Kaustisen logo.

Sivistysjohtaja Minerva Rannilan haastattelu

Kuka olet ja mistä tulet?

Uusi sivistysjohtaja Minerva Rannila, Perhosta

Mitä tehtävääsi kuuluu ja mikä on taustasi?

Laajaan tehtäväkuvaani kuuluu Kaustisen kunnan sivistyspalvelut. Palvelut varhaiskasvatuksesta opetukseen ja aina vapaa-aikaan saakka. Taustaltani olen liiketalouden tradenomi ja kasvatustieteiden maisteri. Työkokemusta minulla on sivistysjohtajan ja rehtorin tehtävistä Lapin ja Keski-Suomen maakunnista.

Miten päädyit Kaustiselle töihin?

Olen jo aikaisin asettanut itselleni tavoitteeksi, että haluaisin tehdä töitä Kaustisen kunnan sivistysjohtajana, sillä Kaustinen on seutukunnan keskus ja näen, että täällä on potentiaalia ja mahdollisuuksia.

Mitä odotat Kaustisen kunnalta ja mikä on suunnitelmasi täällä, esim. kehittämisen suhteen?

Ensin minun täytyy saada toimiala haltuuni ja sisäistettyä, että mitä ollaan nyt tekemässä ja sen jälkeen voi tehdä lyhyen ja pitkäntähtäimen suunnitelmia. Mielestäni yksi tärkeä asia on se, että työssä pitää viihtyä ja töihin pitää olla hyvä tulla. Tämä ajatus kulkee läpi koko kehittämissuunnitelman. Työssäjaksamisen kannalta on tärkeää, että oman tehtävän voi pilkkoa niin, että se on ihmisen kokoinen.

Olen ajatellut, että tulin tänne jäädäkseni. Toivon saavani tehdä työtä pitkällä tähtäimellä ja sillä tavalla, että se olisi vaikuttavaa.

Mikä on kokemuksesi ensimmäisten työviikkojen jälkeen?

Täällä on hyvä porukka, odotukset ovat isot, toivottavasti edes osan niistä pystyn lunastamaan.

Mitä muuta haluat kertoa?

Työn vastapainona pitää olla vapaa-aikaa ja mukavia harrastuksia. Minulla se on moottoriurheilu, ajan moottorikelkkaa ja -pyörää. Minulla on ”sisäinen yrittäjyys”, joka on aina ollut mukana ja toivon, että se sisäisen yrittämisen liekki pysyy. Se antaa voimaa. Toivottavasti tuon avoimuuden ja myönteisyyden kulttuuria sekä positiivisen tekemisen meininkiä työyhteisöön.

(haastattelijoina palveluneuvoja ja hallintosihteeri)