Vastaa Kaustisen ilmastokyselyyn voit voittaa 100 € lahjakortin!

Kaustisen logo.

Kaustiselle merkittävä investointi: Suomen suurimman biokaasulaitoksen aiesopimus allekirjoitettiin

Kaustisen Turkisrehu Oy sekä lahtelainen energiaratkaisujen asiantuntijayritys One 1 Oy ovat allekirjoittanet aiesopimuksen energiatuotannoltaan Suomen suurimman biokaasulaitoksen rakentamisesta Kaustiselle. Jylhäntien varrella sijaitsevan Kaustisen Turkisrehu Oy:n kiinteistölle rakentuvan laitoksen on määrä tuottaa kaasua, joka nesteytettynä palvelee raskasta liikennettä. Investoinnin suuruus on 50 miljoonaa euroa.

Alueen maatalousyrittäjille tullaan tarjoamaan mahdollisuutta toimittaa lanta- ja peltobiomassoja laitoksen käsiteltäväksi, molempia osapuolia hyödyttävällä tavalla. Investointi myös lisää alueemme elinvoimaisuutta sekä auttaa turvaamaan alueen työpaikkoja.

“Tämä on valtakunnallisesti merkittävä bioenergiainvestointi, ja on hienoa nähdä kuinka One1 ja Kaustisen Turkisrehu Oy vievät hanketta tehokkaasti eteenpäin. Paikallisen polttoainetuotannon ansiosta iso osa liikennepolttoaineisiin liittyvästä rahavirrasta kääntyy tulevaisuudessa alueellemme”, iloitsee Kaustisen kunnanjohtaja Minna Nikander.

Lisätietoa aiheesta Kaustisen seutukunnan julkaisemasta tiedotteesta: https://www.epressi.com/tiedotteet/maaseutu/suomen-suurin-biokaasulaitos-rakennetaan-kaustiselle.html

Lisätietoja antavat myös:

Marko Meriläinen, Kaustisen Turkisrehu Oy, p. 040 570 4385
Mika Kallio, One1 Oy, p. 044 323 7707
Petri Jylhä, Kaustisen seutukunta, p. 050 551 3030
Minna Nikander, Kaustisen kunta, p. 050 340 0956

Artikkelin kuva: One 1 Oy. Alustava havainnekuva Kaustisen biokaasulaitoksesta.

Loading