EtusivuKuntainfoAjankohtaistaKulttuuripalkinnon ja arkiliikkuja-tunnustuksen saajat 2020

Tänään 4.12.2020 jaettiin sivistyslautakunnan päättämät vuoden 2020 Kaustisen Kulttuuripalkinto sekä Arkiliikkuja-tunnustus.

Kulttuuripalkinnon sai Pro Kaustinen ry.

Pro Kaustinen ry on vuodesta 2011 alkaen järjestänyt Kaustisen kansanmusiikkijuhlia, ensin vuonna 2011 ohjelman ja seuraavasta vuodesta alkaen juhlat kokonaisuudessaan. 

Tänä poikkeuksellisena koronavuonna sen sopeutuminen ja luova ratkaisu kansanmusiikkijuhlien jatkuvuuden varmistamiseksi oli jotakin ainutlaatuista. Yhdistys pystyi vaikeassa tilanteessa etsimään modernin ja osallistujilleen an-toisan uuden tavan tuottaa ja nauttia kansanmusiikista ja -tanssista VirtuaaliKaustisen muodossa. Virtuaalifestivaalin kokonaisnäyttömäärä oli yli 161 000 näyttökertaa ja esityksiä katsottiin 51 eri maasta.

Pro Kaustinen ry:n toimintamalli kansanmusiikkijuhlien kehittämisessä vastaa ihmisten yhteisöllisyyden, osallisuuden ja kokemuksellisuuden tarpeisiin ja se on sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää kehitystä.

Pro Kaustinen ry:n takana on kolme perinteikästä ja tärkeää paikallista yhdistystä: Kaustisen Nuorisoseura ry, Kaustisen Näppärit ry ja Kaustisen Peli-manniyhdistys ry.

Pro Kaustinen ry on tämän vuosikymmenen ajan luotsannut kansallisesti ja kansainvälisesti tärkeää ja tunnettua kansanmusiikin ja -tanssin tapahtumaa ja nostanut juhlien olemuksen sekä juurilleen kansallisen kulttuuriperinnön aarteeksi että nykyaikaiseksi ja voimaannuttavaksi kaikenlaista yleisöä kiinnostavaksi tapahtumaksi. Tapahtuman kautta Kaustinen-brändi on aikoinaan syntynyt ja tapahtuman kautta se pysyy.

Arkiliikkuja-tunnustus jaettiin ”Sairas Vääns”-jumpparyhmän vetäjille Heikki Huntukselle ja Seppo Järvelälle.

Ryhmä on toiminut 1970-luvulta saakka ja kokoontunut jokaviikkoiseen yhteiseen jumppaan ja kuntosalille. Miehet ovat esimerkillään kannustaneet jo ikääntyneitä miehiä aktiiviseen liikkumiseen ja luoneet näin hyvinvointia Kaustisella.

 

Onnittelut palkituille!

 

 

 

Kaustisen kunta
Kappelintie 13
PL 10, 69601 KAUSTINEN
Neuvonta 040 652 7692
kaustisen.kunta(at)kaustinen.fi

Kunnanvirasto avoinna
ma - pe klo 8.00 - 15.00

Seuraa Kaustisen kuntaa

facebook Instagram AppIcon twitter

Tutustu esitteeseemme:

Esitekuvake