ktklogo

Kino Kansantaiteenkeskus, Jyväskyläntie 3, 69600 Kaustinen

Ajankohtaista elokuvissa

Lippuja voi ostaa ovelta, lipunmyynti alkaa puoli tuntia ennen näytöstä.

Toiveita esitettävistä elokuvista voi lähettää sähköpostilla aija.jarvenpaa@kaustinen.fi

 

A STAR IS BORN     

 

SU 17.2. KLO 16.00

MA 18.2. KLO 19.00

Liput 11 €

AStarIsBorn small

ikaraja-12 ikaraja-vakivalta ikaraja-paihteet

 

A Star Is Born

Genre: Draama, Romantiikka, Musikaali
Ensi-ilta: 19.10.2018
Kesto: 2 t 16 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Bradley Cooper

Pääosissa: Lady Gaga, Bradley Cooper, Andrew Dice Clay, Dave Chappelle, Sam Elliott, Michael Harney, Bonnie Somerville

 

Nelinkertainen Oscar-ehdokas Bradley Cooper (American Sniper, American Hustle ja Unelmien pelikirja) sekä palkittu, Oscar-ehdokkaanakin ollut, musiikin supertähti Lady Gaga tähdittävät elokuvaa A Star is Born. Elokuva on Cooperin esikoisohjaus ja Gaga nähdään siinä ensimmäisessä elokuvapääroolissaan.

Tässä traagisen rakkaustarinan uudelleenfilmatisoinnissa Cooper esittää kokenutta muusikkoa Jackson Mainea, joka löytää ja rakastuu uransa alkumetreillä kamppailevaan artistiin Allyyn (Gaga). Ally on juuri luopumaisillaan unelmastaan tulla menestyneeksi laulajaksi, kunnes Jack taivuttelee hänet parrasvaloihin. Samaan aikaan kun Allyn ura lähtee nousukiitoon, heidän suhteensa alkaa rakoilla Jackin taistellessa omien sisäisten demoniensa kanssa.

 

Traileri

IMDb

 

SWINGERS

 

 

TI 19.2. KLO 19.00

Liput 11 €

Swingers small

ikaraja-12 ikaraja-seksi ikaraja-paihteet

 

 

Swingers
Genre: Komedia, Kotimainen
Ensi-ilta: 30.11.2018
Kesto: 1 t 26 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Pamela Tola
Pääosissa: Aku Hirviniemi, Janne Kataja, Kiti Kokkonen, Matleena Kuusniemi, Mikko Nousiainen, Roope Salminen, Marja Salo, Mimosa Willamo, Miitta Sorvali, Tommi Liski

 

HUOM! Vain yksi näytös!

Finnkinon Kuukauden elokuva joulukuussa 2018!

Swingers on räväkkä kriisikomedia parinvaihtoviikonlopusta, jossa neljä eri-ikäistä pariskuntaa kohtaa toisensa henkisesti ja fyysisesti. Jokaisella on kriisinsä joko pinnalla tai piilossa ja sen myötä omat syynsä pyrkiä pelastamaan parisuhteensa. Viikonlopun pukukoodi on kylpytakilla tai ilman, ja rakastuminen ja mustasukkaisuus ovat kiellettyjä.

 

Traileri

IMDb

STAN & OLLIE

 

SU 24.2. KLO 16.00

MA 25.2. KLO 19.00

Liput 11 €

StanAndOllie small

ikaraja-s

 

Stan & Ollie
Genre: Komedia, Draama
Ensi-ilta: 1.2.2019
Kesto: 1 t 38 min
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ohjaaja: Jon S. Baird
Pääosissa: Steve Coogan, John C. Reilly, Shirley Henderson, Nina Arianda

Maailmankuulu komediakaksikko Stan Laurel ja Oliver Hardy, tutummin Ohukainen ja Paksukainen (Steve Coogan ja John C. Reilly) kiertää 50-luvun sodanjälkeisessä Britanniassa viihdyttämässä yleisöä vielä viimeisen kerran. Kultainen aikakausi näyttää kuitenkin jääneen taakse ja teatterisalit ammottavat aluksi tyhjyyttään.

Pari on kuitenkin aina nauttinut sekä esiintymisestä että toistensa seurasta ja lopulta parivaljakko löytää jälleen paikkansa yleisön sydämissä. Menestyksekkään kiertueen aikana paria vaivaavat kuitenkin myös menneisyyden haamut, jotka yhdessä Paksukaisen heikentyneen terveydentilan kanssa alkavat uhata heidän kumppanuuttaan. Tositapahtumiin perustuvassa draamaelokuvassa kaksikon on lopulta aika selvittää, kuinka paljon he oikein merkitsevätkään toisilleen.

 

Traileri

IMDb

FP2: BEATS OF RAGE

 

SU 24.2. KLO 19.00

Liput 11 €

beatsofrage-small

ikaraja-18

 

FP2: Beats of Rage
Genre: Toiminta, Komedia
Ensi-ilta: 24.2.2019
Kesto: 1 t 30 min
Levittäjä: Jussi Mäkipelto & Elokuvakerho P
Ohjaaja: Jason Trost
Pääosissa: Jason Trost, Nick Principe, Mike O'Gorman, Ryan Gibson, Bru Muller, Art Hsu, Brandon Barrera, Lib Cambell, Jeff Howell, Michael Lucas, Tallay Wickham, Samantha Trost, Michael Davis, Katherine Jones

 

Tulevaisuuden post-apokalyptisessa maailmassa päähenkilö JTRO (Jason Trost) palaa vielä kerran kuolettavan Beat-Beat Revelation tanssikamppailun pariin pelastakseen kaiken, mikä hänelle on vielä pelastamisen arvoista.

FP2: Beats of Rage on itsenäisen elokuvantekijän Jason Trostin vaikuttava taidonnäyte, joka lennokkaasti iskee silmää 80- ja 90-luvun populaarikulttuurille. Tämä toimintakomedia ei taatusti jätä ketään kylmäksi.

Suomen ensi-ilta. Vain yksi esitys. Elokuva on englanniksi puhuttu ja ilman tekstitystä.


Traileri

IMDb

RISTO RÄPPÄÄJÄ JA PULLISTELIJA

 

SU 3.3. KLO 16.00

MA 4.3. KLO 18.00

Liput 9 €

RistoRappaajaJaPullistelijasmall

ikaraja-s

 

 

Risto Räppääjä ja pullistelija
Genre: Perhe-elokuva, Musiikki, Kotimainen
Ensi-ilta: 15.2.2019
Kesto: 1 t 23 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Markus Lehmusruusu

Pääosissa: Silmu Ståhlberg, Lumi Kallio, Eelis Kesäläinen, Pamela Tola, Jenni Kokander, Timo Lavikainen, Ylermi Rajamaa

Risto ja Rauha Räppääjä, Nelli Nuudelipää sekä naapurin Lennart Lindberg lähtevät lomailemaan Voimakallion mökkikylään, jossa kohtaavat voimailukisoihin valmistautuvan isä-poika-parin, Bill ja Sylvester Pöntisen. Rauha ja Nelli intoutuvat yllättäen liikunnasta ja Pöntisten kaksikosta. Risto ja Lennart päättävät näyttää, etteivät ole vellihousuja ja kutsuvat Elvi-tädin valmentamaan heidät kädenvääntökisaan. Tuntuu että kaikilla on uskomuksia toisistaan, mutta onko Riston kuvitelma Sylvesteristä pelkkänä pullistelijana sittenkään totta?

Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan menestyskirjaan Risto Räppääjä ja pullistelija (Tammi).

 

Risto Räppääjän kotisivu

Traileri

IMDb

KAKSI KUNINGATARTA

 

SU 3.3. KLO 19.00

TI 5.3. KLO 19.00

Liput 11 €

MaryQueenOfScotsSMALL

ikaraja-12 ikaraja-vakivalta ikaraja-ahdistus

 

Mary Queen of Scots
Genre: Draama, Historiallinen
Ensi-ilta: 1.2.2019
Kesto: 2 t 4 min
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Josie Rourke
Pääosissa: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, Gemma Chan, Martin Compston, Ismael Martinez, Brendan Coyle, Ian Hart, Adrian Lester, James McArdle, David Tennant, Guy Pearce

Kaksi kuningatarta kertoo karismaattisen Maria Stuartin (Oscar® -ehdokas Saoirse Ronan, Lady Bird) myrskyisästä elämästä. 16-vuotiaana Ranskan hallitsijaksi noussutta ja 18-vuotiaana leskeksi jäänyttä Mariaa painostetaan uuteen avioliittoon. Hän uhmaa määräilijöitään ja palaa synnyinmaahansa Skotlantiin ottaakseen uudelleen haltuunsa hänelle kuuluvan kruunun.

Sitten Skotlanti ja Englanti päätyvät voimakastahtoisen Elisabet I (Oscar® -ehdokas Margot Robbie) vallan alle. Nuoret kuningattaret seuraavat toinen toisiaan yhtä aikaa haltioituneina ja kauhuissaan. Kilpaillessaan vallasta ja rakkaudesta kahden kuninkaallisen naisen on päätettävä, miten pelata valtapeliä miesten hallitsemassa maailmassa.

Maria ei halua jäädä hallitsijana pelkäksi symboliseksi keulakuvaksi: hän vaatii itselleen Englannin kruunua ja nousee uhmaamaan Elisabetia. Hoveissa sikiävät petokset, salaliitot ja kapinat horjuttavat hallitsijoiden asemia ja uhkaavat muuttaa historian kulkua.

 

Traileri

IMDb

MAIJA POPPASEN PALUU - 2D, dub

 

SU 10.3. KLO 16.00

MA 11.3. KLO 18.00

Liput 9 €

MaryPoppinsReturnsSMALL

ikaraja-7 ikaraja-ahdistus

 

Mary Poppins Returns
Genre: Fantasia, Musikaali, Perhe-elokuva
Ensi-ilta: 25.12.2018
Kesto: 2 t 10 min
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Rob Marshall
Pääosissa: Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Julie Walters, Colin Firth, Meryl Streep, Dick Van Dyke


Suomeksi puhutun version ääninä: Maria Ylipää (Maija Poppanen), Markus Niemi (Jaakko), Antti Lang (Mikko Pankki), Maija Lang (Anna Pankki), Inari Pentikäinen (Anniina), Luca Vieri (Jussi), Vertti Uusitalo (Tuure), Eija Ahvo (Elli), Sari Ann Stolt (Malla), Antti Pääkkönen (Vilkki/Susi), Tuomas Uusitalo (Huoma/Mäyrä), Paavo Kerosuo (Käry/Kärppä), Markku Huhtamo (Herra Naakka Jr.), Sinikka Sokka (Ilmapallonmyyjä) sekä Jarmo Koski, Jukka Voutilainen, Tuukka Leppänen, Pasi Ruohonen, Carla Rindell, Taisto Oksanen, Katja Aakkula, Jon-Jon Geitel, Antti L.J. Pääkkönen, Antti Timonen, Matti Holi, Raili Raitala, Senja Alexander, Saara Lehtonen.

Disneyn Maija Poppasen paluu on aivan uusi elokuva, joka jatkaa rakastetun klassikon tarinaa 25 vuotta myöhemmin. Pääosassa nähdään Emily Blunt lähes täydellisenä lastenhoitajana, jolla on erityisiä taikavoimia ja joka osaa muuttaa tylsimmätkin rutiinit unohtumattomiksi seikkailuiksi. Tässä jatko-osassa Maija Poppanen palaa auttamaan Pankin perheen uutta sukupolvea. Maija Poppasen ystävää Jackiä, optimistista lampunsytyttäjää, joka tuo valoa ja iloa Lontoon kaduille esittää Lin-Manuel Miranda. Meryl Streep taas nähdään Maijan omalaatuisena serkkuna Topsyna. Ben Whishaw on Mikko Pankki ja Emily Mortimer Anna Pankki.

Maija Poppasen paluu sai yhteensä 4 Golden Globe® -ehdokkuutta: paras komedia-/musikaalielokuva, paras naispääosa komediassa/musikaalissa (Emily Blunt), paras miespääosa komediassa/musikaalissa (Lin-Manuel Miranda) ja paras alkuperäismusiikki (Marc Shaiman).

 

Traileri

IMDb

AURORA

 

SU 10.3. KLO 19.00

TI 12.3. KLO 19.00

Liput 11 €

AuroraSmall

ikaraja-12 ikaraja-ahdistus

 

Aurora
Genre: Komedia, Draama, Kotimainen
Ensi-ilta: 25.1.2019
Kesto: 1 t 46 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Miia Tervo
Pääosissa: Mimosa Willamo, Amir Escandari, Ria Kataja, Chike Ohanwe, Hannu-Pekka Björkman, Oona Airola, Pamela Tola, Miitta Sorvali

Aurora käyttää päivänsä parhaan kaverinsa kanssa kynsiä taiteillen ja yöt juhlien railakkaasti. Erään illan päätteeksi hän tapaa arktisella nakkikioskilla Darianin, joka yllättäen pyytää Auroraa pelastamaan henkensä. Darianin on löydettävä suomalainen vaimo saadakseen itselleen ja tyttärelleen turvapaikan Suomesta. Aurora vastaa kosintaan kieltävästi - Auroralla on tarpeeksi omiakin ongelmia ja aivan muita suunnitelmia elämälleen. Auroran mieli kuitenkin muuttuu, kun hän tapaa Darianin suloisen kahdeksanvuotiaan tyttären. Aurora suostuu auttamaan Dariania ja ryhtyy etsimään hänelle vaimoehdokkaita. Samalla kun Darian tutustuu mitä erilaisimpiin ehdokkaisiin, Auroran ja Darianin välit lämpenevät. Lopulta Auroran omat ongelmat kasautuvat ja Darianille löytyy täydellinen vaimoehdokas - mutta tekeekö täydellinen onnelliseksi ja voiko rakkautta paeta loputtomiin?

 

Traileri

IMDb

VIIRU JA PESONEN - VIIRU MUUTTAA - dub

 

SU 17.3. KLO 16.00

MA 18.3. KLO 18.00

Liput 9 €

PetterssonUndFindus3small

ikaraja-s

 

Viiru ja Pesonen - Viiru muuttaa
Genre: Perhe-elokuva, Animaatio
Ensi-ilta: 23.11.2018
Kesto: 1 t 22 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Ali Samadi Ahadi

Viiru hyppii uudella patjallaan yötä päivää, mutta ärsyyntynyt Pesonen haluaisi levätä. Niinpä hän rakentaa Viirulle ikioman pompputalon pihan perällä sijaitsevaan ulkohuussiin. Viiru innostuu itsenäisyydestä ja yksin asumisesta niin paljon, että päättää muuttaa pompputaloonsa pysyvästi. Pesosta ajatus harmittaa. Tarkoittaako tämä, että hänen täytyy jatkaa elämäänsä ilman iloista kumppaniaan? Viirun on keksittävä jotakin hauskaa saadakseen vanha Pesonen jälleen piristymään…

 

Traileri

 

 


 

Lipunmyynti alkaa 1/2 tuntia ennen näytöstä.

Tietoja elokuvien ikärajoista osoitteesta www.meku.fi

Tervetuloa elokuviin!