Kunnan maksuliikenne on suljettu 15.7. – 4.8.2024!

Kaustisen logo.

Kino Kansantaiteenkeskus on kunnallinen elokuvateatteri, harvinaista Suomessa!

Elokuvakausi saadaan käyntiin maaliskuussa 2024! Tervetuloa elokuviin!

Kansantaiteenkeskuksen Kaustinen sali on myös elokuvasali, sinne mahtuu noin 320 katsojaa.

Näytöspäivät sunnuntai ja maanantai, syksykausi syyskuun puolivälistä joulun alle ja kevätkausi helmikuun alkupuolelta huhtikuun alkuun.

Näytöskohtainen lipunmyynti alkaa puoli tuntia ennen näytöstä. Maksuvälineeksi kelpaavat käteinen, pankkikortit, ePassi ja Tyky+-setelit. 

Kunnanviraston palvelupisteestä on mahdollista ostaa Kino Kansantaiteenkeskuksen elokuviin paitsi lahjakortteja, myös ennakkolippuja tiettyyn elokuvanäytökseen. Lahjakortti vaihdetaan elokuvien lipunmyynnissä elokuvalippuun, ennakkolipulla pääsee suoraan jonottamatta ko. näytökseen. 

Kaikkien lippujen hinta on 10 €.

Olemme mukana Kaikukortti-järjestelmässä.

TULEVAT ESITYKSET:

Poor Things


Su 5.5. klo 14.00 
Ma 6.5. klo 19.00
Lipun hinta 10 €

Ensi-ilta: 12.1.2024
Kesto: 2 t 22 min
Genre: Romantiikka, Sci-fi, Oscar-voittaja, Kriitikoiden suosikki
Ohjaaja: Yorgos Lanthimos

Pääosissa: Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef, Jerrod Carmichael

Elokuvantekijä Yorgos Lanthimos ja tuottaja Emma Stone tuovat valkokankaalle mielikuvituksellisen tarinan Bella Baxterin (Stone) uskomattomasta evoluutiosta. Bella on nuori nainen, jonka nerokas mutta omintakeinen tiedemies tri Godwin Baxter (Willem Dafoe) herättää henkiin. Aluksi Bella on innokas opettelemaan elämää Baxterin siipien suojassa. Elämänjanossaan hän kuitenkin karkaa sliipatun ja paheellisen lakimiehen Duncan Wedderburnin (Mark Ruffalo) mukana myrskyisälle matkalle halki mantereiden. Sen myötä aikansa ennakkoluulot karistaneesta Bellasta kasvaa vankkumaton vapauden ja tasa-arvon puolustaja.

Vonkka


Ma 13.5. klo 18.00 
Ke 16.5. klo 18.00 HUOM! Esityspäivä
Lipun hinta 10 €

Ensi-ilta: 8.12.2023
Kesto: 1 t 56 min
Genre: Komedia, Seikkailu, Perhe-elokuva, Kriitikoiden suosikki
Ohjaaja: Paul King

Pääosissa: Timothée Chalamet, Olivia Colman, Calah Lane, Hugh Grant, Sally Hawkins, Keegan-Michael Key, Matt Lucas, Jim Carter, Rowan Atkinson

”Vonkka” perustuu Roald Dahlin ikonisen ja huippusuositun lastenkirjan Jali ja suklaatehdas hämmästyttäviin hahmoihin. Elokuva kertoo siitä, miten maailman suurimmasta keksijästä, taikurista ja suklaatehtailijasta tuli tuntemamme, rakastettu Villi Vonkka.

Paul King, joka kirjoitti ja ohjasi Paddington-elokuvat ja David Heyman, joka tuotti Harry Potter -elokuvat, ”Gravityn”, ”Ihmeotukset” ja ”Paddingtonin” sekä tuottajat Alexandra Derbyshire (”Paddington”-elokuvat, ”Jurassic World: Dominion”) ja Luke Kelly (”Roald Dahl’s The White Witches”) tarjoavat huumaavan sekoituksen taikaa ja musiikkia, kaaosta ja tunnetta, joka kerrotaan suurella sydämellä ja huumorilla. Timothée Chalamet esittää pääosaa tässä vastustamattoman vauhdikkaassa ja kekseliäässä laajakangasspektaakkelissa, joka kertoo Villi Vonkasta. Hänellä on loputtomasti ideoita ja hän on päättänyt muuttaa maailmaa herkullinen suupala kerrallaan ja samalla todistaa, että parhaat asiat elämässä alkavat unelmasta – ja että joka onnekseen tapaa Villi Vonkan huomaa, että mikä tahansa on mahdollista.

Ohjus


Su 19.5. klo 14.00 
Ma 20.5. klo 19.00 
Lipun hinta 10 €

Ensi-ilta: 2.2.2024
Kesto: 1 t 55 min
Genre: Komedia, Draama, Kotimainen, Kriitikoiden suosikki
Ohjaaja: Miia Tervo

Pääosissa: Oona Airola, Hannu-Pekka Björkman, Tommi Korpela, Pyry Kähkönen, Emma Kilpimaa, Jarkko Niemi, Tommi Eronen, Ona Kamu, Sakari Kuosmanen

Joulukuussa 1984 Inarijärveen syöksyi neuvostoliittolainen ohjus, ja kansainvälinen selkkaus oli valmis. Draamakomedia kertoo yksinhuoltaja Niinasta, joka saa uuden alun elämälleen paikallisen sanomalehden toimittajana – ja eteensä mahdollisen jymyjutun kylässä, jossa ei koskaan tapahdu mitään. Niina uppoaa syvälle kansainväliseen ohjuskriisiin. Lappi ja pieni kirkonkylä menevät sekaisin, ja ulkomaisia toimittajia lappaa paikalliseen hotelliin. Tutkimusten keskellä Niina tapaa hävittäjälentäjä Kain, ja samaan aikaan ex-mies Tapio on vapautumassa vankilasta. Niinan on löydettävä rajansa, jotta myös totuus ohjuksesta näkisi päivänvalon. Ohjus on elokuva rajoista ja rajattomuudesta, missä poliittinen satiiri kohtaa lämpimän huumorin.

Suomen elokuvasäätiö on tukenut elokuvateatterin toimintaa.

Saavutettavuus ja esteettömyys

Kino Kansantaiteenkeskus tarjoaa kaikille ihmisille mahdollisimman hyvät mahdollisuudet katsoa itsenäisesti elokuvia valkokankaalla.

Elokuvateatteriin on esteetön pääsy.

Elokuvista tiedottaminen tapahtuu sekä paikallislehdessä että kunnan verkkosivulla ja somessa. Elokuvalippujen hinta on kohtuullinen ja alle Suomen keskiarvohintojen.

Loading