Kunnan maksuliikenne on suljettu 15.7. – 4.8.2024!   Kaustisen kunta toivottaa lämpöistä kesää!

Kaustisen logo.

Kaustinen on vuoden kulttuurikehto

Kaustinen on valittu vuoden kulttuurikehdoksi kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:n ja Yleisradion järjestämässä Kulttuurigaalassa perjantai-iltana 24.11.2023 Tampereella.

Kulttuurigaalan palkintoluokkakuvauksen mukaan Vuoden kulttuurikehto -palkinto myönnetään kunnalle tai kaupungille, joka on merkittävällä tavalla kehittänyt kulttuuritoimintaansa ja on kulttuurin avulla kokoaan suurempi. Palkittu kunta on panostanut saavutettavuuteen, jonka ansiosta kulttuuri on tuotu lähemmäs kuntalaisia. Kunta on pitänyt huolta luovan alan tekijöistään ja heidän toimintaedellytyksistään.

”Vuoden kulttuurikehto -palkinto on upea tunnustus koko Kaustiselle. Kiitos kuuluu kaikille kaustislaisille – yksityishenkilöille, ryhmille ja yhdistyksille – jotka yhdessä ovat luoneet Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen kulttuuriympäristön. Kaustisen kulttuuriympäristö on harvinaisen monipuolinen pelimanniperinteestä kamarimusiikkiin ja kansantanssista konsertteihin. Kaustisella kulttuuri ei ole päälle liimattua tuontitavaraa, vaan Kaustinen elää ja hengittää kulttuurin sykkeessä läpi vuoden. ”Kaustisen elävä kulttuuriperintö on meille ylpeyden aihe ja arjen voimavara”, toteaa Kaustisen kunnanjohtaja Minna Nikander.

”Ainutlaatuinen, elävä kaustislainen pelimanniperinne ilmiöineen antaa kulttuurille mahdollisuuden elää ja kehittyä. Kaustisella taide- ja kulttuurityössä ei tunneta rajoja, vaan yhteistyöllä luodaan rohkeasti uutta. Kaustisen kansanmusiikkijuhlat ovat tästä oiva esimerkki.”, toteaa Kaustisen kansanmusiikkijuhlia järjestävän Pro Kaustinen ry:n hallituksen puheenjohtaja Ira Korkala.

Lisätietoja:

Kaustisen kunta: kunnanjohtaja Minna Nikander, 050 340 0956, minna.nikander@kaustinen.fi
Kaustinen Folk Music Festival: puheenjohtaja Ira Korkala, 040 583 2714, ira.korkala@kaustinen.net

Artikkelin kuva: Krista Järvelä

Loading