Kansanparannus

Arvostele artikkeli
(4 ääniä)

Kansanparannus


Kansanlääkintäkeskuksessa kansanlääkintä ja koululääketiede toimivat  sulassa sovussa keskenään. Hoito taitavien tekijöidemme käsissä on satsausta huomisen hyvinvointiimme!

Kansanlääkintäkeskuksen ylivoimaisesti suosituin hoitomuoto on  Kaustisen perinteistä pohjautuva jäsenkorjaushoito, joka on tehokas  tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitomuoto. Selkä-, polvi-, niska- ja  olkapäävaivat ovat yleisimpiä jäsenkorjaushoidolla hoidettavia  vaivoja. Hoidon tehokkuudesta on näyttöä useista tieteellisistä  tutkimuksista. Lähes 20 hoidon hoitovalikoimasta löytyy jokaiselle  sopivia hoitomuotoja.

hieronta-kuva

Jäsenkorjaus


Jäsenkorjaus on ikivanha sijoiltaanmenojen ja lihas- sekä  jännevaivojen hoitomenetelmä. Jäsenkorjaajalle kannattaa hakeutua, jos  tuki- ja liikuntaelimissä on kipuja tai toimintarajoituksia, kuten  heikentynyt puristusvoima tai käsi ei nouse suorana ylös.

Yleisin jäsenkorjaajalla käynnin syy on selkävaivat. Jäsenkorjaus on  erittäin hellävarainen hoitomuoto, koska se perustuu jäsenien  luonnollisiin liikkeisiin ja niiden avulla tapahtuvaan nikamien  suostutteluun omille paikoilleen. Kansanlääkintäkeskuksen vastaavan  lääkärin johdolla on tehty merkittävää tutkimustyötä, jolla on  pystytty myös lääketieteellisesti osoittamaan jäsenkorjauksen  vaikuttavuus mm. selkä- ja niskavaivoissa.

jasenkorjaus-kuva

Kuppaus


Kuppaus on maailmanlaajuisesti tunnettu hoitomenetelmä. Menetelmä on yhä sama kuin satoja vuosia sitten. Ainoastaan kuppauspaikka on  muuttunut savusaunasta puhtaaseen pesuhuoneeseen ja välineiden  desinfiointi on luotettavaa. Ennen kuppausta saunotaan. Kuppari  huuhtoo vielä kupattavan ihoalueen lämpimällä vedellä ja imaisee  desinfioidut kupit iholle.

Kuppien annetaan vaikuttaa hetken ja niiden irrotuksen jälkeen tehdään  haavat kupparaudalla ja asetetaan kupit takaisin. Kupattava veri nousee vähitellen kuppeihin, jotka tyhjennetään muutaman kerran kunnes  verentulo loppuu.

Lopuksi iho huuhdellaan. Kuppauksen seurauksena on kevyt, hyvän olon  tunne. Vanha kansa sanoi kuppauksessa poistettavan "pahan veren".  Tässä on paljon totta, koska kuppauksessa poistetaan pintaverta, joka  sisältää huomattavia määriä kuona-aineita. Kuppaus elvyttää  verenkiertoa ja palauttaa kudosnesteen happamuuden neutraaliksi,  jolloin lihakset rentoutuvat ja lihassäryt helpottuvat.

Kuppaus auttaa myös mm. korkean verenpaineen, astman, issiaksen ja  ihottumien hoidossa

kuppaus-kuva

Samankaltaiset kohteet (tagin perusteella)

Muut kirjoitukset tässä kategoriassa: « Hevoset Ryhmille- majoituskohteet »