyäksesi lisätietoa!Suomen Kennelliiton logo.

  Lämpimästi tervetuloa!

  Koirien lukukoiratoimintaan soveltuvuuden arvioinnista ja koiranohjaajien kouluttamisesta vastaa Suomen Kennelliitto.

  Loading