EtusivuKuntainfoAjankohtaistaKaustislainen viulunsoitto ehdolle Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon

KAUSTISLAINEN VIULUNSOITTO EHDOLLE UNESCON AINEETTOMAN KULTTUURIPERINNÖN LUETTELOON

Aili innostaa- Kuva Arto KuorikoskiKaustisen kunta iloitsee Opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksestä, jossa se valitsee kaustislaisen viulunsoiton toiseksi kahdesta suomalaisesta perinneilmiöstä, joita lähdetään valmistelemaan ehdolle YK:n kasvatus- tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Toinen ministeriön valitsema perinneilmiö on suomalainen saunakulttuuri.

Kaustisella viulunsoitto on sekä perinteitä arvostavaa että ajassa muuntuvaa ja elävää. Se on osa kaustislaista elämää ja arkea ja kasvanut esim. Näppäripedagogiikan kautta kansalliseksi voimavaraksi. Osallisuutensa kautta se on tärkeä kuntalaisia voimaannuttava elämän elementti.

Hakemuksen kaustislaisen viulunsoiton esittämisestä Unescon ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon ovat valmistelleet huolella Kaustisen Nuorisoseura, Kaustisen Näppärit, Kaustisen Pelimanniyhdistys, Kansanmusiikki-instituutti, Kansanmusiikkijuhlia järjestävä Pro Kaustinen ry ja Suomen kansanmusiikkiliitto. Kaustisen kunta kiittää yhteisöjä siitä asiantuntevasta työstä, joka hakemuksesta on käynyt ilmi ja joka on tuottanut tulosta. Kunta on ylpeä voidessaan olla näiden aktiivisten toimijoitten kanssa yhdessä hakemuksen yhtenä taustayhteisönä ja näin edistää kuntalaisille tärkeän elämänalueen kansainvälistä tunnustamista.

Lue myös taustayhteisöjen tiedote 1.6.2018: http://kaustinen.net/kaustislainen-viulunsoitto-ehdokkaaksi-ihmiskunnan-aineettoman-kulttuuriperinnon-luetteloon/

 

Kaustisen kunta
Kappelintie 13
PL 10, 69601 KAUSTINEN
Neuvonta 040 652 7692
kaustisen.kunta(at)kaustinen.fi

Kunnanvirasto avoinna
ma - pe klo 8.00 - 15.00

Seuraa Kaustisen kuntaa

facebook Instagram AppIcon twitter

Tutustu esitteeseemme:

Esitekuvake