Ajantasaista tietoa, ohjeistuksia sekä suosituksia alueen koronatilanteeseen liittyen löydät Soiten koronasivustolta 

Kaustisen logo.

Seutukunnallinen piirustuskilpailu

Kilpailun aiheena oli Ilon pilkahduksia arjen keskellä. Kilpailutyöt ovat esillä Urheilutalon aulan ilmoitustaululla 21.5. saakka.

Kilpailussa palkittiin:

1-3 lk

I   Delia Jylhä, Perho – II  Armas Kujala, Halsua – III Atte Kangasvieri, Lestijärvi

4-6 lk

I Aava Kainu, Veteli – II  Oona Tuominen, Perho – III Aada Jussinmäki, Halsua

Yläkoulu

I Nikolas Paananen, Toholampi – II  Essi Koivisto, Toholampi – III Aina Kerola, Kaustinen


HUOM! Tarkista Soiten tiedote koronarajoituksista kunnan nettisivujen avaussivulta ennen toimintaan osallistumista/ilmoittautumista! 

Päiväleirit alakouluikäisille

28.6.–2.7. Urheilutalolla klo 9–15

Tämän viikon aiheena on ruoka. Päiväleirin aikana valmistamme osallistujien kanssa yhdessä aamupalan sekä ruuan. Iltapäivisin ohjelmassa mm. pelaamista, askartelua ja retki laavulle sekä keskiviikkona vierailemme Tastulan leirintäalueelle uimaan (Tastulaan on kuljetus järjestäjän toimesta).

5.–9.7. Urheilutalolla klo 9–15

Tämän viikon aiheena on uiminen. Lähdemme joka päivä klo 9.00 Vetelin uimahallille, jonka jälkeen osallistujille tarjotaan ruoka. Iltapäivällä leikitään, pelataan erilaisia pelejä sisällä ja ulkona sekä puuhaillaan Urheilutalolla ja sen ympäristössä. Tällä leirillä osallistujan on sitouduttava olemaan koko viikon ajan, sillä tarkoituksena on, että lapsi suorittaa leirin aikana Suomen Hengenpelastusliiton määrittelemän alkeismerkin. Alkeismerkin jo suorittaneet lapset uivat ison altaan puolella aikuisen valvonnassa.

Leireille mahtuu mukaan 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Kuljetuksista leireille huolehtivat vanhemmat.
Osallistumismaksu 20 €/viikko/lapsi. Maksu sisältää ohjelman, ruuat ja vakuutuksen. Päiväleiri järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 15. Lasku lähetetään ilmoittautumiskaavakkeessa olevaan osoitteeseen leirin päätyttyä.

Ilmoittautuminen netissä kunnan sivuilla lomakkeet -kohdassa olevan linkin tai 4H-yhdistyksen etusivulla olevan päiväleirimainoksen linkin kautta leiriviikkoa edeltävään tiistaihin mennessä.

Huomioitavaa!
* Osallistujien tulee varautua siihen, että toimintaan voi tulla koronaepidemian vuoksi muutoksia.
* Lapselle päivittäin mukaan sekä ulko- että sisäliikuntavarusteet.

Päiväleiritoiminnan järjestävät Kaustisen kunnan vapaa-aikatoimi ja Kaustisen 4H-yhdistys.

Kävelykipinä-tapahtuma

Suomen Latu ja Tahko Pihkala -seura haastavat kaikki suomalaiset kävelemään toukokuussa. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 80 vuotta Maaottelumarssista, johon 1,5 miljoonaa suomalaista aikanaan osallistui. Tapahtuma oli ensimmäinen koko kansalle suunnattu kuntoliikuntatapahtuma ja siihen osallistui 1,5 miljoonaa suomalaista. Siinä kilpailtiin Ruotsia vastaan. Silloin pisteen sai jokainen yli 10-vuotias, joka tietyssä ajassa käveli joko 10 tai 15 km. Kävelykipinässä ei kävellä Ruotsia eikä kelloa vastaan, ja matkankin saa jokainen valita itse. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Kaustisella eläkeyhdistys osallistuu tapahtumaan ti 11.5. klo 10 urheilukentällä.

Osallistu sinäkin tapahtumaan ja pidä kirjaa kävelemistäsi kilometreistä 4.-25.5. välisenä aikana ja palauta suorituslipuke kunnantalon aulassa olevaan palautuslaatikkoon tai pudota se urheilutalolle vapaa-aikasihteerin ovessa olevaan postiluukkuun 31.5. mennessä. Lipukkeen voit tulostaa osoitteesta http://bit.ly/Kavelykipina2021 tai leikata seuraavalta sivulta, mutta kävelykerrat ja kilometrit voi kirjata vaikka ruutupaperille. Muista laittaa yhteystietosi mukaan, osallistuneiden kesken arvotaan ostokortteja ja elokuvalippuja.

Pyöräilymaaottelu

Kaustisen ja Vetelin kuntien välinen pyöräilymaaottelu alkaa ma 3.5. klo 9.00. Kaustislaiset käyvät merkitsemässä pyöräilysuorituksensa Vetelin liikuntakeskuksen seinällä postilaatikossa olevaan vihkoon. Kilpailu kestää 30.8. klo 15.00 saakka. Pyöräilysuorituksia voi tehdä useita samalle päivälle. Osallistujien kesken arvotaan palkintoja. Kelataan porukalla Kaustinen voittoon!

Liikuntakampanjoihin osallistuessasi sitoudut siihen, että palkintoja arvottaessa nimesi julkaistaan kunnan julkisessa viestinnässä, kuten kotisivu, kuntatiedote ja somekanavat.

Kesäjooga

Yinjooga maanantaisin 3.5.–31.5. klo 18.30–20.00. Toukokuun jooga järjestetään netin kautta.

Ilmoittautuminen: sähköpostilla aija.jarvenpaa@kaustinen.fi. Ilmoittautumiseen seuraavat tiedot: nimi, sähköpostiosite, puhelinnumero ja laskutusosoite. Osallistumismaksu on 18€/5 osallistumiskertaa. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostiin, jonka kautta pääset osallistumaan joogaryhmään.

Yinjoogatunnit 7.6.-26.7. klo 18.30–20.00 pidetään pääasiassa ulkona urheilukentällä kuntoportaiden puoleisessa päädyssä. Mikäli sää on alle + 15 tai sateinen, siirrytään joogaamaan Urheilutalon isoon saliin. Pukeudu tunnille lämpimästi, sillä salin ilmastointi tekee tilasta viileän.

Mikäli koronatilanne pahenee ja joudumme siirtymään etäopetukseen, pääset mukaan joogatunneille linkistä http://bit.ly/Jooga_Meet. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Kasen tapahtumakalenterissa. Myös jälki-ilmoittautuminen mahdollista. Laita sähköpostia osoitteeseen (nimi ja laskutusosoite) aija.jarvenpaa@kaustinen.fi, niin pääset mukaan myöhemminkin.

Kesä- heinäkuun joogakerran hinta on 5 €. Ohjaaja pitää kirjaa osallistumisesta ja lähetämme laskun tunneista jälkikäteen ilmoittautumisessa olleeseen osoitteeseen osallistumiskertojen mukaan. Voit myös tulla paikalle ja tuoda 5 € / kerta mukanasi (tasaraha mukaan!!) ja antaa ohjaajalle. Tervetuloa joogaamaan!

Lions Clubin omistamalle Roskakallion laavulle retkeilevät huomio!

Urheilukentän ja hiekkakentän välissä olevassa katoksessa on pilkottuja puita, joita voi viedä mukanaan laavulle makkaranpaistoa varten. Palauta katoksessa oleva puunkantokassi paikoilleen laavuretken jälkeen.
– älä sytytä nuotiota palovaroituksen ollessa voimassa
– huolehdi omalta osaltasi laavun siisteydestä

Urheilutalon salivuorojen varaaminen

Yritykset, yhdistykset, seurat ja yksityiset henkilöt voivat varata Urheilutalolta vuoron lukuvuodeksi kerrallaan. Hakemus tehdään kirjallisena elokuun 15. päivään mennessä. Kausi alkaa 1.9. ja päättyy 30.4. Varauslomake löytyy kunnan nettisivuilta lomakkeet -kohdasta.

Varauslomake palautetaan osoitteeseen: Kaustisen kunta, Sivistystoimi, Kappelintie 13, 69600 Kaustinen tai Kaustisen Pohjan-Veikot, Urheilutie 10, 69600 Kaustinen. Kuoreen merkintä: ”Liikuntavuorojen varaus”.