Etusivu

Artikkelit

27.3.2020 

Kaustisen kunnan tiedote poikkeusoloista koronavirusepidemian aikana

Varotoimilla suojataan riskiryhmään kuuluvia

Poikkeusoloissakin kunta toimii mahdollisimman normaalisti, hallituksen linjauksia ja viranomaisohjeita noudattaen. Poikkeustoimilla pyritään suojaamaan etenkin riskiryhmään kuuluvia ja hillitsemään koronavirusepidemian leviämistä. Hallitus on esimerkiksi ohjeistanut yli 70-vuotiaita pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan. Vierailujen sijaan suositeltava yhteydenpitotapa on nyt puhelin. Soita siis mummolle ja vaarille, älä vieraile!

Kunnan palvelut ja yhteydenotto

 Palvelemme teitä poikkeusoloissakin mahdollisimman tavanomaisesti. Työvoiman tarpeen vähenemisen vuoksi työtehtäviä on kuitenkin järjestelty uudelleen ja henkilöstölle on hakemuksesta annettu vuosilomaa tai palkattomia vapaita. Kunnan henkilöstö työskentelee hallituksen linjauksen mukaan etätyössä, mikäli työtehtävät siihen soveltuvat. Kunnassa on kuitenkin paljon ammattitehtäviä, jotka eivät sovellu etätyöhön.

Kunnantalo on suljettu 13.4.2020 saakka yleisöltä, ja kuntalaisia pyydetään asioimaan kuntaan puhelimitse tai sähköpostilla. Kirjepostia voi jättää etuoven lukolliseen postilaatikkoon.

Kunnan yhteystiedot

      • Neuvonta puh. 040 652 7692
      • Tekninen toimi puh. 040 7698 668
      • Sivistystoimi puh. 0400 456 565, 050 443 6877
      • Vesi- ja viemärilaitoksen vikailmoitukset työajan ulkopuolella puh. 050 478 147
      • Kaustisen Lämpö Oy:n 24/7 päivystys/hoitajat puh. 040 679 5699

Kiinteistö Oy Rekipolska

      • Talonmiespalvelut puh. 045 357 4590 (ma - pe 8-16) 
      • Vikailmoitukset puh. 029 001 1460 (klo 16 jälkeen ja viikonloppuisin)
      • Avainpäivystys (maksullinen palvelu) puh. 029 001 1460 (klo 16 jälkeen ja viikonloppuisin)

 Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen palvelut ovat avoinna. Hallitus kuitenkin linjasi, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin. Tämän vanhemmat ja huoltajat ovat onnistuneet järjestämään hyvin. Kaikille se ei ole kuitenkaan mahdollista. Varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa paikalla on noin kolmasosa lapsista.  Varhaiskasvatuksessa olevien lasten sijoituspaikkoina on Pajalan päiväkoti ja perhepäivähoito.

 Perusopetus

Perusopetus järjestetään etäopetuksena vuosiluokkien 4.-9. luokkien oppilaille. Vuosiluokkien 1.-3. luokkien ja erityiseen tukeen siirrettyjen oppilaiden huoltajat ovat pääosin onnistuneet järjestämään perheiden arjen siten, että myös pienemmät oppilaat ovat etäopetuksessa kotona. Hallituksen vahva suositushan oli, että mikäli mahdollista, nämäkin lapset olisivat kotona. Eri alakouluissa lähiopetuksessa on 0-6 oppilasta / koulu. Koulun ja kotien yhteysvälineinä toimii sekä sähköinen yhteydenpitokanava Wilma että monet etäyhteysmahdollisuudet, joita käytetään ahkerasti. Vaikka etäyhteys ei korvaa oikeaa lähikontaktia, kaikki tekevät tässä tilanteessa parhaansa, niin huoltajat, oppilaat kuin koulun väkikin.

 Musiikkilukio

Lukion viime viikon ylioppilaskirjoitukset onnistuttiin järjestämään hyvin. Nyt kaikki lukiolaiset ovat etäopetuksessa. Lukion musikaali on tältä keväältä peruttu, mutta toivottavasti se pystytään esittämään kesän festivaaleilla.

Vapaa-aikapalvelut

Vapaa-aikapalvelujen ryhmät on peruttu. Kirjasto ja liikuntasalit ovat kiinni eikä elokuvia esitetä. Kansalaisopiston piirit eivät voi kokoontua. Myös järjestöt ja yhdistykset ovat peruuttaneet ryhmätoimintansa ja tapahtumiaan.Ulkoilu on juuri nyt hyvä tapa huolehtia hyvästä kunnosta ja mielialasta. Kuntalaiset jakavat erityisesti sosiaalisessa mediassa hyviä vinkkejä ulkoilmatoimintaan ja kotona perheen kanssa tehtävään toimintaan vapaa-aikansa monipuolistamiseksi.

 Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten palvelut

      • Koronavirustartuntaa epäiltäessä neuvontanumero puh. 06 828 7499, avoinna joka päivä 8 – 20

Puhelinajan ulkopuolella 

      • Soiten yhteispäivystys puh. 06 826 4500 (aikuiset ja yli 16-vuotiaat sairastuneet) ja 
      • Soiten lastenpäivystys puh. 06 826 4444 (alle 16-vuotias sairastunut) avoinna ympäri vuorokauden 24/7
      • Henkisen ensiavun puhelin 06 828 7288, avoinna arkisin ma - pe klo 9 - 15. Huolipuhelimeen vastaavat psykiatriset sairaanhoitajat. Henkisen ensiavun puhelimessa ei anneta hoidollisia neuvoja koronavirus -infektioepäilyihin tai hoitoon liittyen.

Seuraa mahdollisuuksien mukaan Soiten verkkosivuja www.soite.fi ja www.korona.soite.fi.

Hätätilanteessa soita yleiseen hätänumeroon 112.

Ev.lut. seurakunnan palvelut

Tiedustelut kirkollisista toimituksista ja diakoniatyöstä:

      • kirkkoherra 050 3147 337
      • kappalainen 050 3147 338
      • diakoniatyöntekijä 050 3147 353

 Riskiryhmäläisten asiointi ruokakaupassa ja kotiinkuljetus

      • S-market suosittelee, että riskiryhmiin kuuluvat asioivat aamulla klo 7.00 - 10.00 välillä.
      • K-Marketissa hiljaisin aika klo 7.00 - 9.00, huom. lauantaina kauppa avataan klo 8.00.
      • Apteekki: Aiemmista tiedoista poiketen apteekki on avoinna riskiryhmille (yli 70-vuotiaille ja THL:n määrittelemät riskiryhmään kuuluvat) Ti 31.3., to 2.4., ti 7.4. ja to 9.4. klo 8.00 - 9.00. Ruuhkan välttämiseksi asiointiaika on tarkoitettu vain niille, oille puolesta-asiointi ei ole mahdollista. halutessasi voit soittaa tilauksen edellisenä päivänä klo 14.00 mennessä. Muutoin apteekki normaalisti avoinna.

Elintarvikeliikkeissä toimii maksullinen kauppakassipalvelu eli ruoan keräily kaupasta ja toimitus kotiin. K-market tekee myös asiakkaan puolesta keräilyn ja voi toimittaa tavarat ulos autolle, kun asiakas odottaa siellä, myös tämä on maksullinen palvelu. Tiedustelut ja tilaus K-Market Kantarellista ensisijaisesti sähköpostitse topi.jylha@k-market.com, mutta myös puhelimitse 06 860 5400 (tilaukset toivotaan vähintään pari päivää ennen tarvetta) tai Kaustisen S-marketista soittamalla tai Whatsappilla numeroon 044 299 0985/ Vievä Oy.

Vapaaehtoisten tarjoama asiointiapu

MLL:n Kaustisen osasto kerää yhteystietoja avun tarvitsijoilta ja vapaaehtoisilta avustajilta, jotka voivat vanhusten tai riskiryhmään kuuluvien puolesta käydä esim. kaupassa tai apteekissa. Yhteydenotot viestillä https://www.facebook.com/mllkaustinenperhekahvila.

Kaustisen Eläkeliiton vapaaehtoiset tarjoavat asiointiapua yli 70-vuotiaille kotona oleville. Vapaaehtoisten puhelinnumeroa voit tiedustella kunnasta numerosta 040 652 7692 (8.00 - 9.00 ja 12.00 - 14.00.) tai katsoa Kaustisen eläkeliiton sivuilla  https://elakeliitto.fi/yhdistykset/kaustinen/tarvitsetko-asiointiapua kohdasta Ajankohtaista.

Kaustisen kunta kiittää kaikkia toimijoita ja kuntalaisia poikkeusolojen yhteistyöstä. Jokaisen toiminnalla on merkitystä sille, että poikkeusoloissakin arkemme toimii mahdollisimman normaalisti!

 

25.3.2020 

Kuntatiedotteesta

Painatusaikataulusta johtuen koronatilanteen aiheuttamat muutokset eivät ehtineet kuntatiedotteeseen, minkä vuoksi koteihin tänään jaetussa kuntatiedotteessa on osittain vanhentunutta tietoa. Huomenna jaettavassa Perhonjokilaaksossa on ajantasainen tiedotteemme.

Huomioithan seuraavat asiat kuntatiedotteen tiedoista poiketen:

Kunnanvirasto on suljettuna 18.3. - 13.4.2020 välisen ajan ja kokoustilamme ovat pois käytöstä. Henkilökunta työskentelee pääsääntöisesti etätöissä. Yhteydenotot ensisijaisesti puhelimitse ja sähköpostilla. Kirjepostin voi jättää etuovella olevaan lukolliseen postilaatikkoon.

Kaustisen kunnan nuoriso- ja vapaa-aikatoimi on lakkauttanut harrastusryhmiensä toiminnot, samoin koulujen kerhotoiminta on keskeytetty em. ajaksi.

Kaustisen 4H:n toiminta on tauolla.

Perhonjokilaakson kansalaisopisto on keskeyttänyt lähiopetuksensa 13.4.2020 saakka.

Elokuvat on peruttu toistaiseksi ja myös kirjasto (myös omatoimikirjasto) on suljettu 13.4.2020 saakka.

Tilanteet voivat muuttua nopeastikin. Seuraa ajankohtaisia tiedotteitamme kunnan nettisivuilla www.kaustinen.fi sekä sosiaalisen median kanavissamme.

24.3.2020 

Kaustisen seutukunnan tiedote yrittäjille

Kaustisen seutukunta seuraa koronaviruksen yrityksille aiheuttamien haasteiden helpottamiseksi luotujen uusien tukirahoitusmuotojen sekä muiden tarjolla olevien palvelujen muutoksia. Olethan rohkeasti yhteydessä meihin! Tutustu viimeisimpiin eri toimijoiden tarjoamiin poikkeustilannetuotteisiin ja -palveluihin tästä linkistä.

kaseyritysPalvelumme yrittäjille ja yrityksille

Kaustisen seutukunnan KASE Yrityspalvelut neuvoo oikeisiin osoitteisiin ja oikeille rahoituslähteille myös koronavirusepidemian aikana. Voimme auttaa sinua

- arvioimaan yrityksesi kassavirran tilanteen ja riittävyyden
- löytämään ja hakemaan oikeat erityistuet hankalassa tilanteessa
- listaamaan tarvittavia toimia, mm. maksuaikajärjestelyjä
- tarvittaessa hakemaan rahoitusjärjestelyjä

Yrityspalvelut:

Jarmo Finnilä, yrityskehittäjä, 050 337 3538, jarmo.finnila(a)kaustisenseutukunta.fi
Erkki Laide, yritysneuvoja, 044 561 2154, erkki.laide(a)kaustisenseutukunta.fi
Timo Pärkkä, projektipäällikkö, 040 757 3519, timo.parkka(a)kaustisenseutukunta.fi

 

23.3.2020 

Aluehallintoviraston ohjeita

Hallituksen 16.3.2020 antamassa linjauksessa koronaviruksen hoitamiseksi Suomessa on toimintaohjeena yli 70-vuotiaiden osalta se, että heidät velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet).

Sosiaalihuollon asiakkaiden tulee saada heille välttämättömät päivittäiset palvelut turvallisesti toteutettuna. Palvelujen toteuttamisessa tulee ottaa käyttöön kaikki toimet koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi.

Ohessa on linkit THL:n sivuille. 

Ohjeet koronavirustaudin COVID-19 kotihoitoonOhjeet koronavirustaudin COVID-19 kotihoitoon 

Koronavirustauti: milloin on hakeuduttava hoitoon 

- Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto -

 

 Tietoja päivitetty 23.3.2020 klo 7.54.

Kauppakassipalvelut Kaustisella ja muuta mm. riskiryhmille

Olemme saaneet kuntaan ikäihmisiltä tiedusteluja kauppakassipalveluista Kaustisen kunnan alueella. Tällä hetkellä tiedossamme ovat seuraavat tiedot/palvelut:

K-Marketilla on kotiinkuljetuspalvelu. Palvelu on maksullinen, rahtimaksu määräytyy asuinalueen mukaan. Kauppias toivoo tilaukset ensisijaisesti sähköpostitse topi.jylha@k-market.com, mutta yhteyttä voi ottaa myös puhelimitse 06-860 5400. Tilaukset toivotaan vähintään pari päivää ennen tarvetta, jotta he ehtivät sopimaan toimitusajankohdan sekä maksutavan asiakkaan kanssa. Lisäksi jos asiakas on sairaana, siitä pitää ilmoittaa tilausta tehdessä! Tällöin kauppakassin toimitus järjestetään niin ettei kuski ole asiakkaaseen kontaktissa lainkaan, esimerkiksi jättämällä kassi portaille.

Myös Kaustisen S-marketista saa kauppakassit kotiinkuljetettuina. Vievä Oy kerää. Tilaukset suoraan soittamalla tai whatsappilla numeroon 044 299 0985. Kuljetus Kaustisen alueella 15€ ja keräilymaksu 10€.

S-market suosittelee, että riskiryhmiin kuuluvat asioivat aamulla klo 7.00-10.00 välillä. K-Marketissa hiljaisin aika klo 7.00 - 9.00. Apteekin aukioloajat ovat normaalit.

MLL:n Kaustisen osasto kerää yhteystietoja avun tarvitsijoilta ja vapaaehtoisilta avustajilta, jotka voivat vanhusten tai riskiryhmään kuuluvien puolesta käydä esim. kaupassa tai apteekissa. Yhteydenotot heidän facebook-sivujensa kautta lähettämällä viesti https://www.facebook.com/mllkaustinenperhekahvila

Kaustisen Eläkeliiton yhdistys ry tarjoaa asiointiapua yli 70-vuotiaille, jotka tarvitsevat apua kauppaan, apteekkiin tms. Soita, ota yhteyttä ja kerro huolesi. Voit katsoa ketkä ovat lupautuneet omalta kylältäsi asiointiavuksi osoitteesta: https://elakeliitto.fi/yhdistykset/kaustinen/tarvitsetko-asiointiapua?

Päivitämme tätä tiedotetta sitä mukaa kun saamme lisää tietoa. 

 

 21.3.2020

Hallituksen perjantaisen linjauksen muutos/tarkennus Kaustisella

Hallitus muutti linjaustaan perusopetuksen alaluokkien oppilaiden lähiopetukseen osallistumisesta perjantaina 20.3.
Sen mukaan kaikille 1.-3. -luokkalaisille tarjotaan jälleen mahdollisuus osallistua lähiopetukseen maanantaista 23.3. alkaen.

Edelleen kuitenkin suositellaan vahvasti kaikille etäopetusta, mikäli se on perheelle mahdollista.

Kaustisella 1.-3. luokkalaisten huoltajilla on wilman kautta sunnuntaihin saakka aikaa ilmoittaa lapsensa tulosta lähiopetukseen. Tärkeää on ehdottomasti kuitenkin jäädä kotiin, jos on vähänkään flunssan oireita. Näille mahdollisesti uusille lähiopetukseen tulevillle alempien luokkien oppilaille lähiopetus aloitetaan keskiviikkona 25.3., kun järjestelyt saadaan asian tiimoilta toteutettua.

 

 Tietoja päivitetty 19.3.2020 

Varhaiskasvatuksen järjestäminen poikkeusoloissa

Hallitus linjasi 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Linjaukset tulevat voimaan 18.3.2020 ja ovat voimassa 13.4.2020 asti. Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot.

Valtioneuvosto linjaa, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin. Olemme pyytäneet tiistain 17.3. aikana varhaiskasvatuksessa olevien lasten huoltajia ja vanhempia ilmoittamaan, mikäli heidän lapsensa jää kotihoitoon. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut hyvitetään kotihoidon ajalta. Viestimme ja tiedotamme varhaiskasvatuksen asiakasperheitä ensisijaisesti Daisyn kautta.

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään kuitenkin toiminnassa. Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti.

Varhaiskasvatuksessa pyritään pitämään sosiaaliset kontaktit minimissä, kaikki vierailut ja retket on peruttu. Ryhmäkoot pyritään pitämään mahdollisimman pieninä. Käsihygieniaan kiinnitetään erittäin tarkasti huomiota ja käsienpesutekniikkaa on opeteltu ryhmissä esimerkiksi THL:n videoiden avulla. Ruokailut tullaan mahdollisesti vielä porrastamaan riippuen varhaiskasvatuksessa olevasta lapsimäärästä. Varhaiskasvatuksen toiminta keskitetään Pajalan päiväkotiin. Tilannetta ja kotihoitoon ilmoittautuneiden määrää seurataan koko ajan tarkasti ja tilanteen niin vaatiessa tehdään toiminnan uudelleen organisointia.

Muistutamme, että THL:n ohjeistuksen mukaisesti myös kaikki lievät oireet sairastetaan kotona. Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta, lepää ja sairasta rauhassa kotona. Pysyttele kotona kunnes oireet loppuvat. Lievästi oireisenakaan ei tule mennä töihin, kouluun tai päivähoitoon.

Lapsia ei tule viedä varsinkaan sairaina isovanhemmille hoitoon ja muutenkin kontaktia ikäihmisiin tulee välttää. Yli 70-vuotiaat ja perussairaat ovat riskiryhmää, jota erityisesti nyt pyritään näillä kansallisilla toimenpiteillä suojaamaan. Soita siis mummolle ja vaarille, älä vieraile.

- Kaustisen sivistystoimi ja varhaiskasvatuksen väki -

 

 Kaustisen kunnan johtoryhmän tiedote 18.3.2020 

Kunta toimii poikkeusoloissakin mahdollisimman normaalisti

Kuluva viikko on tarkoittanut nopeita ja poikkeuksellisia toimia kaikissa Suomen kunnissa, jotka tuottavat merkittävän osan ihmisten peruspalveluista. Hallituksen linjauksen mukaisesti koronaviruksen etenemistä yritetään hidastaa rajoittamalla voimakkaasti useiden ihmisten yhtäaikaista koolla oloa. Suomi ottanee käyttöön poikkeusolojen toimintaa määräävän valmiuslain, jolloin kunnan omaa päätösvaltaa kaventavat muiden viranomaisten antamat määräykset.

Kaustisen kunnassa merkittävimmät muutokset kohdistuvat sivistystoimeen, jonka koulujen sulkiessa ovensa tulee järjestää koululaisten etäopetus niin perusopetuksessa kuin lukiossakin. Etäopetus on alkanut tänään henkilöstön noin vuorokaudessa laatiman suunnitelman mukaisesti. Tämä on ollut merkittävä ponnistus.

Varhaiskasvatusta tarjotaan edelleen kaikille sitä tarvitseville. Suomen hallitus kuitenkin linjasi, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin. Kiitämme kaikkia koteja, jotka ovat vaativassa ja äkillisessä tilanteessa voineet menetellä hallituksen ohjeen mukaisesti.

Kunnan henkilöstön kannalta tilanne on kaksijakoinen: työvoiman tarve joissakin tehtävissä vähenee voimakkaasti ja toisissa tehtävissä kasvaa. Muutossuunnan täydellinen ennakoiminen on mahdotonta, ja kunnan työnantajana ja palvelujen järjestäjänä tulee olla varautunut useisiin erilaisiin kehityskulkuihin. Kunta hyödyntää laajasti kaikkia käytössä olevia keinoja resurssien järkevään ja tehokkaaseen käyttöön myös poikkeusoloissa. Lähtökohta on, että työnantaja työnjohto-oikeutensa nojalla määrää, mitä, missä, milloin ja miten työt tehdään. Työntekijä voidaan määräaikaisesti siirtää muihin tehtäviin, joita voidaan hänen koulutuksensa ja kokemuksensa perusteella pitää hänelle sopivina. Henkilöstö voi normaalikäytännön mukaisesti anoa vuosilomaa, ylityövapaata tai palkatonta vapaata pakottavista perhesyistä. Näihin työnantaja suhtautuu myönteisesti, mikäli työtehtävät sen sallivat. Työnantaja voi myös hyödyntää vapautuvaa työaikaa henkilöstön kouluttamiseen tai sellaisten työtehtävien teettämiseen, jotka ovat aiemman aikapulan vuoksi vielä tekemättä. Esimerkiksi koulujen tilojen sulkeminen opetukselta käytetään erilaisten kausittaisten huolto- ja siivoustöiden tekemiseen. Toisaalta tilojen vähentyvä päivittäishuollon tarve vapauttaa työaikaa ulkoalueiden hoitoon.

Julkisen sektorin työnantajien tulee määrätä henkilöstöstään etätyöhön ne, joiden työtehtävät tämän mahdollistavat. Tämä arviointi on nyt tehty, ja etätyöhön soveltuvat työntekijät siirretty etätyöhön. Tilanne vaatii jokaiselta työntekijältä itsenäistä työnhallintaa ja esimiehiltä korostettua työnjohtoa. Kunnan käytössä olevien erilaisten sähköisten viestimien ja työkalujen olemassaolo tukee etätyötä. Kunnassa on kuitenkin useita ammattitehtäviä, joita ei voida tehdä etätyönä.

Kunnantalo on suljettu yleisöltä, jotta voimme suojata sekä siellä asioivien henkilöiden että siellä työskentelevien työntekijöidemme terveyttä. Kuntalaisia pyydetään asioimaan kuntaan puhelimitse tai sähköpostilla. Koronavirusta epäillessä kuntalaiset voivat ottaa yhteyttä Soiten neuvontanumeroon 06 8287499 kello 8-20. Kehotamme kuntalaisia mahdollisuuksien mukaan seuraamaan Soiten verkkosivuja www.soite.fi.

Kunnan henkilöstöorganisaatio on ohut, ja sijaisten saaminen kriittisiin tehtäviin näissä oloissa olisi ennakoidusti haasteellista. Toistaiseksi henkilöstön poikkeavan laajalta sairastamiselta on vältytty. Henkilöstöä ohjataan sijoittamaan päivittäinen työ- ja lepoaikansa aiempaa laajemmalle aikajaksolle, jotta työnantajan työ- ja taukotiloissa olisi mahdollisimman vähän ihmisiä yhtäaikaisesti. Työnsä puolesta eri tiloissa ja ihmisjoukoissa liikkuvat työntekijät toimivat erityisen huolellisesti käsi- ja yskimishygienian suhteen.

Kaustisen kunta kiittää kaikkia ymmärtäväisyydestä ja erityisesti henkilöstään poikkeuksellisissa oloissa kunnan palvelujen turvaamiseksi tehdystä työtä. Kaustisen kunta haluaa toimia hyvässä ja tehokkaassa yhteistyössä niin henkilöstönsä kuin palvelujen käyttäjiensä kanssa. Poikkeusoloissakin kunnan toiminta pyritään pitämään mahdollisimman normaalina, poikkeusolojen reunaehdot huomioiden.

Kunnanjohtaja Arto Alpia

Hallintojohtaja Hanna Salminen

Sivistysjohtaja-rehtori Mailis Tastula

Tekninen johtaja Ilkka Närhi

 

 17.3.2020 

Koulujen siirtyminen etäopetukseen

Hallitus on 16.3. linjannut koulujen ja oppilaitosten lähiopetuksen keskeyttämisen yhdeksi toimenpiteeksi koronaviruksen leviämisen vastustamiseksi. Opetus järjestetään etäopetuksena tämänhetkisen tiedon mukaan 18.3.-13.4.2020 välisenä aikana.

Tämän takia tiistaina 17.3.2020 koulut ovat vielä pääosin auki, mutta keskiviikkona 18.3. oppilaat siirtyvät etäopetukseen, ainakin pääosin (1.-3. luokkalaisista osa saattaa olla lähiopetuksesta vanhempien ammattien takia.)

Päätöksen mukaan perusopetuksen järjestäjien opetus ja ohjaus järjestetään mahdollisimman laajalti vaihtoehtoisilla tavoilla, muun muassa etäopiskelua, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen.

Koululla suunnitellaan jo kovasti käytännön järjestelyjä, joiden avulla oppilaiden opiskelu kotona saadaan onnistumaan ja miten oppimista etänä ohjataan koteihin. Huoltajille ja oppilaille on siksi painotettu Wilman ja Pedanetin, seuraamista ja järjestelyistä tiedotetaan koteihin koko ajan suunnitelmien tarkentuessa.

- Kaustisen sivistystoimi ja lähikoulujen väki -

 13.3.2020 

Muutoksia vapaa-aikatoimen harrastuskerhoissa

Kaustiisen kunnan nuoriso- ja vapaa-aikatoimi lakkauttaa harrastusryhmiensä toiminnot ajaksi 13.3.-13.4.2020. Lakkauttaminen koskee kaikkia ryhmiä: nuortenillat, eräkerho, perhesirkus, nerf-kerho, sählykerho, showtanssi, laser-, ilmakivääri- ja ilmapistooliammunta, kuntonyrkkeily, ohjatut kuntosalivuorot, senioreiden kuntojumppa ja ikääntyvien vesijumppa.

Lisäksi keskeytetään koulujen kerhotoiminta em. ajaksi. Seuratkaa myös 4H:n, Kaustisen Nuorisoseuran ja Kaustisen Pohjan-Veikkojen tiedotusta, myös ne rajoittavat toimintaansa tänä aikana.

Myös lauantaiksi 25.4. ja sunnuntaiksi 26.4. suunniteltu joogakurssi Kaustisen kirjastossa perutaan koronaviruksen vuoksi.