EtusivuElokuvat

 

 film      elokuvat4       film2

Kino Kansantaiteenkeskus, Jyväskyläntie 3, 69600 Kaustinen

 

Ajankohtaista elokuvissa

Lippuja voi ostaa ovelta, lipunmyynti alkaa puoli tuntia ennen näytöstä.

Toiveita esitettävistä elokuvista voi lähettää sähköpostilla aija.jarvenpaa@kaustinen.fi

 

   VENOM

 

SU 14.10. KLO 19.00

MA 15.10. KLO 19.00

Liput 11 €

xVenomSMALL

ikaraja-12 ikaraja-vakivalta ikaraja-ahdistus

 

Venom (2D)
Genre: Toiminta, Jännitys, Sci-fi, Kauhu
Ensi-ilta: 5.10.2018
Kesto: 1 t 52 min
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Ruben Fleischer
Pääosissa: Tom Hardy, Michelle Williams, Jenny Slate, Woody Harrelson, Riz Ahmed

Normaaliversio (2D).

Yksi Marvelin arvoituksellisimmista, särmikkäimmistä ja tiukimmista hahmoista saapuu valkokankaille. Oscar®-ehdokas Tom Hardy on vaarallinen varjelija Venom.


Traileri

IMDb

   HÖLMÖ NUORI SYDÄN

 

KE 17.10. KLO 19.00

TO 18.10. KLO 19.00

Liput 11 €

xHolmoNuoriSydanSmall

ikaraja-12 ikaraja-vakivalta ikaraja-seksi

 

Hölmö nuori sydän
Genre: Draama, Kotimainen
Ensi-ilta: 12.10.2018
Kesto: 1 t 42 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Selma Vilhunen
Pääosissa: Jere Ristseppä, Rosa Honkonen, Pihla Viitala, Katja Küttner, Ville Haapasalo, Abshir Sheikh Nur

Rakastuneen nuoren miehen Lennin elämä itähelsinkiläisessä lähiössä saa täyskäännöksen, kun uusi tyttöystävä Kiira tulee raskaaksi. Isätön Lenni ei tiedä miten olla oikea mies, kunnes naapurin Janne tarjoaa selviytymiskeinoja ja oikotietä todelliseen miehuuteen. Kiiran ja Lennin epätavallinen ensirakkaustarina on täynnä vastoinkäymisiä, mutta horisontissa kajastaa herkkä toivo huomisesta.


Traileri

IMDb

   HALLOWEEN

 

PE 19.10. KLO 19.00

SU 21.10. KLO 19.00

Liput 11 €

xHalloweenSmall

ikaraja-16 ikaraja-vakivalta ikaraja-ahdistus

 

Halloween
Genre: Jännitys, Kauhu 1 t 49 min
Ensi-ilta: 19.10.2018
Kesto: 1 t 49 min
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: David Gordon Green
Pääosissa: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Will Patton, Nick Castle, Andi Matichak, Omar J. Dorsey

Jamie Lee Curtis palaa ikoniseen rooliinsa Laurie Strodeksi kohdatakseen Michael Myersin viimeistä kertaa. Naamiomies on vainonnut häntä aina siitä lähtien kun hän pakeni tämän kynsistä Halloween-yönä neljä vuosikymmentä sitten.

Kauhun mestari John Carpenter toimii vastaavana tuottajana ja luovana neuvonantajana elokuvassa, ja yhdistää voimansa tämän hetken johtavan kauhuelokuvien tuottajan Jason Blumin kanssa (mm. Get Out, Split, Puhdistuksen yö, Paranormal Activity). David Gordon Green ja Danny McBride ovat käsikirjoittaneet elokuvan Carpenterin klassikkoelokuvan innoittamana, ja Green myös ohjaa elokuvan.

Traileri

IMDb

   TALO JOSSA KELLO TIKITTÄÄ

 

SU 21.10. KLO 16.00

MA 22.10. KLO 18.00

Liput 9 €

xTheHouseWithAClockInItsWallsmall

ikaraja-12 ikaraja-vakivalta ikaraja-ahdistus

 

The House with a Clock in Its Walls
Genre: Jännitys, Seikkailu, Fantasia
Ensi-ilta: 5.10.2018
Kesto: 1 t 45 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Eli Roth
Pääosissa: Jack Black, Cate Blanchett, Owen Vaccaro, Kyle MacLachlan, Colleen Camp, Renée Elise Goldsberry, Vanessa Anne Williams, Sunny Suljic

Eli Roth on ohjannut taianomaisen seikkailuelokuvan, jossa 10-vuotias orpopoika Lewis Barnavelt (Owen Vaccaro) muuttaa erikoisen setänsä (Jack Black) luo. Setä asuu vanhassa talossa, joka on täynnä salaisia käytäviä ja huoneita. Talon seinien uumenista kuuluu öisin kummallista kellon tikitystä. Kun Lewis onnistuu vahingossa herättämään kuolleet, uneliaan kaupungin julkisivun takaa paljastuu salainen maailma täynnä velhoja ja noitia.

Elokuvaa tähdittävät Jack Black, kaksinkertainen Oscar-voittaja Cate Blanchett, Owen Vaccaro, Kyle MacLachlan, Colleen Camp, Renée Elise Goldsberry, Vanessa Anne Williams ja Sunny Suljic. Se perustuu John Bellairsin klassikkosatuun, elokuvakäsikirjoituksen on tehnyt Eric Kripke.

Traileri

IMDb

   RISTO REIPAS JA NALLE PUH

 

TI 23.10. KLO 18.00

TO 25.10. KLO 18.00

Liput 9 €

xChristopherRobinsmall

ikaraja-7 ikaraja-ahdistus

 

Risto Reipas ja Nalle Puh (dub)
Genre: Perhe-elokuva
Ensi-ilta: 12.10.2018
Kesto: 1 t 44 min
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Marc Forster
Pääosissa: Ewan McGregor, Hayley Atwell, Bronte Carmichael, Mark Gatiss, Adrian Scarborough

Suomeksi puhuttu versio.

Lämminhenkisessä oikeita näyttelijöitä ja animaatiota yhdistävässä elokuvassa RISTO REIPAS JA NALLE PUH pikkupoika, joka rakasti seikkailuja Puolen hehtaarin metsässä eläväisten pehmoeläinystäviensä kanssa, on varttunut aikuiseksi ja joutunut tukalaan tilanteeseen. Nyt hänen lapsuuden ystäviensä tehtävä on matkustaa meidän maailmaamme ja auttaa Risto Reipasta palauttamaan takaisin se lempeä ja leikkisä poika, joka yhä hänen sisällään asuu.

Elokuvan on ohjannut Marc Forster ja sen pääosissa nähdään Ewan McGregor, Hayley Atwell, Bronte Carmichael ja Mark Gatiss.

Traileri

IMDb

   OMA MAA

 

PE 26.10. KLO 19.00

SU 28.10. KLO 19.00

Liput 11 €

xOmaMaasmall

ikaraja-7

 

Oma maa
Genre: Draama, Kotimainen
Ensi-ilta: 26.10.2018
Kesto: 1 t 48 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Markku Pölönen
Pääosissa: Oona Airola, Konsta Laakso, Antti Virmavirta, Marjaana Maijala, Hannu-Pekka Björkman, Marja Packalén, Mika Nuojua, Sanna-Kaisa Palo

Suomalaista sielunmaisemaa koskettavasti kuvaava ohjaaja Markku Pölönen tekee odotetun paluun valkokankaalle, kun hänen ohjaamansa elokuva Oma Maa nähdään elokuvateattereissa 26.10. alkaen.

Oma maa kertoo ajanjaksosta sodan päättymisestä vuonna 1945 olympiavuoteen 1952. Turvattua elämää elänyt Anni rakastuu jatkosodassa haavoittuneeseen Veikkoon. Anni jättää kaiken taakseen ja lähtee uudisasukkaaksi Pohjois-Karjalan umpimetsään raivaamaan asutustilaa eli niin sanottua kylmää tilaa. Ruusuisen alun jälkeen kohtalo iskee Annin unelmat pirstaleiksi ja rakkaus Veikkoon joutuu koetukselle.

Elokuvan pääparina nähdään Oona Airola (Hymyilevä mies) ja Konsta Laakso.

Traileri

IMDb

   ELOKUVAVIIKKO 29.10.-4.11.

   

   KIRJALLINEN PIIRI PERUNANKUORIPAISTOKSEN YSTÄVILLE

 

MA 29.10. KLO 18.00

Liput 11 €

xTheGuernseyLiterarySmall

ikaraja-12 ikaraja-vakivalta ikaraja-ahdistus

 

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society
Genre: Draama, Romantiikka, Historiallinen
Ensi-ilta: 4.5.2018
Kesto: 2 t 4 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Mike Newell
Pääosissa: Lily James, Michiel Huisman, Glen Powell, Jessica Brown Findlay, Katherine Parkinson, Matthew Goode, Tom Courtenay, Penelope Wilton

Lontoo, 1946. Juliet, valovoimainen, mutta hieman itsepäinen kirjailija saa kirjeen salaperäiseltä kirjallisuuspiiriltä, joka sai alkunsa natsien miehittämällä Guernseyn saarella. Julietin uteliaisuus herää ja hän päättää matkustaa saarelle. Perillä hän tutustuu ihastuttavan omalaatuiseen joukkoon, joka muodostaa Kirjallisen piirin perunankuoripaistoksen ystäville. Yksi heistä on kirjeen lähettänyt Dawsey, rosoinen ja kiehtova maajussi. Kun sota-ajan tapahtumien salaisuudet alkavat aueta Julietille, hän huomaa kiintyvänsä yhä vahvemmin saareen, sen kirjapiiriin ja erityisesti erääseen sen jäsenistä.

Elokuva perustuu Mary Ann Shafferin ja Annie Barrowsin samannimiseen kirjaan, jonka on Suomessa julkaissut Otava.

Traileri

IMDb

   TALO MEREN RANNALLA


TI 30.10. KLO 18.00

Liput 11 €

xLaVillaSmall

ikaraja-7 ikaraja-vakivalta ikaraja-ahdistus

 

La villa
Genre: Draama 1 t 47 min
Ensi-ilta: 27.4.2018
Kesto: 1 t 47 min
Levittäjä: Oy Atlantic Film Finland Ab
Ohjaaja: Robert Guédiguian
Pääosissa: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan, Anaïs Demoustier, Robinson Stévenin, Jacques Boudet, Yann Tregouët

Ranskalaismestari Robert Guédiguianin (Kilimandjaron lumet, Marie-Jon kaksi rakastajaa) lämmin draamaelokuva TALO MEREN RANNALLA vie katsojan Välimeren rannalle Marseilleen, jossa vanha herra omistaa pittoreskin huvilan. Hänen kolme keski-ikäistä lastaan kokoontuu tutulle kotitalolle isän viimeisiksi päiviksi. Pariisilaistunut Angela on tehnyt uran näyttelijättärenä, Joseph on hiljan rakastunut itseään nolostuttavissa määrin nuorempaan naiseen ja Armand, sisarusparvesta ainoa, joka on jäänyt kotikonnuille läpi vuosien, pitää hengissä perheen pientä rantaravintolaa. Päivät lapsuudesta tuttuakin tutummalla rannalla saavat sisarukset punnitsemaan mitä vuodet ja vuosikymmenet ovat heille antaneet – ja mitä ottaneet. Ja mitä heille on jäänyt perinnöksi isältä, jonka humaaneista ideaaleista on maailman muuttuminen ottanut mittaa.

Elämää tutkiskeleva, haikeansuloinen ja viisas elokuva sijoittuu Marseilleen, ranskalaisen ohjaajaveteraani Guédiguianin rakastamaan kotimaisemaan. Luotettuja ovat myös hänen näyttelijänsä Ariane Ascaride, Gérard Meylan ja Jean-Pierre Darroussin sekä rikkumaton uskonsa perheeseen, rakkauteen ja ihmisen hyvyyteen.

Suomen elokuvasäätiön maahantuontituki 2018.

Kieli: ranska / Tekstitys: suomi & ruotsi

Traileri

IMDb

   KOHTI VALOA


TO 1.11. KLO 18.00

Liput 11 €

xHikariSmall 

ikaraja-s

 

Hikari
Genre: Draama, Romantiikka
Ensi-ilta: 11.5.2018
Kesto: 1 t 41 min
Levittäjä: Cinemanse Oy
Ohjaaja: Naomi Kawase
Pääosissa: Masatoshi Nagase, Ayame Misaki

Kultaisesta palmusta kilpaillut Kohti valoa voitti arvostetun ekumeenisen juryn palkinnon Cannesin elokuvajuhlilla. Sitä on kehuttu Japanin merkittävimmän naisohjaajan Naomi Kawasen (Kirsikkapuiden alla) parhaaksi ohjaustyöksi.

“Kauneinta on se, mikä on juuri katoamaisillaan, silmiemme edessä.”

Misako on elokuvankertoja – nainen, joka haluaa avata elokuvakokemuksen autenttisesti myös niille, jotka eivät voi sitä nähdä. Hänen työnsä suurin kriitikko on mies nimeltä Nakamori: juhlittu kuvaaja, joka on sokeutumassa. Heidän välilleen muodostuu epätodennäköinen ystävyys.

Kuvankaunis draama kertoo runollisesti menetyksestä, sen hyväksymisestä ja toivosta. Kuten päähenkilö Misako toteaa: “Haluan elokuvan antavan käsinkosketeltavan toivon tunteen.” Tämä repliikki kuvannee parhaiten myös ohjaajan itsensä agendaa. Kohti valoa on koskettava tarina kuvien – ja elokuvan – voimasta.

"HÄIKÄISEVÄN KAUNIS" - Screen International

Suomen elokuvasäätiön ohjelmistotuki 2018.

Traileri

IMDb

   THE FLORIDA PROJECT

 

PE 2.11. KLO 18.00

Liput 11 €

xTheFloridaProjectSmall 

ikaraja-12 ikaraja-vakivalta ikaraja-ahdistus

 

The Florida Project
Genre: Draama
Ensi-ilta: 2.2.2018
Kesto: 1 t 52 min
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Sean Baker
Pääosissa: Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Willem Dafoe

The Florida Project kertoo 6-vuotiaan Mooneen kesästä, joka on täynnä ihmeitä ja seikkailuja aikuisten painiessa vastoinkäymisten kanssa.

Halley (Bria Vinaite) ja hänen 6-vuotias tyttärensä Moonee (loistava Brooklynn Prince) asuvat vaatimattomissa oloissa The Magic Castle Motelissa, jota johtaa Bobby (Willem Dafoe), kovan ulkokuorensa alla kiltti ja hyväsydäminen mies. Vaikka olot ovat karut, neuvokas Moonee onnistuu omalla tavallaan tekemään elämästä yhtä juhlaa. Lasten loputtomilta tuntuvat kesäpäivät täyttyvät seikkailuista, samalla kun nuori äiti Halley turvautuu yhä vaarallisempiin keinoihin selviytyä koruttomasta arjesta.

Kriitikoiden ylistämä The Florida Project on vuoden pakahduttavin elokuva elämästä aivan Disney Worldin satumaailman kupeessa ja unelmien ulottumattomissa.

Suomen elokuvasäätiön ohjelmistotuki 2018.

Traileri

IMDb

   TULPPAANIKUUME

 

LA 3.11. KLO 14.00

Liput 11 €

xTulipFeverSmall 

ikaraja-12 ikaraja-vakivalta ikaraja-seksi

 

Tulip Fever 
Genre: Draama, Romantiikka 
Ensi-ilta: 22.9.2017
Kesto: 1 t 46 min
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Justin Chadwick
Pääosissa: Alicia Vikander, Dane DeHaan, Cara Delevingne, Judi Dench, Christoph Waltz, Jack O’Connell, Holliday Grainger, Matthew Morrison, Zach Galifianakis

1600-luvun alun Alankomaihin sijoittuvassa romanttisessa draamaelokuvassa taidemaalari rakastuu nuoreen naimisissa olevaan naiseen, jonka muotokuvaa hänet on palkattu maalaamaan. Saadakseen yhteisen tulevaisuuden rakastavaiset päättävät kokeilla onneaan tulppaanikauppiaina, sillä maata sekoittavan tulppaanihuuman ansiosta alalla voi vaurastua.

Traileri

IMDb

   OLIIVIPUU

 

LA 3.11. KLO 18.00

Liput 11 €

 xElOlivoSmall
ikaraja-7 ikaraja-vakivalta ikaraja-ahdistus
 

El Olivo
Genre: Draama
Ensi-ilta: 7.7.2017
Kesto: 1 t 39 min
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: Icíar Bollaín
Pääosissa: Anna Castillo, Javier Gutiérrez, Pep Ambròs

Nuori ja omapäinen Alma päättää toteuttaa sairaan isoisänsä toiveen saada perheen ikivanha oliivipuu takaisin kotikonnuilleen Espanjan itärannikolle. Alma kokoaa värikkään joukon ystäviä ja uusia tuttavuuksia ja yhdessä he lähtevät kohti Saksaa oliivipuu mielessään. Matkasta tulee yllättävämpi kuin kukaan uskookaan.

Oliivipuun on ohjannut Goya-palkittu Iciar Bollain. Häneltä on aiemmin Suomessa nähty teattereissa Katmandu – taivaan peili sekä Sade kuuluu meille. Elokuvan on käsikirjoittanut Cannesissa palkittu Paul Laverty.

Kieli: espanja, saksa, englanti, ranska / Tekstitys: suomi & ruotsi

Traileri

IMDb

   RAJA

 

SU 4.11. KLO 18.00

Liput 11 €

 xGransSmall
ikaraja-12 ikaraja-vakivalta ikaraja-ahdistus
 

Gräns
Genre: Draama, Fantasia
Ensi-ilta: 28.9.2018
Kesto: 1 t 41 min
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ohjaaja: Ali Abbasi
Pääosissa: Eva Melander, Juho Milonoff

Tina (Eva Melander) on tullivirkailija, joka tunnistaa epäilyttävät henkilöt harvinaisen tehokkaasti. Aivan kuin hän pystyisi haistamaan, jos joku piilottelee jotakin. Kun salamyhkäinen, Tinan lailla rujolta näyttävä Vore (suomalainen Eero Milonoff uransa hurjimmassa roolissa) tulee laivalta, Tina ei pystykään lukemaan häntä yhtä hyvin. Hän aavistaa, että Vore salaa jotakin, mutta ei oikein tiedä mitä. Samaan aikaan poliisi turvautuu Tinan apuun, jotta hän auttaisi heitä löytämään todisteita rikollisliigaa vastaan. Tina ei kuitenkaan voi lakata ajattelemasta Vorea. Kun he tapaavat uudestaan, Tinalle alkaa avautua pelottava salaisuus siitä, kuka hän oikein onkaan.

Oman paikkansa löytämisestä kertova Raja on iranilaissyntyisen Ali Abbasin toinen pitkä elokuva. Se sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien Un Certain Regard -sarjassa ja valittiin sen parhaaksi elokuvaksi.

Suomen elokuvasäätiön ohjelmistotuki 2018.

Traileri

IMDb

   BOHEMIAN RHAPSODY

 

SU 11.11. KLO 16.00

MA 12.11. KLO 19.00

Liput 11 €

xBohemianRhapsodySMALL

ikaraja-s

 

Bohemian Rhapsody
Genre: Draama, Elämäkerta, Musiikki
Ensi-ilta: 2.11.2018
Kesto: 2 t 14 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Bryan Singer
Pääosissa: Rami Malek, Aidan Gillen, Lucy Boynton, Joseph Mazzello, Mike Myers, Tom Hollander, Ben Hardy

Bohemian Rhapsody on järisyttävä kunnianosoitus Queenin musiikille ja yhtyeen legendaariselle laulajalle Freddie Mercurylle, josta tuli yksi maailman rakastetuimmista viihdyttäjistä. Yhtyeen rakettimainen nousu, ikoniset kappaleet ja vallankumouksellinen soundi olivat kaikki vähällä tuhoutua, kun Mercuryn elämä lähti syöksykierteeseen. Yhtyeen voitokas paluu kulminoitui ikoniseen esiintymiseen Live Aid -konsertissa. Queenin perintö inspiroi kaikkia unelmoijia, ulkopuolisia ja musiikkia rakastavia tänäkin päivänä.

Traileri

IMDb

   URPO JA TURPO JOHTOLANGAN JÄLJILLÄ

 

KE 14.11. KLO 18.00

TO 15.11. KLO 18.00

Liput 9 €

UrpojaTurpoSmall

ikaraja-s

 

Urpo ja Turpo johtolangan jäljillä
Genre: Perhe-elokuva, Animaatio
Ensi-ilta: 12.10.2018
Kesto: 0 t 55 min
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ohjaaja: Liisa Helminen
Pääosissa: Antti Pääkkönen, Seppo Pääkkönen, Katariina Lohiniva, Taru Tikkanen, Olli Parviainen

Uteliaat leikkikarhut Urpo ja Turpo asuvat lastenhuoneen kirjahyllyssä. Karhujen lempipuuhaa on lukeminen, sillä kirjoista saa oivallisia ajatuksia. Karhut keksivät mitä hauskimpia seikkailuja satujen sekoittuessa arkeen. Urpo ja Turpo pelastuvat leipäpuun ansiosta autiolla saarella, kohentelevat ennakkoluulottomasti muiden ulkonäköä, etsivät johtolankaa, uhmaavat sääntöjä, kaipaavat hiljaisuutta ja kilpailevat ollakseen maailman parhaita ja voimakkaimpia.

Toy Storysta tuttujen lelujen lailla Urpo ja Turpo heräävät henkiin, kun kotiväki ei näe. Urpo & Turpo -elokuva viihdyttää niin aikuisia kuin perheen pienimpiä. Heidänkin on helppo seurata elokuvaa, sillä siinä puhutaan hyvää suomea. Hannele Huovin suosittuihin satukirjoihin perustuva klassikkoelokuva on restauroitu ja elää valkokankaalla nyt entistäkin värikkäämmin.

Puhuttu suomeksi.

Traileri

IMDb

   ILOSIA AIKOJA, MIELENSÄPAHOITTAJA

 

SU 25.11. KLO 14.00

MA 26.11. KLO 19.00

Liput 11 €

MielensapahoittajaSMALL

ikaraja-12 ikaraja-seksi

 

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja
Genre: Komedia, Draama, Kotimainen
Ensi-ilta: 24.8.2018
Kesto: 1 t 58 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Tiina Lymi
Pääosissa: Heikki Kinnunen, Satu Tuuli Karhu, Sulevi Peltola, Jani Volanen, Elina Knihtilä, Iikka Forss, Mari Perankoski, Kaisa Hela, Janne Reinikainen, Sari Siikander

Mielensäpahoittaja aikoo kuolla, koska kaikki hommat on tehty ja elämästä kadonnut tarkoitus. Mutta juuri kun oma arkku on valmistumassa, Mielensäpahoittajan luo saapuu uusi elämä. Lapsenlapsi, 17-vuotias Sofia on ongelmissa ja tarvitsee isoisänsä jääräpäisyyttä, viisautta ja takan lämpöä. Mielensäpahoittaja taas saa elämäänsä tarkoituksen ja suuren salaisuuden. Vanhan jäärän ja nuoren kaupunkilaistytön yhteiselämässä kahdesta puolikkaasta kasvaa enemmän kuin yksi kokonainen.

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja on mahdottoman hauska ja sydämellinen elokuva mahdottoman vakavasta aiheesta.


Traileri

IMDb

   THE GRINCH (3D dub)

 

KE 28.11. KLO 18.00

TO 29.11. KLO 18.00

Liput 9 €

TheGrinchSmall

?

 

The Grinch (3D dub)
Genre: Perhe-elokuva, Animaatio
Ensi-ilta: 9.11.2018
Kesto: 1 t 30 min
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Scott Mosier, Yarrow Cheney

Suomeksi puhuttu 3D-versio.

Äkäpussi Grinch aikoo varastaa joulun, mutta pienen tytön joulumieli sulattaa hänen sydämensä. Illuminationin ja Universal Picturesin kahdeksas pitkä animaatioelokuva on hauska ja lämminhenkinen tarina joulun hengestä ja sinnikkyydestä, joka pohjautuu Dr. Seussin tunnettuun lastenkirjaan.

Grinch asuu kotiluolassaan seuranaan vain uskollinen koiransa Max. Luola on täpötäynnä erilaisia keksintöjä ja vekottimia, joilla päivittäiset askareet sujuvat mukavasti, eikä omissa oloissaan viihtyvän Grinchin tarvitse poistua kotoaan juuri koskaan, lukuun ottamatta ruokaostoksia.

Joulun aikaan naapurikylän asukkaat häiritsevät Grinchin rauhaa vuosi vuodelta suuremmiksi ja äänekkäämmiksi paisuvilla jouluhössötyksillään. Kun kyläläiset ilmoittavat, että tulevaa joulua juhlitaan kaikkien aikojen suurimmilla seremonioilla, Grinch saa tarpeekseen. Hänellä on vain yksi keino saada rauhaa ja hiljaisuutta: varastaa joulu. Toteuttaakseen suunnitelmansa Grinch päättää esiintyä aattona joulupukkina ja pyydystää jopa vastahakoisen poron rekeään vetämään.

Samaan aikaan kylässä pieni tyttö suunnittelee ystävineen kepposta joulupukille. Hän haluaa napata joulupukin kiittääkseen tätä yksinhuoltajaäitinsä saamasta avusta. Kun joulu lähenee, lasten hyvää tarkoittavat aikeet joutuvat törmäyskurssille Grinchin katalien suunnitelmien kanssa.


Traileri

IMDb

   IHMEOTUKSET: GRINDELWALDIN RIKOKSET

 

SU 9.12. KLO 19.00

MA 10.12. KLO 19.00

Liput 11 €

FantasticBeastsCrimesOfGrindelwaldsmall

?

 

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Genre: Seikkailu, Fantasia
Ensi-ilta: 14.11.2018
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: David Yates
Pääosissa: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Carmen Ejogo, Callum Turner, Claudia Kim, Jude Law, Johnny Depp

Warner Bros. Picturesin ”Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset” on toinen osa viidestä seikkailusta J.K. Rowlingin velhomaailmassa.

Ensimmäisen elokuvan lopussa AYT (Amerikan Yhdysvaltain taikakongressi) vangitsi voimakkaan pimeyden velhon Gellert Grindelwaldin (Johnny Depp) Lisko Scamanderin (Eddie Redmayne) avulla. Mutta toteuttaakseen uhkauksensa Grindelwald pakeni ja ryhtyi kokoamaan kannattajajoukkoa, josta valtaosa ei osaa aavistaakaan hänen todellisia aikeitaan: nostaa valtaan puhdasveriset velhot hallitsemaan kaikkia ei-taikovia.

Estääkseen Grindelwaldin suunnitelmat Albus Dumbledore (Jude Law) värvää avukseen entisen oppilaansa Lisko Scamanderin, joka suostuu auttamaan tietämättömänä uhkaavista vaaroista. Rakkauden ja uskollisuuden rajat joutuvat koetukselle jopa lähimpien ystävien ja perheen keskuudessa, kun velhomaailma jakautuu yhä vahvemmin kahtia.


Traileri

IMDb

 

 


 

Lipunmyynti alkaa 1/2 tuntia ennen näytöstä.

Tietoja elokuvien ikärajoista osoitteesta www.meku.fi

Tervetuloa elokuviin!