Savitie suljettu kaapelointitöiden vuoksi keskiviikkona 16.10. klo 7.00 alkaen. Lisätieto tästä.

Kaustisen logo.

Leikkialueet

Kaustisella on useita kunnan ylläpitämiä leikkialueita, jotka ovat kuntalaisten vapaassa käytössä. Huomioithan, että koulujen leikkialueet ovat pelkästään koulujen käytössä kouluaikoina.

Kaikilta kunnan ylläpitämiltä leikkialueilta löytyy kunnan logolla varustettu kyltti, jossa leikkikentän osoite sekä koordinaatit on ilmoitettu hätätapauksia varten. Kyltistä löytyvät myös kunnan yhteyshenkilöiden yhteystiedot, joiden kautta on mahdollista ilmoittaa esimerkiksi leikkikentällä havaituista puutteista. Leikkikentät ja leikkivälineiden kunto tarkastetaan säännöllisesti.

Kaustisen kunnan ylläpitämiä leikkialueita ovat:

Oosinharjun leikkikenttä Sirpantie 4 B
Järvelän koulu Rantatie 51 aidattu
Keskuskoulu Pelimannintie 1 osittain aidattu
Kino Pajalantie 19 aidattu
Lähdehaan leikkikenttä Eljaksentie 5 B
Mikontanhuan leikkikenttä Mikontanhua 44 osittain aidattu
Opistonmäen leikkikenttä Prunninpolku
Puumalan koulu Kouluntie 60 aidattu
Taunonpolun leikkikenttä  Taunonpolku 4 B
Varikkotien leikkikenttä Varikkotie aidattu
Ylijoen leikkikenttä Knöysingintie 3

Löydät leikkialueet myös Kaustisen karttapaikasta hakusanalla ”leikkikenttä”.

Lapsen turvallisuus leikkialueilla

Leikkialueilla lapsi leikkii aikuisen valvomana. Leikkivälineiden soveltuvuus tietyn ikäisille lapsille perustuu siihen, pääseekö lapsi itse kiipeämään välineeseen ja siitä pois. Kaikki leikkialueiden välineet eivät siis sovellu kaikenikäisille lapsille. Aikuisen ei tule nostaa lasta välineeseen, johon lapsi ei itse pääsisi kiipeämään. 

Leikkipuiston välineissä ei saa myöskään leikkiä kypärä päässä, sillä kypärä voi aiheuttaa kuristumisvaaran. Leikkivälineet on suunniteltu niin, ettei niissä ole paikkoja, joihin lapsen pää voisi juuttua kiinni ja lapsi kuristua. Päässä oleva kypärä saattaa suurentaa riskiä pään juuttumiselle kiinni leikkivälineeseen.

Leikkikentän kyltti

Loading