Ajantasaista tietoa, ohjeistuksia sekä suosituksia alueen koronatilanteeseen liittyen löydät Soiten koronasivustolta 

Kaustisen logo.

HUOM! Tarkista Soiten tiedote koronarajoituksista ennen toimintaan osallistumista/ilmoittautumista! 

Toiminnallinen iltapäivä isovanhemmille ja lapsille

Ma 21.6 klo 16-18 urheilukentän alueella erilaisia toimintapisteitä: hevosenkengän-, saappaan- ja sentinheittoa, suunnistusta, bocciaa, sekä mehua ja makkaranpaistoa Leijonien laavulla.

Tapahtuma on ilmainen. Mikäli tapahtuma joudutaan perumaan, siitä ilmoitetaan Kasen tapahtumakalenterissa.
Tapahtuman järjestelyissä mukana Perhonjokilaakson retkeilijät, Tuu yhesä -hanke, KP-V, 4H-yhdistys ja vapaa-aikatoimi.

Muutoksia uimakouluihin

Suunnittelemamme uimakoulut peruuntuivat, koska sisätiloissa järjestettävään toimintaan sallittu osallistujamäärä on uimakouluryhmille aivan liian pieni. Tästä syystä aikaisemmat uimakouluilmoittautumiset eivät ole enää voimassa, sillä jatkoryhmiä merkkien suorittamiseen ei voida koronarajoitusten takia järjestää.

Mikäli koronarajoitukset sallivat, pyrimme järjestämään uimakoulut uimataidottomille lapsille kesä-heinäkuun aikana. Uimakouluun voivat osallistua kaikki viisi vuotta täyttäneet (syksyllä eskarin aloittavat) lapset.
Ilmoittautuminen: Täytä ilmoittautumislomake osoitteessa http://bit.ly/Uimakoulu
Huomio! Jokaisesta osallistujasta on täytettävä oma lomake.
Uimakoulumaksu: 45 € / oppilas. Jos perheestä osallistuu useampi henkilö, on maksu seuraavilta 30 € / osallistuja. Maksu sisältää uimahallimaksun, vakuutuksen Kaustisella asuville lapsille, kuljetuksen ja opetuksen.

1. Uimakoulu kylittäin:

Uimakoulu 1. 21.-24.6. klo 11.00-12.45
Salonkylän, Viiperin, Nikulan, Paavolan, Känsälän ja Puumalan kyläläisille tarkoitettu alkeisryhmä.
Huom! Ma-to pidemmät päivät. Pe 25.6. ei uimakoulua, Juhannusaatto.

Uimakoulu 2. 12.-16.7. klo 9.00-10.30
Köyhäjoen, Kolan, Vintturin, Tastulan, Jylhän ja Järvelän kyläläisille tarkoitettu alkeisryhmä.

Uimakoulu 3. 12.-16.7. klo 10.30-12.00
Kirkonkylällä asuville tarkoitettu alkeisryhmä.

2. Kesän lisäuimakoulut A ja B 19.-23.7 

Edellisten uimakoulujen lisäksi järjestämme 19.-23.7. kaksi alkeisryhmää, joihin ei järjestetä kuljetusta, vaan jokainen tuo osallistujat Vetelin uimahallille itse.
Ilmoittautuminen: Täytä ilmoittautumislomake osoitteessa http://dy.fi/rcl
Huomio! Jokaisesta osallistujasta on täytettävä oma lomake. Uimakoulumaksu: 30 € / oppilas.

    • Uimakoulu A klo 9.00-10.30
    • Uimakoulu B klo 10.30-12.00

Kaikki lasten uimakoulut toteutetaan Kaustisen 4H-yhdistyksen kanssa.

Uimakoulu aikuisille uimataidottomille Vetelin uimahallissa 19.–23.7. klo 18–19 

Jos kaipaat rohkaisua ja neuvoja uimataidon hankkimiseen, on tämä uimakoulu juuri sinua varten. Uimakoulussa lähdetään etenemään ihan uinnin alkeista. Sinun ei tarvitse osata lainkaan uida osallistuaksesi tähän uimakouluun. Hinta 30 €.

Päiväleirit alakouluikäisille

28.6.–2.7. Urheilutalolla klo 9–15

Tämän viikon aiheena on ruoka. Päiväleirin aikana valmistamme osallistujien kanssa yhdessä aamupalan sekä ruuan. Iltapäivisin ohjelmassa mm. pelaamista, askartelua ja retki laavulle sekä keskiviikkona vierailemme Tastulan leirintäalueelle uimaan (Tastulaan on kuljetus järjestäjän toimesta).

5.–9.7. Urheilutalolla klo 9–15

Tämän viikon aiheena on uiminen. Lähdemme joka päivä klo 9.00 Vetelin uimahallille, jonka jälkeen osallistujille tarjotaan ruoka. Iltapäivällä leikitään, pelataan erilaisia pelejä sisällä ja ulkona sekä puuhaillaan Urheilutalolla ja sen ympäristössä. Tällä leirillä osallistujan on sitouduttava olemaan koko viikon ajan, sillä tarkoituksena on, että lapsi suorittaa leirin aikana Suomen Hengenpelastusliiton määrittelemän alkeismerkin. Alkeismerkin jo suorittaneet lapset uivat ison altaan puolella aikuisen valvonnassa.

Leireille mahtuu mukaan 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Kuljetuksista leireille huolehtivat vanhemmat.
Osallistumismaksu 20 €/viikko/lapsi. Maksu sisältää ohjelman, ruuat ja vakuutuksen. Päiväleiri järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 15. Lasku lähetetään ilmoittautumiskaavakkeessa olevaan osoitteeseen leirin päätyttyä.

Ilmoittautuminen netissä kunnan sivuilla lomakkeet -kohdassa olevan linkin tai 4H-yhdistyksen etusivulla olevan päiväleirimainoksen linkin kautta leiriviikkoa edeltävään tiistaihin mennessä.

Huomioitavaa!
* Osallistujien tulee varautua siihen, että toimintaan voi tulla koronaepidemian vuoksi muutoksia.
* Lapselle päivittäin mukaan sekä ulko- että sisäliikuntavarusteet.

Päiväleiritoiminnan järjestävät Kaustisen kunnan vapaa-aikatoimi ja Kaustisen 4H-yhdistys.

Pyöräilymaaottelu

2.6 mennessä kaustislaiset ovat käyneet Vetelissä 231 kertaa ja veteliläiset Kaustisen urheilutalolla 359 kertaa. Pyöräilyaikaa on ti 31.8.2021 klo 15.00 saakka ja suorituksia voi tehdä useampia samalle päivälle. Huolehdi että sinulla on voimassa oleva vapaa-ajanvakuutus pyöräilemään lähtiessäsi.

Osallistujien kesken arvotaan ostokortteja, KuntoFarmin kuntosalikortteja ja elokuvalippuja. Nyt on korkea aika kaivaa pyörä varastosta ja suunnata nokka kohti Veteliä ja liikuntakeskuksen seinustalla olevaa pyöräilyvihkoa.

Kesäjooga

Yinjoogatunnit 7.6.-26.7. klo 18.30–20.00 pidetään pääasiassa ulkona urheilukentällä kuntoportaiden puoleisessa päädyssä. Mikäli sää on alle + 15 tai sateinen, siirrytään joogaamaan Urheilutalon isoon saliin. Pukeudu tunnille lämpimästi, sillä salin ilmastointi tekee tilasta viileän.

Mikäli koronatilanne pahenee ja joudumme siirtymään etäopetukseen, pääset mukaan joogatunneille linkistä http://bit.ly/Jooga_Meet. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Kasen tapahtumakalenterissa. Myös jälki-ilmoittautuminen mahdollista. Laita sähköpostia osoitteeseen (nimi ja laskutusosoite) aija.jarvenpaa@kaustinen.fi, niin pääset mukaan myöhemminkin.

Kesä- heinäkuun joogakerran hinta on 5 €. Ohjaaja pitää kirjaa osallistumisesta ja lähetämme laskun tunneista jälkikäteen ilmoittautumisessa olleeseen osoitteeseen osallistumiskertojen mukaan. Voit myös tulla paikalle ja tuoda 5 € / kerta mukanasi (tasaraha mukaan!!) ja antaa ohjaajalle. Tervetuloa joogaamaan!

Nuortenillat heinäkuussa

Urhiksen kesänuokat 7.-16.7. Keskiviikko ja perjantai pienemmät nuoret klo 17-19 ja isommat 19-23. Tarjolla pizzaa, lättyjä, pannareita tai leivonnaisia, mehua, kaffia ym. hyvää.

Lanit

Urheilutalolla pe 23.7 klo 20.00, jatkuen yli yön lauantaiaamuun klo 10 saakka. Ilmoittaudu Leilalle tekstiviestillä numeroon 050 5311 670.

Ota mukaasi oma kone (pleikkari, x-box tms.), niihin kuuluvat piuhat, evästä, makuupussi tai peitto ja tyyny. Myös vanhemman kirjallinen lupa laneihin osallistumiseen tarvitaan. Tuothan sen tullessasi Leilalle! Ohjaajana Leila Aho ja kumppanit.

Unohtuneita vaatteita urheilutalolla

Alakerran käytävällä on laatikoita, joihin on kerätty urheilutalolle unohtuneita vaatteita, juomapulloja ym. urheiluun liittyvää. Käythän noutamassa omasi 30.6. mennessä! Noutamattomat tavarat ja vaatteet hävitetään.

Lions Clubin omistamalle Roskakallion laavulle retkeilevät huomio!

Urheilukentän ja hiekkakentän välissä olevassa katoksessa on pilkottuja puita, joita voi viedä mukanaan laavulle makkaranpaistoa varten. Palauta katoksessa oleva puunkantokassi paikoilleen laavuretken jälkeen.
– älä sytytä nuotiota palovaroituksen ollessa voimassa
– huolehdi omalta osaltasi laavun siisteydestä

Urheilutalon salivuorojen varaaminen

Yritykset, yhdistykset, seurat ja yksityiset henkilöt voivat varata Urheilutalolta vuoron lukuvuodeksi kerrallaan. Hakemus tehdään kirjallisena elokuun 15. päivään mennessä. Kausi alkaa 1.9. ja päättyy 30.4. Varauslomake löytyy kunnan nettisivuilta lomakkeet -kohdasta.

Varauslomake palautetaan osoitteeseen: Kaustisen kunta, Sivistystoimi, Kappelintie 13, 69600 Kaustinen tai Kaustisen Pohjan-Veikot, Urheilutie 10, 69600 Kaustinen. Kuoreen merkintä: ”Liikuntavuorojen varaus”.