Kaustisen logo.

Kino Kansantaiteenkeskus on kunnallinen elokuvateatteri, harvinaista Suomessa!

Kansantaiteenkeskuksen Kaustinen sali on myös elokuvasali, sinne mahtuu noin 320 katsojaa.

Näytöspäivät sunnuntai ja maanantai, syksykausi syyskuun puolivälistä joulun alle ja kevätkausi helmikuun alkupuolelta huhtikuun alkuun.

Näytöskohtainen lipunmyynti alkaa puoli tuntia ennen näytöstä. Maksuvälineeksi kelpaavat käteinen, pankkikortit, ePassi ja Tyky+-setelit. 

Kunnanviraston palvelupisteestä on mahdollista ostaa Kino Kansantaiteenkeskuksen elokuviin paitsi lahjakortteja, myös ennakkolippuja tiettyyn elokuvanäytökseen. Lahjakortti vaihdetaan elokuvien lipunmyynnissä elokuvalippuun, ennakkolipulla pääsee suoraan jonottamatta ko. näytökseen. 

Toiveita esitettävistä elokuvista voi lähettää vapaa-aikasihteerille sähköpostilla, yhteystiedot.  

Kaikkien lippujen hinta on 10 €.

Venetsian Aaveet

A Haunting In Venice

Su 8.10. klo 14.00
Ma 9.10. klo 19.00

Liput 10 €

 

Genre: Draama, Kauhu, Rikoselokuva
Ensi-ilta: 15.9.2023
Kesto: 1 t 46 min
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Kenneth Branagh
Pääosissa: Kenneth Branagh, Kyle Allen, Camille Cottin, Jamie Dornan, Tina Fey, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly, Riccardo Scamarcio, Michelle Yeoh

Venetsian aaveet sijoittuu toisen maailmansodan jälkeiseen Venetsiaan pahaenteisesti pyhäinpäivän aattona, jolloin tapahtuvan karmivan mysteerin myötä valkokankaalle palaa maineikas etsivä Hercule Poirot. Eläkkeelle jäätyään Poirot vetäytynyt viettämään hiljaiseloa maailman kiehtovimmassa kaupungissa, missä hän hyvin vastahakoisesti suostuu osallistumaan spiritistiseen istuntoon rapistuvassa palazzossa, jossa kummittelee. Kun yksi vieraista joutuu murhan uhriksi, etsivämme tempautuu pahuuden pyörteisiin tuossa varjojen ja salaisuuksien maailmassa.

Mukana on monia samoja tekijöitä kuin vuoden 2017 elokuvassa Idän pikajunan arvoitus ja vuoden 2022 elokuvassa Kuolema Niilillä. Elokuvan on ohjannut Kenneth Branagh ja Oscar®-ehdokas Michael Green (Logan) vastaa käsikirjoituksesta, joka perustuu Agatha Christien romaaniin ”Kurpitsajuhla”. Elokuvan ovat tuottaneet Kenneth Branagh, Judy Hofflund, Ridley Scott ja Simon Kinberg sekä vastaavina tuottajina toimineet Louise Killin, James Prichard ja Mark Gordon. Tarinan unohtumattomia hahmoja esittää loistava ensemblekaarti, johon kuuluvat Kenneth Branagh’n lisäksi Kyle Allen (Rosaline), Camille Cottin (Dix pour cent/Call My Agent -TV-sarja), Jamie Dornan (Belfast), Tina Fey (30 Rock -TV-sarja), Jude Hill (Belfast), Ali Khan (6 Underground), Emma Laird (Mayor of Kingstown), Kelly Reilly (Yellowstone-TV-sarja), Riccardo Scamarcio (Caravaggio’s Shadow) sekä hiljattain Oscar-palkittu Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once).


Syyslomaviikon elokuvat


The Super Mario Bros. Movie, Finnkino

Su 15.10. klo 14.00

Liput 10 €


Genre:
Komedia, Toiminta, Perhe-elokuva, Animaatio
Kesto: 1 t 32 min
Ensi-ilta: 6.4.2023
Kesto: 1 t 32 min
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Aaron Horvath, Michael Jelenic
Pääosissa: Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Charlie Day, Jack Black, Keegan-Michael Key, Seth Rogen, Fred Armisen

Illumination ja Nintendo yhdistävät ensimmäistä kertaa voimansa tuodakseen valkokankaalle seikkailun popkulttuurin tunnetuimmista putkimiehistä. Nintendon Mario-pelien maailmaan perustuva elokuva The Super Mario Bros. Movie. kutsuu yleisön ennennäkemättömään värejä pursuilevaan universumiin täynnä toimintaa ja runsasta komediaa.

Yrittäessään korjata maan alla kaupungin päävesijohtoa brooklyniläiset putkimiesveljekset kulkeutuvat salaperäisen putken kautta maagiseen maailmaan. Kun veljekset ajautuvat erilleen, Mario lähtee eeppiselle matkalle löytääkseen Luigin. Apunaan Sienivaltakunnan asukas Toad sekä vahvatahtoisen Prinsessa Peachin opetukset Mario löytää omat voimansa.

Elokuvan ovat ohjanneet Aaron Horvarth ja Michael Jelenic (yhteisohjaus Teen Titans Go!, Teen Titans Go! To the Movies) ja käsikirjoittanut Matthew Fogel (Kätyrit: Grun tarina, Lego elokuva 2).

Suomenkielisissä äänirooleissa: Mario – Riku Nieminen, Luigi – Heikki Mäkäräinen, Prinsessa Peach – Emma Louhivuori, Toad – Tuomas Uusitalo, Donkey Kong – Osku Ärilä, Cranky Kong – Juha Paananen, Kamek – Antti Pääkkönen, Lumalee – Viola Käki, Bowser – Veeti Kallio, Giuseppe – Charles Martinet

Valon valtakunta

Empire of Light

Ma 16.10. klo 19.00
Liput 10 €

Genre: Draama
Kesto: 1 t 55 min
Ensi-ilta: 3.3.2023
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Sam Mendes
Pääosissa: Olivia Colman, Micheal Ward, Tom Brooke, Tanya Moodie, Hannah Onslow, Crystal Clarke, Toby Jones, Colin Firth

1980-luvun alun englantilaiseen merenrantakaupunkiin sijoittuva VALON VALTAKUNTA (Empire of Light) on Oscar®-voittaja Sam Mendesin käsikirjoittama ja ohjaama vahva ja liikuttava tarina ihmisten välisestä yhteydestä ja elokuvan taiasta. Elokuvan pääosissa nähdään Oscar®-voittaja Olivia Colman (The Favourite, The Lost Daughter), BAFTA-voittaja Michael Ward (Blue Story, Top Boy) ja Oscar®-voittaja Colin Firth (Kuninkaan puhe, A Single Man). Elokuva tuo Mendesin jälleen yhteen myös Oscar®-voittaja kuvaaja Roger Deakinsin (1917, 007 -Skyfall) kanssa.

Aftersun – päivämme auringossa

Aftersun

Ti 17.10. klo 19.00
Liput 10

Genre: Draama, Oscar-ehdokas, Kriitikoiden suosikki
Kesto: 1 t 42 min
Ensi-ilta: 14.4.2023
Levittäjä: Cinemanse Oy
Ohjaaja: Charlotte Wells
Pääosissa: Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall

Aftersun – päivämme auringossa on Charlotte Wellsin kriitikoiden ylistämä debyyttielokuva vanhemmuudesta, muistojen ohimenevyydestä ja aikuiseksi kasvamisesta. Cannesin elokuvajuhlilla huomiota herättäneen elokuvan päärooleissa loistavat Paul Mescal ja Francesca Corio, joiden kemia nuorena isänä ja tyttärenä on käsinkosketeltavan aitoa.

Eronnut isä (Paul Mescal) lähtee pienen tyttärensä kanssa vaatimattomalle pakettimatkalle, jossa he jakavat ilon auringosta, uima-altaasta ja yhdessäolosta. Muistikuvia kuitenkin värittää selittämätön melankolia, kun Sophie kaksikymmentä vuotta myöhemmin ajattelee yhteistä lomaa. Kuka olikaan se isä, jonka Sophie luuli tuntevansa?

Kuolleet lehdet

Ke 18.10. 19.00
Liput 10 €

Genre: Draama, Kotimainen, Kriitikoiden suosikki
Kesto: 1 t 21 min
Ensi-ilta: 15.9.2023
Kesto: 1 t 21 min
Levittäjä: B-Plan Distribution Oy
Ohjaaja: Aki Kaurismäki
Pääosissa: Alma Pöysti, Jussi Vatanen, Janne Hyytiäinen, Nuppu Koivu, Matti Onnismaa, Martti Suosalo, Sakari Kuosmanen, Alina Tomnikov

Kuolleet lehdet kertoo kahden yksinäisen, sattumalta Helsingin yössä toisensa kohtaavan ihmisen (Alma Pöysti ja Jussi Vatanen) yrityksestä löytää elämänsä ensimmäinen, ainoa ja viimeinen rakkaus. Heidän tietään kohti tätä kunnioitettavaa päämäärää varjostavat miehen alkoholismi, kadonneet puhelinnumerot, tietämättömyys toistensa nimistä tai osoitteista ja elämän yleinen taipumus asettaa esteitä onneaan etsivien tielle. Tämä lempeä tragikomedia on jo kadonneeksi luultu neljäs osa Aki Kaurismäen työläistrilogiaan (Varjoja paratiisissa, Ariel ja Tulitikkutehtaan tyttö).

“Klassista Aki Kaurismäkeä parhaimmillaan. Hohtaa kuin jalokivi”
–David Rooney, The Hollywood Reporter–

”Elokuva, jolla on suuri sydän”
–Peter Bradshaw, The Guardian–

”Kauniisti näytelty elokuva. Hohkaa lämpöä”
–Jonathan Romney, Screen Daily–

”Pöysti ja Vatanen ovat unelmakaksikko”
–Martyn Conterio, The London Economic–

”Todellinen helmi”
–Pete Hammond, Deadline–

Muiden lapset

Les enfants des autres

To 19.10. klo 19.00
Liput 10 €

Genre: Draama, Romantiikka
Kesto: 1 t 43 min
Ensi-ilta: 7.7.2023
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: Rebecca Zlotowski
Pääosissa: Virginie Efira, Roschdy Zem, Chiara Mastroianni

Rachel on lapseton 40-vuotias opettaja. Hän rakastaa elämää, oppilaitaan, ystäviään, eksäänsä ja kitaratunteja. Kun elämään astuu uusi rakkaus Ali, kiintyy Rachel myös tämän nelivuotiaaseen tyttäreen Leilaan. Leilasta tulee pikkuhiljaa hänelle kuin oma tytär. Toisten lapsiin kiintymisessä on kuitenkin riskinsä.

Rebecka Zlotowskin ohjaama MUIDEN LAPSET on syvästi henkilökohtainen, intiimi ja koskettava kertomus kaipuusta ja yhteenkuuluvuudesta. Elokuva sai ensiesityksensä Venetsian elokuvajuhlilla.

Hiljainen tyttö

An Cailín Ciúin / The Quiet Girl

Pe 20.10. klo 19.00
Liput 10 €

Genre: Draama, Oscar-ehdokas, Kriitikoiden suosikki
Kesto: 1 t 35 min
Ensi-ilta: 24.3.2023
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ohjaaja: Colm Bairéad
Pääosissa: Carrie Crowley, Andrew Bennett, Catherine Clinch

Hiljainen tyttö on hillitty mutta tunteikas draama, joka sijoittuu Irlannin maaseudulle ja kertoo koskettavan tarinan erään pikkutytön käänteentekevästä kesästä vuonna 1981. Monilapsisen perheen vanhemmilla on haasteita ruokkia koko lapsikatras ja uusi vauvakin on tulossa, joten vaitelias Cáit-tytär (Catherine Clinch) passitetaan kesälomaksi kauas sukulaisten maatilalle, täysin toisenlaiseen kotiin, mukanaan vain päällään olevat vaatteet. Sukulaispariskunnan (Carrie Crowley ja Andrew Bennett) huomassa Cáit saa vihdoin kokea olevansa rakastettu ja turvassa. Tytölle teroitetaan, ettei tässä kodissa ole salaisuuksia, kunnes eräänä päivänä hänelle selviää, ettei se ollutkaan totta.

Claire Keeganin Foster-kirjaan perustuva ja irlantilaisen Colm Bairéadin käsikirjoittama ja ohjaama, pääosin iirinkielinen elokuva on ollut festivaalimenestys. Se on tänä vuonna Oscar-ehdokkaana parhaan kansainvälisen elokuvan kategoriassa ja on voittanut mm. parhaan elokuvan palkinnon Berliinin elokuvajuhlien Generation Kplus -sarjassa vuonna 2022.

Ryhmä Hau: Mahtielokuva

PAW Patrol: The Mighty Movie

La 21.10. klo 14.00
Liput 10 €

Genre: Seikkailu, Perhe-elokuva, Animaatio
Kesto: 1 t 33 min
Ensi-ilta: 6.10.2023
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Cal Brunker
Pääosissa: Mckenna Grace, James Marsden, Kristen Bell, Taraji P. Henson, Tyler Perry, Chris Rock

Kun maaginen meteoriitti iskeytyy Jännälään, se antaa Ryhmä Haun pennuille supervoimat, jotka muuttavat ne MAHTIPENNUIKSI! Ryhmän pienimmälle jäsenelle, Kajalle, uudet voimat ovat toteen käynyt unelma. Asiat ottavat kuitenkin ikävän käänteen, kun pentujen arkkivihollinen, Hanttinen, vapautuu vankilasta ja lyöttäytyy yhteen hullun tiedemiehen kanssa. Kaksikon aikeena on varastaa supervoimat itselleen. Jännälän kohtalon ollessa vaakalaudalla Mahtipentujen on pysäytettävä viholliskaksikko ennen kuin on liian myöhäistä. Ja Kajan on opittava, että kaikkein pieninkin pentu voi saada aikaan suuria.

Harold Fryn toiveikas taival

The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry

La 21.10. klo 19.00
Liput 10 €

Genre: Draama
Kesto: 1 t 47 min
Ensi-ilta: 30.6.2023
Levittäjä: Aurora Studios Oy
Ohjaaja: Hettie Macdonald
Pääosissa: Jim Broadbent, Penelope Wilton, Monika Gossmann, Maanuv Thiara

HAROLD FRYN TOIVEIKAS TAIVAL ei ole tavallinen sankaritarina. Harold on huomaamaton mies, joka on epäonnistunut elämässään kaikessa tärkeässä: aviomiehenä, isänä ja ystävänä. Nyt reilusti yli 60-vuotiaana Harold kuitenkin yllättää niin itsensä, vaimonsa, kuin kaikki muutkin. Kun Harold kuulee vanhan ystävänsä olevan saattohoidossa, hän tahtoo lähettää tälle surunvalittelunsa. Postiin käveltyään Haroldista kuitenkin tuntuu, ettei kirje ole tarpeeksi. Hetken mielijohteesta Harold lähtee jalan matkaan ystävänsä luo, ja pian matka koko maan halki tekee hänet tunnetuksi ympäri Englannin. Harold toivoo pelastavansa matkanteolla ystävänsä, mutta löytää samalla myös tien takaisin itseensä, ja lopulta kotiin.

HAROLD FRYN TOIVEIKAS TAIVAL on koskettava kertomus itsensä löytämisestä, anteeksiannosta ja hetkeen tarttumisesta. Hettie McDonaldin (Normal People) elokuvan nimiroolissa nähdään Oscar-palkittu Jim Broadbent yhdessä ylistetyn Penelope Wiltonin (Downton Abbey) kanssa. Elokuva pohjautuu Rachel Joycen bestselleriin.

Suomen elokuvasäätiö on tukenut elokuvateatterin toimintaa.

Saavutettavuus ja esteettömyys

Kino Kansantaiteenkeskus tarjoaa kaikille ihmisille mahdollisimman hyvät mahdollisuudet katsoa itsenäisesti elokuvia valkokankaalla.

Elokuvateatteriin on esteetön pääsy.

Elokuvista tiedottaminen tapahtuu sekä paikallislehdessä että kunnan sivulla ja somessa. Elokuvalippujen hinta on kohtuullinen ja alle Suomen keskiarvohintojen.