Info

Arvostele artikkeli
(3 ääniä)

kaustineniso

Kaustinen soi ja sykkii

Kaustinen sijaitsee Länsi-Suomessa, Keski-Pohjanmaan maakunnassa. Viiden muun kunnan - Halsua, Lestijärvi, Perho, Toholampi, Veteli - kanssa me muodostamme Kaustisen seutukunnan. Asukkaita Kaustisella on n. 4300 ja seutukunnassa n. 18 000 henkeä.

Kaustinen on alueensa vetovoimainen keskus, joka tarjoaa niin kuntalaisille, lähiseudun asukkaille kuin matkailijoillekin monipuoliset palvelut. Kaustisella rakennetaan vilkkaasti, viihtyisä maaseutukunta tarjoaa asumisviihtyisyyttä koko eliniäksi; turvallinen ja virikkeellinen kasvuympäristö lapsille, monipuoliset toisen asteen koulutusmahdollisuudet ja monenlaista harrastustoimintaa niin liikunnan kuin kulttuurin sarallakin.

Kaustinen tarjoaa upeat puitteet yrittämiseen: seudullinen valokuituverkko mahdollistaa sekä yritysten että etätyöntekijöiden tehokkaat yhteydet maailmalle.

Kaustinen on erityisesti tunnettu kansanmusiikista ja – tanssista, kansantaiteesta, kansanparannuksesta ja vahvasta hevoskulttuurista. Kulttuuriperinnettä vaalitaan ja sitä myös tuotteistetaan palveluiksi ja tapahtumiksi. Vahva perinne tarkoittaa Kaustisella myös vahvaa yhteisöllisyyttä; välittämistä ja talkoohenkeä.

Tulitpa Kaustiselle lyhyeksi tai pidemmäksi aikaa, olet sydämellisesti tervetullut!

Kaustinen - kollaasi


Muut kirjoitukset tässä kategoriassa: « Oppaat Liikkuminen/kartta »