Ohjelmatarjonta

Arvostele artikkeli
(2 ääniä)

ohjelmatarjonta-esittelyKaustinen on satojen soittajien ja tanssijoiden kunta! Ohjelmaa eri tilaisuuksiin tarjoavat mm. seuraavat tahot:

Prasunkantajat – kaustislainen soittaa aina!

Prasunkantajien ohjelmapalvelu välittää kaustislaista ja keskipohjalaista pelimannimusiikkia sekä kansanmusiikkiyhtyeitä. Tarjoamme musiikkipaketteja julkisiin- ja yksityistilaisuuksiin, yhden miehen yhtyeistä aina satoihin soittajiin!

Ottoset - 25 vuotta tanssin, soiton ja laulun riemua!

Kaustisen Nuorisoseura o­n tehnyt laadukasta kasvatus- ja nuorisotoimintaa kansantanssin ja -musiikin parissa. Nuorisoseurassa toimii useita kansantanssiryhmiä, joiden tanssijat ovat iältään 3-25 vuotiaita. Kansantanssi- ja pelimanniryhmiä voi tilata esiintymään erilaisiin tilaisuuksiin.

Tallari – suomalaista kansanmusiikkia taidolla ja tunteella

Kaustisella Kansantaiteen keskuksessa työskentelevä Tallari toimii ammattimaisesti kansanmusiikkiyhtyeenä ja sen muusikot kuuluvat alansa parhaimmistoon. Tallarin ohjelmisto sisältää maamme kansanmusiikkia laidasta laitaan, muinaissuomalaisista soitoista ja lauluista yhtyeen omiin sävellyksiin.

Näppärit – kaikki laulaa ja soittaa!

Näppärit on määrittelemätön joukko kansanmusiikista innostuneita lapsia ja nuoria; parhaillaan Näppäreitä saattaa kokoontua yhteissoittoon 300kpl!  Näppärimusa on levinnyt ympäri Suomea lukuisilla näppärikursseilla, joita on järjestetty eri puolilla maata. Kurssi- ja konserttivierailuja on tehty myös Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, Saksaan, Sveitsiin, Etelä-Afrikkaan ja Pohjois-Amerikkaan. Näppäriys on hyvää vauhtia kehittymässä kansainväliseksi lasten ja nuorten kansanmusiikkiliikkeeksi.

Kaustisen Hääkuoro - pelimanniperinnettä laulaen

Hääkuoron perusti vuonna 1963 kanttori Aaro Kentala. Hääkuoro on alusta saakka ollut perussoinniltaan sekakuoro. Hääkuoro ylläpitää ja uudistaa kaustislaista musiikkiperinnettä. Noin 40 laulajan kokoonpano esittää oman pitäjänsä kansansäveltäjien tuotantoa ja pelimannimusiikkia uusina, perinnettä pieteetillä jatkavina sovituksina tiiviissä yhteistyössä ammattikansanmusiikkiyhtye Tallarin ja muiden paikkakunnan perinteen jatkajien kanssa.

Kaustisen Pelimanniyhdistys ry – elävää perinnettä

Kaustisen Pelimanniyhdistys ry on paikallinen pelimanniyhdistys, jonka tarkoituksena on vaalia kaustislaista kansanmusiikkiperinnettä, edistää sen harrastusta ja tehdä sitä tunnetuksi.

Kaustisen pelimanniyhdistys
PL 5, 69601 Kaustinen
Sami Luoma, Penttiläntie 2 as 3, 69600 Kaustinen, 0400 764 098, pyhdistys(ät)kaustinen.fi

Samankaltaiset kohteet (tagin perusteella)

Muut kirjoitukset tässä kategoriassa: « Kokous- ja seminaaripalvelut