Musiikki

        2008_0712FMF10130

Kaustinen on tunnettu musiikistaan – erityisesti kansanmusiikista. Pelimanniperinne on elänyt Kaustisella vahvana 1700-luvulta lähtien ja sitä vaalitaan edelleen paikkakunnalla. Musiikki on tuonut Kaustiselle paljon: kansanmusiikkijuhlat, kamarimusiikkiviikko, musiikkilukio, kansanmusiikki-instituutti, kansantaiteenkeskus, Ala-könni-opisto… puhumattakaan siitä rikkaudesta, jota musiikkiharrastus on kaustislaisten elämään tuonut.
 

Kaustislaiseen musiikkiperinteeseen pääsee parhaiten sisään kuuntelemalla tai – vielä paremmin – soittamalla itse. Musiikkikursseja ja –koulutusta järjestävät mm. seuraavat tahot:
 

Näppärikurssit

Kesäkuun alussa Kaustisella järjestettävä Näppärikurssi kokoaa yhteen parisataa soittajaa huoltajineen. Mauno Järvelän ja hänen apuopettajiensa ohjauksessa opetellaan uusia näppärikappaleita ja lauluja. Kurssilaiset ovat iältään 4-18 -vuotiaita ja soitinvalikoima on laaja trumpeteista viuluihin ja pasuunasta harmooniin. Viikon tiiviin harjoittelun jälkeen järjestetään päätöskonsertti ja kesän kohokohta on yhteinen esiintyminen festivaaleilla. Näppärikursseja järjestetään ympäri vuoden myös muilla paikkakunnilla, lisää tietoa kursseista saa Näppäreiden kotisivuilta ja suoraan Mauno Järvelältä.

Yhteystiedot

2007_0711FMF0108

Mauno Järvelä
Puh. 040 593 0345
Sähköposti: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Kyselyt ja ilmoittautumiset

Kaustisen Näppärikurssi on Kaustisen Opiston järjestämä kurssi.
Kyselyt ja ilmoittautumiset: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen / 040 090 20 87.

Lisätietoa kurssista 

Näppärit - kotisivu

Näppärit - Myspace

 

Ala-Könni -opisto

Lukuvuoden kestävä kansanmusiikin opintolinja toimii Kaustisella innostavassa musiikkiympäristössä Kaustisen Opistolla.  Opiskelu tapahtuu käytännönläheisesti musisoimalla. Päivät ovat täynnä soittoa, laulua, tanssia, improvisointia ja tekemisen meininkiä. Opintoihin sisältyy paljon esiintymisiä, joten keikkakokemusta tulee runsaasti. Opistolla on erinomaiset opetustilat. Opettajina touhuavat alan rautaiset ammattilaiset, kuten ammattiyhtye Tallarin muusikot.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat esimerkiksi kysyä lisätietoja, ilmoittautua kursseille tai esittää toiveita.

Yhteystiedot

Postiosoite
Kaustisen Evankelinen Opisto
Opistontie 30
69600 Kaustinen

Sähköposti: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Kotisivu

Puhelin 040 090 2087