Ajantasaista tietoa, ohjeistuksia sekä suosituksia alueen koronatilanteeseen liittyen löydät Soiten koronasivustolta 

Kaustisen logo.

Kaustisen kunnan tiedote kokoontumissuosituksista 15.6.2021 saakka

Kaustisen kunnan verkkosivustotunnus.

Tiedote 27.5.2021

Soiten alue on edelleen leviämisvaiheessa

Soiten alueella koronaepidemia on edelleen leviämisvaiheessa. Eilen maakunnassamme on todettu 5 uutta koronatartuntaa. Koronatartunnat ovat siis laskusuunnassa, mutta niitä kuitenkin esiintyy päivittäin. Kaustisen kunta kehottaa tutustamaan ja noudattamaan Soiten antamia suosituksia kokoontumisesta. https://korona.soite.fi/suositukset/

Ulkona järjestettävien yksityistilaisuuksien kokoontumissuositus on max. 10 henkilöä ja sisätiloissa järjestettävien 6 henkilöä. Perheen ulkopuolisia lähikontakteja suositellaan välttämään.

Ulkotiloissa tapahtuva lasten ja aikuisten harrastustoiminta on mahdollista korkeintaan 10 henkilön ryhmissä koronaturvallisuusohjeita noudattaen. Suositus keskeyttää lasten ja aikuisten sisätiloissa tapahtuva harrastustoiminta on edelleen voimassa.

Edelleen suositellaan välttämään tarpeetonta matkustamista sekä oleskelua isoissa väkijoukoissa tai kauppakeskuksissa. Asioi mahdollisuuksien mukaan puhelimitse tai sähköisissä palveluissa. Kaustisen kunnanvirasto pidetään yleisöltä suljettuna leviämisvaiheen ajan. Henkilöstö työskentelee mahdollisimman paljon etätyössä ja etäyhteyksin.

Alueen 2. asteen oppilaitokset ovat etäopetuksessa lukukauden loppuun saakka. Kevätjuhlat ja lukion lakkiaiset suositellaan järjestettäväksi pienimuotoisesti ilman yleisöä ja hygieniasuosituksia noudattaen. Ylioppilasjuhla Kaustisen musiikkilukion kevään 2021 ylioppilaille järjestetään 28.8.2021 klo 10 Kansantaiteenkeskuksessa.

Soite ilmoittaa verkkosivuillaan rokotusvuorossa olevan kaikki yli 45-vuotiaat sekä 16-64-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat henkilöt.