EtusivuOpetusLukiokoulutus

Lukiokoulutus

Kaustisen musiikkilukio on valtakunnallinen erikoislukio (opiskelijoita noin 50 kunnasta), jonka oppimäärässä painottuu musiikki. Musiikkilinjalla opiskelijoiden tuntijako poikkeaa valtakunnallisesta lukion tuntijaosta ja opiskelijoiden opinto-ohjelmaan sisältyy vähintään 13 kurssia musiikkia. Musiikkilukio-opintoihin sisältyy maksuton opiskeluoikeus Keski-Pohjanmaan konservatoriossa: yhteiset opettajat, tutkintosuoritukset sekä konservatorion allekirjoittamat tutkintotodistukset.

Kaustisen musiikkilukion juuret ovat Kaustisen vahvassa kansanmusiikkiperinteessä. Siitä on versonut monihaarainen, energinen oppilaitos, joka toimii suunnannäyttäjänä koko Suomen lukiokentässä. Kaustisen musiikkilukiolla on laaja ja aktiivinen yhteistyöverkosto, mikä tarjoaa opiskelijoille ainutlaatuisia mahdollisuuksia.

Musiikkilukiossa yhteisöllisyyteen panostetaan, joten kukaan ei jää yksin. Koulun viihtyisyys ja syvät ystävyyssuhteet kantavat pitkälle tulevaisuuteen. Opiskelijat ovat mukana koulun toiminnan kehittämisessä, ja opiskelijat sekä opettajat työskentelevät yhdessä monissa tiimeissä ja projekteissa.

Kaustisen musiikkilukiossa voi opiskella musiikki- tai yleislinjalla. Koulussa voi suorittaa lisäksi mm. kansainvälisen liiketoimintalinjan sekä urheiluvalmennuksen opintoja. Musiikkilukiossa jokaista opiskelijaa kannustetaan löytämään omat vahvuutensa ja mahdollistetaan yksilölliset opintoratkaisut ja edistykselliset opetusmenetelmät. Luovuus läpäisee koko koulun toiminnan.

 

Katso lisää lukion kotisivuilta: www.musiikkilukio.net


Meerbuschintie 1, 69600 Kaustinen
Opettajainhuone 040 652 7457
Rehtori Ilona Salomaa-Uusitalo 040 556 1783
kamulu@kaustinen.fi