Kaustisen logo.

Kino Kansantaiteenkeskus on kunnallinen elokuvateatteri, harvinaista Suomessa!

Kansantaiteenkeskuksen Kaustinen sali on myös elokuvasali, sinne mahtuu noin 320 katsojaa.

Näytöspäivät sunnuntai ja maanantai, syksykausi syyskuun puolivälistä joulun alle ja kevätkausi helmikuun alkupuolelta huhtikuun alkuun.

Näytöskohtainen lipunmyynti alkaa puoli tuntia ennen näytöstä. Maksuvälineeksi kelpaavat käteinen, pankkikortit, ePassi ja Tyky+-setelit. 

Kunnanviraston palvelupisteestä on mahdollista ostaa Kino Kansantaiteenkeskuksen elokuviin paitsi lahjakortteja, myös ennakkolippuja tiettyyn elokuvanäytökseen. Lahjakortti vaihdetaan elokuvien lipunmyynnissä elokuvalippuun, ennakkolipulla pääsee suoraan jonottamatta ko. näytökseen. 

Toiveita esitettävistä elokuvista voi lähettää vapaa-aikasihteerille sähköpostilla, yhteystiedot.  

Avatar: The Way of Water

Avatar: The Way of Water
su 12.2. klo 14.00
ma
13.2. klo 19.00
Liput 11 €

Genre: Toiminta, Seikkailu, Sci-fi
Ensi-ilta: 14.12.2022
Kesto: 3 t 12 min
Ohjaaja: James Cameron
Pääosissa: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis

AVATAR: THE WAY OF WATER -elokuvan tapahtumat sijoittuvat yli vuosikymmen ensimmäisen elokuvan tapahtumien jälkeen. Elokuva käynnistää tarinan Sullyn perheestä (johon kuuluvat Jake, Neytiri ja heidän lapsensa), ja kertoo siitä, miten pitkälle he ovat valmiita menemään suojellakseen toisiaan, vaikeuksista, jotka seuraavat heitä, kamppailuista, joita he joutuvat käymään pysyäkseen hengissä sekä tragedioista, joita he joutuvat kohtaamaan. Elokuvan on ohjannut James Cameron ja sen ovat tuottaneet Cameron ja Jon Landau.

Häät ennen hautajaisia

su 19.2. klo 14.00
ma
20.2. klo 19.00
Liput 11 €

Genre:Komedia, Draama, Kotimainen
Ensi-ilta: 23.9.2022
Kesto: 1 t 34 min
Ohjaaja: Kari Ketonen
Pääosissa: Iina Kuustonen, Antti Luusuaniemi, Risto Tuorila, Kaija Pakarinen, Pihla Penttinen

Hääsuunnittelija Joannan (Iina Kuustonen) täytyy löytää itselleen kulissipoikaystävä, jotta hän voi piristää masentunutta isäänsä. Kuin tilauksesta Joannan elämään astelee omalaatuinen hautausurakoitsija Sakke (Antti Luusuaniemi), jolla niin ikään on omat motiivinsa tyttöystävän etsimiselle. Samaan aikaan Joanna saa mullistavia uutisia, eikä mikään voi palata enää ennalleen.

Downton Abbey: Uusi aikakausi

Downton Abbey : A New Era

pe 24.2. klo 19.00
la 25.2. klo 14.00

Liput 11 €

Genre: Draama
Ensi-ilta: 4.5.2022
Kesto: 2 t 5 min
Ohjaaja: Julian Fellowes
Pääosissa: Elizabeth McGovern, Hugh Bonneville, Maggie Smith, Michelle Dockery

Perinne jatkuu. Downton Abbey: Uusi aikakausi saa ensi-iltansa elokuvateattereissa keväällä 2022. Koko alkuperäinen näyttelijäkaarti palaa rooleihinsa uudessa elokuvassa, ja joukkoon liittyvät Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye, Dominic West ja Jonathan Zaccaï.


Talvilomaviikon elokuvat


Kiljuset!

Kiljuset!

su 26.2. klo 14.00

Liput 9 €

Genre: Perhe-elokuva, Kotimainen
Ensi-ilta: 28.12.2022
Kesto: 1 t 23 min
Ohjaaja: Reetta Huhtanen
Pääosissa: Mimosa Willamo, Ylermi Rajamaa, Hugo Koivulehto, Nino Kröger

Kiljuset!-elokuva kertoo hyväsydämisestä ja tunnetusti hyvin äänekkäästä perheestä, joka pitää yhtä vaikka mitä tapahtuisi. Matkalla Mökön ja Lurun syntymäpäiville Helsinkiin perheen Pulla-koira vaihtuu vahingossa presidentin koiran kanssa päittäin. Tilanne aiheuttaa Kiljusten tapaan tietenkin yleishälytyksen. Mökö ja Luru lähtevät pelottomasti pelastamaan Pulla-koiraa – samaan aikaan isä ja äiti Kiljunen singahtelevat ympäri kaupunkia etsien poikiaan maalta, mereltä ja ilmasta käsin.

23 Walks – Vielä kerran

23 Walks – Vielä kerran
23 Walks

ma 27.2. klo 19.00

Liput 11 €

Genre: Draama
Ensi-ilta: 18.11.2022
Kesto: 1 t 42 min
Ohjaaja: Paul Morrison
Pääosissa: Alison Steadman, Dave Johns, Natalie Simpson, Marsha Millar

Lämmin, katkeransuloisesti todelliselta elämältä maistuva romanttinen draama käynnistyy, kun maailmaa jo usealta kantilta nähneet Fern ja Dave kohtaavat toisensa sattumalta ulkoiluttaessaan koiriaan vehreässä Pohjois-Lontoossa. Vaikka molemmat yksineläjät suhtautuvat uuteen tuttavuuteen varauksella, ystävyys alkaa hiljalleen syventyä.

Aluillaan olevan yhteisen taipaleen tielle ilmaantuu kuitenkin salaisuuksia, joiden sanoittaminen tuntuu liki ylitsepääsemättömän hankalalta. Kaikkein henkilökohtaisimpien asioiden jakaminen toisen kanssa kun voi olla yllättävän haastavaa runsaasta elämänkokemuksesta huolimatta – tai juuri sen takia.

23 Walks – Vielä kerran on syvältä koskettava elokuva ystävyydestä, ihmissuhteisiin asettamistamme ennakko-odotuksista ja siitä, kuinka aiemmat kokemukset voivat joskus olla myös hidaste unelmien toteuttamisen tiellä.

Näispääosassa määrätietoisena Ferninä loistaa Alison Steadman, yli kuudelle vuosikymmenelle ulottuvan upean uran luonut, esimerkiksi Mike Leigh’n useista elokuvista sekä sarjoista Gavin & Stacey, Orphan Black ja Ylpeys ja ennakkoluulo muistettava brittiläisen näyttelijätaivaan kiintotähti. Miespääosassa hienoa työtä tekevä Dave Johns on tuttu mm. nimikkoroolistaan Ken Loachin ohjauksessa I, Daniel Blake, joka voitti maailman arvostetuimman elokuvatapahtuman Cannesin festivaalin pääpalkinnon Kultaisen palmun ja toi Johnsille myös vuoden parhaan miesnäyttelijän British Independent Film Award -palkinnon.

Kauniit sielut

Kauniit sielut
Presque

ti 28.2. klo 19.00

Liput 11 €

Genre: Komedia, Draama
Ensi-ilta: 4.11.2022
Kesto: 1 t 31 min
Ohjaaja: Bernard Campan, Alexandre Jollien
Pääosissa: Bernard Campan, Alexandre Jollien, Tiphaine Daviot

Luomuvihanneksia polkupyörällään kuskaava 40-vuotias Igor (Alexandre Jollien) suistuu ojaan, kun eläkeikää lähestyvä hautausurakoitsija Louis (Bernard Campan) törmää autollaan CP-vammaisen Igorin polkupyörään. Louis soittaa lievästi loukkaantuneelle Igorille ambulanssin, mutta ei pääsekään tästä erikoisesta ja viisaasta tyypistä niin helposti eroon.

Muiden muassa Platonin, stoalaisten filosofien sekä Nietzschen ajatukset nousevat tärkeään osaan, kun miehet tekevät yhteistä matkaansa ja yrittävät tulla toimeen niin yhteiskunnallisten ennakkoluulojen kuin itse tekemiensä virheiden kanssa.

Kauniit sielut on ranskalaisen näyttelijä-ohjaaja-käsikirjoittaja Bernard Campanin ja sveitsiläisen filosofi-kirjailija Alexandre Jollienin yhteistyössä ohjaama road movie.

Hyväveli

Hyväveli

ke 1.3. klo 19.00

Liput 11 €

Genre: Draama, Kotimainen
Ensi-ilta: 9.12.2022
Kesto: 1 t 50 min
Ohjaaja: Sami Laitinen
Pääosissa: Abdirahman Bile, Kamaludin Ahmed Abdulla, Heli Sutela, Riku Kemppainen, Sampo Sarkola, Kari-Pekka Toivonen, Kari Sorvali, Tommi Korpela

Järjestyspoliisi Loyan (Abdirahman Bile) yrittää löytää paikkaansa uudella poliisilaitoksella ja pitää samalla vankilasta juuri vapautuneen ystävänsä Warsamen (Kamaludin Ahmed Abdulla) kaidalla tiellä. Loyanin kunnianhimoinen tavoite on päästä etsiväkoulutukseen, mutta esimies Jokisalon (Sampo Sarkola) mielestä hänen on parempi partioida tutuissa lähiöissä parinsa Johannan (Heli Sutela) kanssa.

Partio pääsee tositoimiin, kun he alkavat tutkia itsemurhalta vaikuttavaa tapausta. Huumekauppaan sotkeutunut ammattirikollinen ja rotukiihkoilija Antero Päiviö (Riku Kemppinen) on hypännyt parvekkeeltaan. Ensin kuoliaaksi julistettu mies virkoaa yllättäen, ja hänet viedään sairaalaan. Loyanin on vaikeaa uskoa miehen tarinaa, ja hän päättää selvittää totuuden hinnalla millä hyvänsä. Vyyhdin alkaessa purkautua on vaikeaa enää tietää, kehen kannattaa luottaa, kun Warsamekin tuntuu puuhaavan jotakin Loyanin selän takana.

Koulu maailman laidalla

Koulu maailman laidalla
Lunana: A Yak in the Classroom

to 2.3. klo 19.00

Liput 11 €

Genre: Draama
Ensi-ilta: 25.11.2022
Kesto: 1 t 50 min
Ohjaaja: Pawo Choyning Dorji
Pääosissa: Sherab Dorji, Ugyen Norbu Lhendup, Kelden Lhamo Gurung, Pem Zam

Ugyen asuu Bhutanin pääkaupungissa Thiumphussa ja unelmoi muusikon urasta Australiassa. Hänen opettajan koulutukseensa kuuluu harjoittelujakso kaukaisessa Lunanan kylässä, jonne on kahdeksan päivän patikkamatka lähimmästä kaupungista. Tuskaisen matkan jälkeen häntä aluksi hirvittää kylän alkeellinen elämä. Mutta pikkuhiljaa kyläläiset – mukaanlukien luokkahuoneessa asuva jakki – sulattavat hänen sydämensä.

KOULU MAAILMAN LAIDALLA oli Oscar-ehdokkaana parhaana kansainvälisenä elokuvana eikä vähiten mieltä ylentävän tarinansa ja Himalajan upeiden maisemien ansiosta.

A Man Called Otto

A Man Called Otto

pe 3.3. klo 19.00

Liput 11 €

Genre: Komedia, Draama
Ensi-ilta: 6.1.2023
Kesto: 2 t 6 min
Ohjaaja: Marc Forster
Pääosissa: Tom Hanks, Mariana Treviño, Rachel Keller, Manuel Garcia-Rulfo

Koomiseen ja koskettavaan bestselleriin perustuva A Man Called Otto kertoo tarinan äreästä leskestä Otto Andersonista (Tom Hanks), joka haluaa asioiden olevan järjestyksessä. Kun naapuriin muuttaa eloisa nuori perhe, hän tapaa haastajansa – nokkelan ja kolmatta lastaan odottavan Marisolin. Pian heidän välilleen muodostuu yllättävä ystävyys, joka kääntää Oton maailman ylösalaisin. Koe hauska, sydäntä lämmittävä tarina siitä, kuinka jotkut perheet löytyvät odottamattomimmista paikoista.

Elokuvan on ohjannut Marc Forster (Finding Neverland – tarinan lähteillä) ja pääosissa nähdään Tom Hanks (Philadelphia, Forrest Gump, Cast Away – Tuuliajolla), Mariana Treviño (Club the Cuervos), Rachel Keller (Fargo) ja Manuel Garcia-Rulfo (The Magnificent Seven). Elokuvan on käsikirjoittanut Oscar®-ehdokas David Magee (Paras sovitettu käsikirjoitus: Piin elämä, 2012 ja Finding Neverland – tarinan lähteillä, 2004) ja se perustuu Fredrik Backmanin kansainväliseen menestyskirjaan “Mies joka rakasti järjestystä”. Elokuva perustuu myös ruotsalaiseen elokuvaversioon, jonka käsikirjoitti ja ohjasi Hannes Holm. Elokuvan ovat tuottaneet Rita Wilson, Tom Hanks, Gary Goetzman ja Fredrik Wikström Nicastro.

Pertsa ja Kilu – Faaraon sormus

Pertsa ja Kilu – Faaraon sormus

la 4.3. klo 14.00

Liput 9 €

Genre: Seikkailu, Perhe-elokuva, Kotimainen
Ensi-ilta: 20.1.2023
Kesto: 1 t 19 min
Ohjaaja: Taavi Vartia
Pääosissa: Pauli Kesälä, Leon Ruokola, Sara Vänskä, Klaara Mattila, Kaarina Mattila, Alina Tomnikov, Joonas Vartia

Ystävyys, rohkeus ja kekseliäisyys joutuvat jälleen koetukselle, kun Pertsa, Kilu ja Pirkko heittäytyvät kaikkien aikojen seikkailuun ratkaistakseen vanhan kartan mysteerin. Lennokkaalle löytöretkelle liittyvät myös kaksostytöt Vappu ja Kerttu, ja jännitystä luo viekkaan rikollisen Annabella Pehkon hyppääminen salamatkustajana kyytiin. Pertsa ja Kilu – Faaraon sormus on riemastuttava, jännittävä ja koskettava seikkailuelokuva, joka vie sankarimme kohti kansainvälisiä seikkailuja ulkomaille asti. Matka sisältää vauhdikkaita käänteitä ja samalla pysähdytään pohtimaan, miksi meidän kaikkien pitää eräänä päivänä jättää lapsuus ja hypätä aikuisuuden maailmaan.

Terrifier 2

Terrifier 2

la 4.3. klo 19.00

Liput 11 €

Huom! Ikäraja on ehdoton!

Genre: Kauhu
Ensi-ilta: 14.11.2022
Kesto: 2 t 18 min
Ohjaaja: Damien Leone
Pääosissa: Lauren LaVera, David Howard Thornton, Jenna Kanell

VAROITUS! ELOKUVA SISÄLTÄÄ ERITTÄIN VAHVOJA VÄKIVALTAKOHTAUKSIA

Jokin herättää pahamaineisen tappajan Art The Clownin jälleen henkiin ja pian Miles Countryn asukkaita terrorisoidaan ja tapetaan mitä uskomattomin ja julmin tavoin. Tämä kaikki tapahtuu tietenkin Halloween-juhlan aikaan ja metsästyksen varsinaisena kohteena on teinityttö ja tämän pikkuveli.

TERRIFIER 2 on suurimpia indie-kauhuleffoja vuosikausiin ja sen hirvittävä maine kiirii sitä mukaan kun leffaa näytetään. Teitä on varoitettu…

Englanninkielinen, tekstitys suomeksi.

Suomen elokuvasäätiö on tukenut elokuvateatterin toimintaa 2021.

Huom!

Toivomme, että yleisö edelleen käyttää maskeja esityksissä ja huolehtii hyvästä käsihygieniasta.