Työllisyyspalvelut ovat osa kuntien peruspalveluja vuodesta 2025 alkaen
Julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirtyi valtiolta kunnille vuoden 2025 alussa. Uudistuksen myötä sekä henkilö- että yritysasiakkaiden työvoimapalveluista tuli osa jokaisen kunnan lakisääteisiä tehtäviä. Valtion työ- ja elinkeinotoimistot eli TE-toimistot on lakkautettu.
Miten työ ja sen tekijät kohtaavat?
Suomeen muodostui uudistuksen myötä 45 työllisyysaluetta, jotka vastaavat vuoden 2025 alusta työllisyyspalvelujen järjestämisestä hallinnollisesti. Kaustinen on osa Keski-Pohjanmaan työllisyysaluetta, jonka hallinnosta vastaa Kokkolan kaupunki. Työllisyysalueeseen kuuluvat myös Kannuksen kaupunki sekä Toholammin, Lestijärven, Perhon, Halsuan ja Vetelin kunta.
Jo olemassa olevien asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään, vaikka palveluntarjoaja vaihtuu. Heidän asiointikanavansa säilyvät ennallaan ja sähköisenä asiointipaikkana toimii sekä henkilö- että yritysasiakkaiden osalta jatkossakin Työmarkkinatori. Voit käynnistää työnhaun helposti Työmarkkinatorin Asiointi-palvelussa ja jättää yhteydenottopyynnön. Työllisyysasiantuntija soittaa sinulle takaisin. Voit myös soittaa arkisin numeroon 06 828 9800 klo 9-12 ja 13-15 välillä.
Työllisyyspalvelujen palvelupaikat työnhakijoille, yrittäjille ja työnantajille vuodesta 2025:
Kaustinen, kunnantalo, Kappelintie 13 (sisäänkäynti Asiointipisteen ovesta)
Palvelupiste avoinna ma klo 9-12
Lisäksi muina aikoina sovitusti ajanvarauksella, sovi aika oman työllisyysasiantuntijasi kanssa.
Kokkola, Kallentori, Pitkänsillankatu 15
Palvelupiste avoinna ma-ke klo 9-12 ja klo 13-15
Lisäksi muina aikoina sovitusti ajanvarauksella, sovi aika oman työllisyysasiantuntijasi kanssa.
Perho, kunnantalo, Keskustie 2
Palvelemme ajanvarauksella, sovi aika oman työllisyysasiantuntijasi kanssa.
Halsualla, Kannuksessa, Lestijärvellä, Toholammilla ja Vetelissä palvelemme sovitusti ajanvarauksella, sovi aika oman työllisyysasiantuntijasi kanssa.
Miksi TE-palvelut siirrettiin kuntiin?
Uudistus tuo palvelut lähemmäs asiakkaita: saman katon alta löytyvät esimerkiksi kunnan koulutuspalvelujen, elinkeinopalvelujen ja yhdyskuntarakentamisen lisäksi myös työllisyyspalvelut.
Kunnat tuntevat asukkaansa ja elinkeinoelämänsä parhaiten, mikä mahdollistaa paikallisiin tarpeisiin sopivien ja yksilöllisesti räätälöityjen palvelujen toteuttamisen. Uudistus on mahdollisuus tehdä asioita uudella tavalla.